Vizitator Postat Iunie 23, 2018 Partajează Postat Iunie 23, 2018 (editat) Vezi ca sunt prea aproape kt-urile ale una de cealalta, si asa se incing in dambla, si se crapa sticla si vine clientu inapoi cu magaoaia .Asa ca fapt divers Editat Iunie 23, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
hpavictor Postat Iunie 23, 2018 Partajează Postat Iunie 23, 2018 Nu ai dreptate ! Afirmația ta este corectă doar pentru KT-urile care disipa continuu la puterea maxima . Daca amplificatorul din imagine va fi biasat pentru o functionare in clasa AB , nu vor fi probleme deosebite . Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 23, 2018 Partajează Postat Iunie 23, 2018 Nu m-am gandit la asta Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 23, 2018 Partajează Postat Iunie 23, 2018 Ma gandeam totusi la SE meu care (un kt) e prea aproape de traf de alimentarr si s-a rumenit ,sfarait un pic spre traf ! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 23, 2018 Partajează Postat Iunie 23, 2018 (editat) Acum 14 minute, maresaldeflota a spus: Ma gandeam totusi la SE meu care (un kt) e prea aproape de traf de alimentarr si s-a rumenit ,sfarait un pic spre traf ! De vină este cel care a amplasat tubul prea aproape de transformator , asta tine de experiența celui care a construit ampul sau de neglijență . Stiu cine ți-a facut ampul . Off topic . Tot nu vrei să imi vinzi ampul ăla ? Editat Iunie 23, 2018 de viobio Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 23, 2018 Partajează Postat Iunie 23, 2018 Bine ca nu s-a spart.Inca! Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 23, 2018 Partajează Postat Iunie 23, 2018 Acum 8 minute, Faust2018 a spus: De vină este cel care a amplasat tubul prea aproape de transformator , asta tine de experiența celui care a construit ampul sau de neglijență . Stiu cine ți-a facut ampul . Off topic . Tot nu vrei să imi vinzi ampul ăla ? Ma mai gandesc ...(lasand gluma la o parte ,zic asta ca am cam exagerat putin) Te anunt eu luni ,sunt undeva la 75% sa ti-l dau ) Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 25, 2018 Partajează Postat Iulie 25, 2018 https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1770463333068401&id=333895633391852 Andrei Rosulescu cu al sau VIOTUBEAMP pe scena de la Electric Castle 2018, de la minutul 23. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 1, 2018 Partajează Postat August 1, 2018 (editat) După finalizarea ultimelor patru amplificatoare am gasit ceva timp sa fac un experiment la care ma gindeam de mult , cuplarea unui traf de iesire Hammond ca in schema de mai jos , pastrind doar iesirea de 8 ohmi , catozii finalelor cuplați pe iesirea de 4 ohni si reactia pe cea de 16 ohmi . Dacă nu ajung la rezultate care să mă satisfacă cuplez transformatorul in conexiunea clasica si catozii finalelor la masă . Mai jos postez schemele proiectului 56 . Ampul este un PP , clasă AB , negativare fixă , fiecare tub final are circuit separat pentru negativare , reglabil . 4XEL34 Electroharmonix 2XECC82 Tesla 1XECC83 RFT Sursa de alimentare este cu intirziere la cuplarea tensiunii anodice , cite o tensiune pentru fiecare canal . Transformatoare de iesire Hammond xxxxX , transformator de alimentare Hammond . Editat August 1, 2018 de viobio Link spre comentariu
Vizitator Postat August 1, 2018 Partajează Postat August 1, 2018 (editat) catodul comun tuburi finale EL34 primeşte aceeaşi fază comună din ieşirea/înfăşurarea 4Ω dar tuburile finale lucrează în contratimp etaj final push-pull ca şi principu cfb etaj final push-pull catozi(fiecare catod separat) se pot conecta la o înfăşurare cu priză mediană astfel fiecare tub final ajunge să lucreze cu reacţie negativă locală în catod aşa cum apare reprezent în schemă nu se asigură corect cfb etaj final Editat August 1, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 1, 2018 Partajează Postat August 1, 2018 1 oră în urmă, valderama a spus: catodul comun tuburi finale EL34 primeşte aceeaşi fază comună din ieşirea/înfăşurarea 4Ω dar tuburile finale lucrează în contratimp etaj final push-pull ca şi principu cfb etaj final push-pull catozi(fiecare catod separat) se pot conecta la o înfăşurare cu priză mediană astfel fiecare tub final ajunge să lucreze cu reacţie negativă locală în catod aşa cum apare reprezent în schemă nu se asigură corect cfb etaj final Dl Vali ...... aveți dreptate , un amanunt de care nu am tinut seama . Mă gindeam cum să conectez bobinele din secundar .....tot nu merge ....pentru 4 ohmi sunt doua înfășurări care trebuiesc legate in paralel apoi inseriate cu altă infasurare ....pentru a obține iesire de 8 ohmi . Renunt , pun catozii finalelor la masă si reactia o cuplez pe iesirea de 8 ohmi , clasic . Mulțumesc pentru atentionare , imi pierdeam citeva ore degeaba . Link spre comentariu
gg101 Postat August 2, 2018 Partajează Postat August 2, 2018 (editat) 23 hours ago, valderama said: catodul comun tuburi finale EL34 primeşte aceeaşi fază comună din ieşirea/înfăşurarea 4Ω dar tuburile finale lucrează în contratimp etaj final push-pull ca şi principu cfb etaj final push-pull catozi(fiecare catod separat) se pot conecta la o înfăşurare cu priză mediană astfel fiecare tub final ajunge să lucreze cu reacţie negativă locală în catod aşa cum apare reprezent în schemă nu se asigură corect cfb etaj final Domn'Vali ! Dar chiar si cu un singur tub , sa zicem in mod de operare SE , ar putea folosi infasurarea din secundarul transformatorului avand in vedere conditiile de faza ? Adica, electric poate o sa functioneze dar se pot obtine performante la 0 dB cu reactie din secundarul OT-ului pe catodul tubului de putere ? Multam ! Editat August 2, 2018 de gg101 Link spre comentariu
Vizitator Postat August 2, 2018 Partajează Postat August 2, 2018 (editat) @gg101 da, pentru cfg SE dacă se respectă condiţiile de fază(reacţie negativă locală) funcţionează bine mersi scad distorsiunile armonice etaj final şi se extinde banda la joase evident necesită amplitudine mai mare în atac gc-tub_final Editat August 2, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
THOMAS Postat August 2, 2018 Partajează Postat August 2, 2018 (editat) @Faust2018 ...din fericire am un model pentru HAMMOND 1650H,asa ca l-am insailat rapid intr-o schema de-a mea cu EL34/6CA7 in care am utilizat si KNFB pentru ca transformatorul acesta ne permite aceasta combinatie,pot spune ca a fost si gandit pentru asa ceva.Dv. puteti sa il folositi in schema deja contruita cu mici adaptari mai alers fazari,dar aasta deja dv. stiti foarte bine sa o faceti: Atentie! Puteti utiliza si secundarul pentru 4 ohmi de la acest transformator in cazul unor difuzoare cu aceaasta impedanta,insa la o putere de maxim 25W....30W.Transformatorul este foarte bine dimensionat asa ca va lucra lejer si cu o singura bobina de 4 ohmi,garantez asta! Editat August 2, 2018 de LMOlimpiu 1 Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 2, 2018 Partajează Postat August 2, 2018 (editat) Acum 58 minute, LMOlimpiu a spus: @Faust2018 ...din fericire am un model pentru HAMMOND 1650H,asa ca l-am insailat rapid intr-o schema de-a mea cu EL34/6CA7 in care am utilizat si KNFB pentru ca transformatorul acesta ne permite aceasta combinatie,pot spune ca a fost si gandit pentru asa ceva.Dv. puteti sa il folositi in schema deja contruita cu mici adaptari mai alers fazari,dar aasta deja dv. stiti foarte bine sa o faceti: Atentie! Puteti utiliza si secundarul pentru 4 ohmi de la acest transformator in cazul unor difuzoare cu aceaasta impedanta,insa la o putere de maxim 25W....30W.Transformatorul este foarte bine dimensionat asa ca va lucra lejer si cu o singura bobina de 4 ohmi,garantez asta! Dom Lazaroiu , mai am pe drum trei perechi de 1650 , acum nu mai mă apuc să demontez firele din secundar , le-am montat seara trecută , sunt presat de timp , trebuie să livrez ampul. Cind vin trafurile noi promit că fac conexiunea din schema dv , întâi o fac pe sasiul de probă dacă imi place sonic o trec pe curat . Sincer acum mă oftic că nu mai pot face acea conexiune , măcar să vad ce si cum , uneori nu pot gindi mai in detaliu , să observ toate detaliile , in ultimul timp am o mare presiune pe mine , toți vor repede , repede .....de parcă aș fi robot ..... Dacă schema dv prinde la public , scriu pe toate ampurile construite după acea schemă CONCEPT L.M.O. - Lazăroiu . Puteți configura schema si pentru 6P3C-E ? Am sasie cu trei gauri novale si patru octale , mă " încurcă " rău citeva sute de 6P3C-E . Mulțumesc pentru schemă . Editat August 2, 2018 de viobio Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum