Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VIOTUBEAMP

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Vizitator viobio
Acum 1 oră, medone a spus:

Salut d-le Faust2018,

As dori sa va rog daca puteti sa-mi spuneti cine va executa cutiile pentru amplificatoare, cele metalice.

Puteti sa-mi dati un nume si o adresa?

Va multumesc foarte mult

[email protected]

Salut .

Fiind proiecte comerciale ....studiile economice m-au învățat să nu  imi ajut concurența .

O seară frumoasă .

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Trasa osciloscopului este compusă  din doua trase suprapuse , ale celor două canale .

19,3Vrms/8ohmi , aproximativ 46,5w sinus nelimitat , 1000hz , THD 0,38% . Dacă mai aveam disponibili 10..15V in plus pe Ua ....scoteam 50w ....asta este ....atit poate transformatorul de alimentare.

Mâine reiau reglajele , vreau să mai "string" un pic semialternanța pozitivă .....un pic ....in seara asta nu mai aveam răbdare să bibilesc .

Pină maine dimineață ampul funcționează continuu pe rezistențe de sarcina la o putere de aproximativ 30w , să se mai rodeze tuburile , semnal primește din generatorul de frecvență , 1000hz sinus .

IMG_20181024_184151.jpg

IMG_20181024_184525.jpg

IMG_20181024_185441.jpg

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 15 ore, GEO 53 BN a spus:

Sincere felicitari pentru realizarile prezentate! :aplauze

Rivalizeaza cu aparaturile produse industrial,poate chiar le depasesc!

Mulțumesc .

Cel putin ca THD îngenunchează multe amplificatoare " de magazin " care costă mii de euro , nu că asta ar fi fost ieftin .....

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Proiectul 64 , PP , clasă AB , negativare fixa 

Am disponibil un sasiu cu patru gauri pentru sicluri  octale si două gauri pentru socluri  novale , de citiva ani posed 4X6L6GC NOS , cred că sunt RCA sau GE , le fac poze azi si le pun aici .

M-am gindit să fac un amp cu ele , să vedem ce iese ,mai ales că voi folosi un defazor catidina , sunt curiis ce va arata distorsiometrul .

Dispun de un transformator de alimentare care livrează cam 500V dupa primul cond de filtraj , că să reduc trensiunea sunt nevoit să fac un stabilizator de tensiune pentru Ua , Ug2 si alimentarea etajului de atac al tuburilor finale , eu nu sunt adeptul acestor stabilizatoare dar de data asta sunt constrins să fac o alimentare stabilizată . Sursa anodică este cu soft start .

Altă mică...mare problemă ,  OT trebuie să aibă Raa 5K6 , Hammond nu are un asemenea OT , aveam de ales intre 5K ( 100W ) sau două modele de 6K6 , am ales un model de 6K6 ( 60w ) , că să cad mai bine pe Raa 6K6 voi experimenta Ua , adică Ua mai mare de 450V .

Să vedem ce iese ....

S P64.jpg

P64.jpg

ECC83 psf.jpg

PP AB1 psf 6L6GC.jpg

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 2 ore, Faust2018 a spus:

Proiectul 64 , PP , clasă AB , negativare fixa 

Am disponibil un sasiu cu patru gauri pentru sicluri  octale si două gauri pentru socluri  novale , de citiva ani posed 4X6L6GC NOS , cred că sunt RCA sau GE , le fac poze azi si le pun aici .

M-am gindit să fac un amp cu ele , să vedem ce iese ,mai ales că voi folosi un defazor catidina , sunt curiis ce va arata distorsiometrul .

Dispun de un transformator de alimentare care livrează cam 500V dupa primul cond de filtraj , că să reduc trensiunea sunt nevoit să fac un stabilizator de tensiune pentru Ua , Ug2 si alimentarea etajului de atac al tuburilor finale , eu nu sunt adeptul acestor stabilizatoare dar de data asta sunt constrins să fac o alimentare stabilizată . Sursa anodică este cu soft start .

Altă mică...mare problemă ,  OT trebuie să aibă Raa 5K6 , Hammond nu are un asemenea OT , aveam de ales intre 5K ( 100W ) sau două modele de 6K6 , am ales un model de 6K6 ( 60w ) , că să cad mai bine pe Raa 6K6 voi experimenta Ua , adică Ua mai mare de 450V .

Să vedem ce iese ....

S P64.jpg

P64.jpg

ECC83 psf.jpg

PP AB1 psf 6L6GC.jpg

Tuburile 6L6GC sunt General Electric , un asemenea quad 6L6GC GE costă cam 200$ + transport .

IMG_20181029_133653.jpg

IMG_20181029_133703.jpg

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator viobio

Sper ca Luni să cinte , dacă Luni cînta ...Duminica viitoare ....pe 25 fac o audiție Viotubeamp , va fi ultima pe acest an .:hdgfhgdf

Mai am de montat un canal pe baretă, socluri , trafuri, conectică și n fire ....

IMG_20181116_184226.jpg

IMG_20181116_163444.jpg

IMG_20181116_164040.jpg

IMG_20181116_184244.jpg

Editat de viobio
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 3 ore, Faust2018 a spus:

Finish .

IMG_20181120_180414.jpg

IMG_20181120_180440.jpg

IMG_20181121_151624.jpg

32W / 8 ohmi / 1000hz 

2,3% THD / 32W , de ce 2,3% THD ? De catodină :hdgfhgdf :26 :57

In aceste mărețe momente ...... mă chinui să păstrez puterea dar să reduc THD-ul .....

2.3% THD.jpg

32W 8 ohmi  1000hz.jpg

Link spre comentariu
Acum 17 ore, Faust2018 a spus:

32W / 8 ohmi / 1000hz 

2,3% THD / 32W , de ce 2,3% THD ? De catodină

In aceste mărețe momente ...... mă chinui să păstrez puterea dar să reduc THD-ul .....

da domnule 2,3% dar ai sarcina distribuită 100k (catodină) cu Rg1 tuburi finale tot 100k mai trebuie şi amplitudine mare în atac (6P3S 5mA/V)

reacţie negativă cât ?!, în schemă se vede un semiregkabil valoare neprecizată (rezistenţa nedecuplata din catod etajul câştig în tensiune marcaj indescifrabil)

cum ar fi să ai  sarcina distribuită 15k-20k(un alt tub în defazor) cu Rgc tuburi finale 150k-200k  şi 11mA/V ?

LE pentru finale 6P3S-PP se putea un defazor catodină cu tubul 6E6P-E(conexiune triodă, sarcina distribuită 10k-12k), etajul de câştig în tensiune ECC83 pentru o sensibilitate la intrare 1Vef în prag de putere sinus nelimitat le ieşire (adică cu ceva reacţie negativă)

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator viobio
1 oră în urmă, valderama a spus:

da domnule 2,3% dar ai sarcina distribuită 100k (catodină) cu Rg1 tuburi finale tot 100k mai trebuie şi amplitudine mare în atac (6P3S 5mA/V)

reacţie negativă cât ?!, în schemă se vede un semiregkabil valoare neprecizată (rezistenţa nedecuplata din catod etajul câştig în tensiune marcaj indescifrabil)

cum ar fi să ai  sarcina distribuită 15k-20k(un alt tub în defazor) cu Rgc tuburi finale 150k-200k  şi 11mA/V ?

pentru finale 6P3S-PP se putea un defazor catodină cu tubul 6E6P-E(conexiune triodă), etajul de câştig în tensiune ECC83 pentru o sensibilitate la intrare 1Vef pentru prag de putere sinus nelimitat le ieşire (adică cu ceva reacţie negativă)

Foarte corect ce spuneți . Seara trecută am ajuns la 2,1% THD .

De la inceput am fost constient că cei 70V pentru atacul finalelor sunt greu de atins cu o trioda care amplifică semnalul , defazorul catodină neamplificînd semnalul  . Am fost constrins , să zicem , de folosirea unui ECC83/12AX7 pentru că pe carcasă nu aveam decit două gauri pentru socluri novale , carcasa fiind pentru un PP cu 12AX7/ECC83 & EL34 , am zis să mă joc cu 12AX7/ECC83 & 6L6GC . Ideala  pentru un etaj defazor catodină si 6L6GC ar fi fost o trioda dintr-un ECC82 cu 15..27K in anod/catod sau un ECC81 cu 33...56k in anod/catod , defazorul atacat cu două etaje de amplificare in cascadă cu ECC83/12AX7 . 

Semireglabilul din reacția negativă a fost reglat la 36k .

Pină la urmă sa zicem că este un experiment , pot modifica imediat amplificatorul intr-un PP UL cu EL34 .

Pentru mine , cind se folosesc tuburi finale mai puturoase , schema de la Williamson este cea mai bună , am dreptate ? 

Editat de viobio
Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 13 ore, simson a spus:

Apropo defazor catodina...cat este THD-ul la o frecventa mai mare, macar 8000Hz?

Nu am facut masuratoarea THD-ului la alte frecvențe , de ce ? Generatorul de semnal pe care il am livrează sinus cu 1,8% THD , ca marea majoritate a generatoarelor actuale . La masurarea THD-ului folosesc generatorul intern din distorsiometru , are o frecvență etalon de 1000hz cu 0,001% THD , dacă aș introduce in amp semnal din generator .... aș introduce un semnal care are deja distorsiuni cu carul , aș masura o aiureală ...zic eu , să scad din ce afișează distorsiometrul ca THD cei 1,8% băgați de generator ....nu imi pare cusher :tryre

Mi-ar placea să am un distorsiometru cu mai multe frecvențe etalon cu distorsiuni de 0,001% sau un generator de semnal cu distorsiuni de 0,001% ..... există asa ceva numai că ..... costă o căciulă de bani , nu sunt adeptul softurilor care fac tot felul de masuratori , puteam da 30...60euro pe un asemenea soft , am preferat să dau mult mai mult pe acel distorsiometru , aparat de care sunt extrem de multumit .

Editat de viobio
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări