medone Postat Octombrie 24, 2018 Partajează Postat Octombrie 24, 2018 Salut d-le Faust2018, As dori sa va rog daca puteti sa-mi spuneti cine va executa cutiile pentru amplificatoare, cele metalice. Puteti sa-mi dati un nume si o adresa? Va multumesc foarte mult [email protected] Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 24, 2018 Partajează Postat Octombrie 24, 2018 Acum 1 oră, medone a spus: Salut d-le Faust2018, As dori sa va rog daca puteti sa-mi spuneti cine va executa cutiile pentru amplificatoare, cele metalice. Puteti sa-mi dati un nume si o adresa? Va multumesc foarte mult [email protected] Salut . Fiind proiecte comerciale ....studiile economice m-au învățat să nu imi ajut concurența . O seară frumoasă . Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 24, 2018 Partajează Postat Octombrie 24, 2018 Trasa osciloscopului este compusă din doua trase suprapuse , ale celor două canale . 19,3Vrms/8ohmi , aproximativ 46,5w sinus nelimitat , 1000hz , THD 0,38% . Dacă mai aveam disponibili 10..15V in plus pe Ua ....scoteam 50w ....asta este ....atit poate transformatorul de alimentare. Mâine reiau reglajele , vreau să mai "string" un pic semialternanța pozitivă .....un pic ....in seara asta nu mai aveam răbdare să bibilesc . Pină maine dimineață ampul funcționează continuu pe rezistențe de sarcina la o putere de aproximativ 30w , să se mai rodeze tuburile , semnal primește din generatorul de frecvență , 1000hz sinus . Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Octombrie 24, 2018 Partajează Postat Octombrie 24, 2018 (editat) Sincere felicitari pentru realizarile prezentate! Rivalizeaza cu aparaturile produse industrial,poate chiar le depasesc! Editat Octombrie 24, 2018 de GEO 53 BN Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 25, 2018 Partajează Postat Octombrie 25, 2018 Acum 15 ore, GEO 53 BN a spus: Sincere felicitari pentru realizarile prezentate! Rivalizeaza cu aparaturile produse industrial,poate chiar le depasesc! Mulțumesc . Cel putin ca THD îngenunchează multe amplificatoare " de magazin " care costă mii de euro , nu că asta ar fi fost ieftin ..... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 29, 2018 Partajează Postat Octombrie 29, 2018 Proiectul 64 , PP , clasă AB , negativare fixa Am disponibil un sasiu cu patru gauri pentru sicluri octale si două gauri pentru socluri novale , de citiva ani posed 4X6L6GC NOS , cred că sunt RCA sau GE , le fac poze azi si le pun aici . M-am gindit să fac un amp cu ele , să vedem ce iese ,mai ales că voi folosi un defazor catidina , sunt curiis ce va arata distorsiometrul . Dispun de un transformator de alimentare care livrează cam 500V dupa primul cond de filtraj , că să reduc trensiunea sunt nevoit să fac un stabilizator de tensiune pentru Ua , Ug2 si alimentarea etajului de atac al tuburilor finale , eu nu sunt adeptul acestor stabilizatoare dar de data asta sunt constrins să fac o alimentare stabilizată . Sursa anodică este cu soft start . Altă mică...mare problemă , OT trebuie să aibă Raa 5K6 , Hammond nu are un asemenea OT , aveam de ales intre 5K ( 100W ) sau două modele de 6K6 , am ales un model de 6K6 ( 60w ) , că să cad mai bine pe Raa 6K6 voi experimenta Ua , adică Ua mai mare de 450V . Să vedem ce iese .... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 29, 2018 Partajează Postat Octombrie 29, 2018 Acum 2 ore, Faust2018 a spus: Proiectul 64 , PP , clasă AB , negativare fixa Am disponibil un sasiu cu patru gauri pentru sicluri octale si două gauri pentru socluri novale , de citiva ani posed 4X6L6GC NOS , cred că sunt RCA sau GE , le fac poze azi si le pun aici . M-am gindit să fac un amp cu ele , să vedem ce iese ,mai ales că voi folosi un defazor catidina , sunt curiis ce va arata distorsiometrul . Dispun de un transformator de alimentare care livrează cam 500V dupa primul cond de filtraj , că să reduc trensiunea sunt nevoit să fac un stabilizator de tensiune pentru Ua , Ug2 si alimentarea etajului de atac al tuburilor finale , eu nu sunt adeptul acestor stabilizatoare dar de data asta sunt constrins să fac o alimentare stabilizată . Sursa anodică este cu soft start . Altă mică...mare problemă , OT trebuie să aibă Raa 5K6 , Hammond nu are un asemenea OT , aveam de ales intre 5K ( 100W ) sau două modele de 6K6 , am ales un model de 6K6 ( 60w ) , că să cad mai bine pe Raa 6K6 voi experimenta Ua , adică Ua mai mare de 450V . Să vedem ce iese .... Tuburile 6L6GC sunt General Electric , un asemenea quad 6L6GC GE costă cam 200$ + transport . Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 17, 2018 Partajează Postat Noiembrie 17, 2018 (editat) Sper ca Luni să cinte , dacă Luni cînta ...Duminica viitoare ....pe 25 fac o audiție Viotubeamp , va fi ultima pe acest an . Mai am de montat un canal pe baretă, socluri , trafuri, conectică și n fire .... Editat Noiembrie 17, 2018 de viobio Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 22, 2018 Partajează Postat Noiembrie 22, 2018 Finish . Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 22, 2018 Partajează Postat Noiembrie 22, 2018 Acum 3 ore, Faust2018 a spus: Finish . 32W / 8 ohmi / 1000hz 2,3% THD / 32W , de ce 2,3% THD ? De catodină In aceste mărețe momente ...... mă chinui să păstrez puterea dar să reduc THD-ul ..... Link spre comentariu
simson Postat Noiembrie 22, 2018 Partajează Postat Noiembrie 22, 2018 Apropo defazor catodina...cat este THD-ul la o frecventa mai mare, macar 8000Hz? Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 23, 2018 Partajează Postat Noiembrie 23, 2018 (editat) Acum 17 ore, Faust2018 a spus: 32W / 8 ohmi / 1000hz 2,3% THD / 32W , de ce 2,3% THD ? De catodină In aceste mărețe momente ...... mă chinui să păstrez puterea dar să reduc THD-ul ..... da domnule 2,3% dar ai sarcina distribuită 100k (catodină) cu Rg1 tuburi finale tot 100k mai trebuie şi amplitudine mare în atac (6P3S 5mA/V) reacţie negativă cât ?!, în schemă se vede un semiregkabil valoare neprecizată (rezistenţa nedecuplata din catod etajul câştig în tensiune marcaj indescifrabil) cum ar fi să ai sarcina distribuită 15k-20k(un alt tub în defazor) cu Rgc tuburi finale 150k-200k şi 11mA/V ? LE pentru finale 6P3S-PP se putea un defazor catodină cu tubul 6E6P-E(conexiune triodă, sarcina distribuită 10k-12k), etajul de câştig în tensiune ECC83 pentru o sensibilitate la intrare 1Vef în prag de putere sinus nelimitat le ieşire (adică cu ceva reacţie negativă) Editat Noiembrie 23, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 23, 2018 Partajează Postat Noiembrie 23, 2018 (editat) 1 oră în urmă, valderama a spus: da domnule 2,3% dar ai sarcina distribuită 100k (catodină) cu Rg1 tuburi finale tot 100k mai trebuie şi amplitudine mare în atac (6P3S 5mA/V) reacţie negativă cât ?!, în schemă se vede un semiregkabil valoare neprecizată (rezistenţa nedecuplata din catod etajul câştig în tensiune marcaj indescifrabil) cum ar fi să ai sarcina distribuită 15k-20k(un alt tub în defazor) cu Rgc tuburi finale 150k-200k şi 11mA/V ? pentru finale 6P3S-PP se putea un defazor catodină cu tubul 6E6P-E(conexiune triodă), etajul de câştig în tensiune ECC83 pentru o sensibilitate la intrare 1Vef pentru prag de putere sinus nelimitat le ieşire (adică cu ceva reacţie negativă) Foarte corect ce spuneți . Seara trecută am ajuns la 2,1% THD . De la inceput am fost constient că cei 70V pentru atacul finalelor sunt greu de atins cu o trioda care amplifică semnalul , defazorul catodină neamplificînd semnalul . Am fost constrins , să zicem , de folosirea unui ECC83/12AX7 pentru că pe carcasă nu aveam decit două gauri pentru socluri novale , carcasa fiind pentru un PP cu 12AX7/ECC83 & EL34 , am zis să mă joc cu 12AX7/ECC83 & 6L6GC . Ideala pentru un etaj defazor catodină si 6L6GC ar fi fost o trioda dintr-un ECC82 cu 15..27K in anod/catod sau un ECC81 cu 33...56k in anod/catod , defazorul atacat cu două etaje de amplificare in cascadă cu ECC83/12AX7 . Semireglabilul din reacția negativă a fost reglat la 36k . Pină la urmă sa zicem că este un experiment , pot modifica imediat amplificatorul intr-un PP UL cu EL34 . Pentru mine , cind se folosesc tuburi finale mai puturoase , schema de la Williamson este cea mai bună , am dreptate ? Editat Noiembrie 23, 2018 de viobio Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 23, 2018 Partajează Postat Noiembrie 23, 2018 (editat) Acum 13 ore, simson a spus: Chiar acum, Faust2018 a spus: Editat Noiembrie 23, 2018 de viobio Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 23, 2018 Partajează Postat Noiembrie 23, 2018 (editat) Acum 13 ore, simson a spus: Apropo defazor catodina...cat este THD-ul la o frecventa mai mare, macar 8000Hz? Nu am facut masuratoarea THD-ului la alte frecvențe , de ce ? Generatorul de semnal pe care il am livrează sinus cu 1,8% THD , ca marea majoritate a generatoarelor actuale . La masurarea THD-ului folosesc generatorul intern din distorsiometru , are o frecvență etalon de 1000hz cu 0,001% THD , dacă aș introduce in amp semnal din generator .... aș introduce un semnal care are deja distorsiuni cu carul , aș masura o aiureală ...zic eu , să scad din ce afișează distorsiometrul ca THD cei 1,8% băgați de generator ....nu imi pare cusher Mi-ar placea să am un distorsiometru cu mai multe frecvențe etalon cu distorsiuni de 0,001% sau un generator de semnal cu distorsiuni de 0,001% ..... există asa ceva numai că ..... costă o căciulă de bani , nu sunt adeptul softurilor care fac tot felul de masuratori , puteam da 30...60euro pe un asemenea soft , am preferat să dau mult mai mult pe acel distorsiometru , aparat de care sunt extrem de multumit . Editat Noiembrie 23, 2018 de viobio Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum