Vizitator viobio Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Bravo domne' suna prea bine pt cea ce pare.. multumesc vreau a fac un KYT cu acest amplificatorkyt- ul va contine :cablaj imprimatsoclurituburitraful de iesire de la Hammond sau unu mult mai bunrestul de componente vor fi achizitionate de client,componentele pasive sunt extrem de ieftineva fi ceva genul ,MONTAJ FUNCTIONAL DIN PRIMAo sa fac si un head identic dar cu traf de iesire dedicat nu cu Hammond 125E,sunetul poate fi mult mai bun daca se foloseste alt traf de iesiremerita incercat va pot trimite eu doua ECF82 Zaerix(gratis) Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 12, 2010 Partajează Postat Noiembrie 12, 2010 Bravo domne' suna prea bine pt cea ce pare.. multumesc vreau a fac un KYT cu acest amplificatorkyt- ul va contine :cablaj imprimatsoclurituburitraful de iesire de la Hammond sau unu mult mai bunrestul de componente vor fi achizitionate de client,componentele pasive sunt extrem de ieftineva fi ceva genul ,MONTAJ FUNCTIONAL DIN PRIMAo sa fac si un head identic dar cu traf de iesire dedicat nu cu Hammond 125E,sunetul poate fi mult mai bun daca se foloseste alt traf de iesiremerita incercat va pot trimite eu doua ECF82 Zaerix(gratis)Poate sa cuprinda kit-ul eventual si un combo beringer (eu am dezafectat si marshall pe tranzistori reutilizind doar sasiul si cutia cu difuzorul ...clientul imi multumeste de fiecare data cind ne mai intilnim)Serios vorbind as fi interesat la o colaborare pt a scoate 2,3 modele atit kit dar mai ales la gata sa zicem un 15w ...30w si 50w sasiurile le pot furniza eu in aluminiu,fier sau inox taiate si scrise cu laser....da mai bine discutam pe privat daca esti interesat... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 22, 2010 Partajează Postat Noiembrie 22, 2010 am mai pus mina pe un BERGENBIER 108GXaceasi poveste ,scos tot din el si la gunoisaptamina trecuta ma gindeam ce sa fac in el ,am primit o sugestie de la dl Lazaroiu "de ce nu faci ceva cu ECL86"noaptea trecuta am visat ca acest combo va fi facut cu TREI TUBURI1X ECC83,2XECL86amplificarea va fi REA o sa folosesc o topologie mai rara a etajului final !astept parere si reclamatii [attachment=0]Copy of HIGH GAIN ECL86.gif[/attachment] Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 22, 2010 Partajează Postat Noiembrie 22, 2010 Etaj final auto-defazor (tubul doi final atacul pe catod-grila de comanda la masa),un etaj final diferential cu una din intrari la masa ,ar trebui un generator de curent constant in catozi comuni sectiuni finale(L_uri) pentru o defazare perfecta (variatie inversa si simetrica egala a curentilor anodici tuburi finale ,dar cred ca nu va plac semiconductori...),desigur merge si asa destul de bine(poate un semireglabil provizoriu g1-masa tub final atac catod ,-undeva 25kΩ-50kΩ pe post de rezistenta variabila , dupa care la final inlocuit cu o rezistenta fixa). Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 22, 2010 Partajează Postat Noiembrie 22, 2010 Controlul de ton" mananca" mult din semnal....cei drept finalele nu au nevoie de o tensiune de atac mare interesanta configuratia dar mai ales simplitatea (eleganta) etajului final,distorsiunea se formeaza dupa al 2 lea etaj.....iar daca se merge cu masterul la max se va adauga si saturarea transformatorului final si atunci sa auzi armonici ... .E clar ca e un amp . super economic dar cu timbrul specific all tube Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 22, 2010 Partajează Postat Noiembrie 22, 2010 Controlul de ton" mananca" mult din semnal....cei drept finalele nu au nevoie de o tensiune de atac mare interesanta configuratia dar mai ales simplitatea (eleganta) etajului final,distorsiunea se formeaza dupa al 2 lea etaj.....iar daca se merge cu masterul la max se va adauga si saturarea transformatorului final si atunci sa auzi armonici ... .E clar ca e un amp . super economic dar cu timbrul specific all tube daca ma supara amplificarea prea mica ,renunt la etajul repetor catodic si il transform in amplificator,cu patru triode in cascada DAU FOC la finalesa vedem ce iesesunt curios ce voi mai visa noaptea asta :ras:principala deficienta a etajului final este urmatoarea ,daca pentodele nu sunt perechi sau se uzeaza diferit ,apar distorsiuni ,defazarea are de suferit ,asa cum a observat si dl valderama :aplauzeaceasta topologie au folosit o rusii in aparatul de radio Festivals,cu doua 6P14P Link spre comentariu
sebi_c Postat Noiembrie 22, 2010 Partajează Postat Noiembrie 22, 2010 ...ar trebui un generator de curent constant in catozi comuni sectiuni finale(L_uri) ...).Asta-i rezolvarea problemelor de defazare/echilibrare etaj final! Trebuie o izolare in AC cat mai buna a catozilor fata de masa pentru cuplaj 100%. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 22, 2010 Partajează Postat Noiembrie 22, 2010 ...ar trebui un generator de curent constant in catozi comuni sectiuni finale(L_uri) ...).Asta-i rezolvarea problemelor de defazare/echilibrare etaj final! Trebuie o izolare in AC cat mai buna a catozilor fata de masa pentru cuplaj 100%.stiu dar nu pun generatorul ,vreau doar trei tuburi si atitpe chitara nu este asa mare deranjul Link spre comentariu
Kosmin Postat Noiembrie 22, 2010 Partajează Postat Noiembrie 22, 2010 Se poate adopta o metoda cu lm317 si 2 rezistente, ieftin si la obiect, ajuta mult si nu necesita radiatoare pt ca acolo e un curent mic si caderea de tensiune e relativ micaCat despre tuburile finale... cam asa e trebuie imperecheate temenic altfel vor amplifica diferit si nu e bine. Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 23, 2010 Partajează Postat Noiembrie 23, 2010 Excelent,Vio!Sunt de acord cu tine in ceea ce priveste modalitatea de a lega katozii finalelor intr-o schema mai simpla ,fara generatoare sau alte chestii "inteligente" care nu-si au rostul pentru un asemenea amplificator,dar as avea o mica recomandare si anume:-stiind ca tensiunea anod-katod (Vak) este produsul dintre mu(miu) si Vgk (tensiunea grila -katod),toate astea in regim dinamic,alternativ,iar mu(miu) este produsul dintre gm (transconductanta) si Ri(rezistenta interna a tubului),respectiv mu=Vak/Vgk iar curentul anodic (Ia) este Ia=gmXVgk si in arhitectura aleasa de tine ai o pentoda finala cu grila comuna iar una cu katodul comun,vei observa ca cea cu G1 la masa are Vgk mai mica in comparatie cu cea cu katodul la masa,mu(miu)fiind acelasi (aproximativ)la ambele tuburi va rezulta o "amplificare" diferita a celor doua pentode,deci pe difuzor vei gasi o sinusoida cu o semialternanta mai mica si una mai mare,dar nu deformata.,deci se impune (asa cum a spus si ) montarea unei rezistente in grila unu (G1) si masa (o rezistenta variabila) si decuplata cu un condensator C=1uF la pentoda cu actuala G1 direct la masa.Din acea rezsitenta variabila vei regla amplificarea acestei pentode in asa fel incat pe osciloscop sa ai cele doua semialternante egale ca amplitudine (aproximativ,deoarece acet tip de auto-defazor nu este chiar asa de performant,dar este economic). Se mai poate face o mica "jonglerie" in astfel de montaje dar cu pierdere de putere si in cazul tau nu te-ar avantaja si anume: montarea in catozii celor doua pentode in serie cu rezistenta la masa a unui semireglabil (bobinat,de putere) de 250-500 ohmi din care vei regla prin vizualizare tot ce am spus mai sus. In schimb ce sa mai spun??????.....nu pot decat sa te felicit pentru ideile tale dar si pentru viteza cu care lucrezi,nu mai vb de faptul ca toate "jucarioarele" pe care le faci merg foarte bine! Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 23, 2010 Partajează Postat Noiembrie 23, 2010 Dar de schema asta ce spui,dl ? Tot 3 tuburi,dar fara prea multa "rautate" in el! P.S in locul tuburilor ECL86 se pot folosi si 6F5P,PCL85 sau PCL86 (cu modificarea tensiuni de filament),iar in locul lui ECC83 se poate folosi 12AX7 sau 6N2P. Atentie !!!!!! daca se vor folosi alte lampi finale in locul celor de pe schema,conexiunile la picioruse nu sunt identice cu cele de la ECL86,deci se va face corespondenta,aceeasi treaba si pentru ECC83. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 23, 2010 Partajează Postat Noiembrie 23, 2010 Dar de schema asta ce spui,dl ? Tot 3 tuburi,dar fara prea multa "rautate" in el! P.S in locul tuburilor ECL86 se pot folosi si 6F5P,PCL85 sau PCL86 (cu modificarea tensiuni de filament),iar in locul lui ECC83 se poate folosi 12AX7 sau 6N2P. Atentie !!!!!! daca se vor folosi alte lampi finale in locul celor de pe schema,conexiunile la picioruse nu sunt identice cu cele de la ECL86,deci se va face corespondenta,aceeasi treaba si pentru ECC83. ce sa zic .... asa ma gindeam si eu la inceput dar este CLEAN eu am vrut ceva mai rau ,la mine se poate jongala amplificarea din DRIVE si MASTER Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 23, 2010 Partajează Postat Noiembrie 23, 2010 o noua lucrare construita azi in citeva orela rugamintea unui prieten chitarist am realizat acest boost tonce face ?face un sunet mai bright si da o prezenta mai mare frecventelor mediiprezenta mediilor se poate regla den potentiometrul PRESENCEcontrolul de ton are doua pozitii HIGH sau LOW ,depinde in ce pozitie este cursorul potentiometrului de ton,la jumatate este BLEND intre cele douatubul folosit este ECF82 Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 23, 2010 Partajează Postat Noiembrie 23, 2010 Cred ca s-a strecurat o gresesala la desenarea schemei - asa cum este desenat acum, condensatorul de 810pF si portiunea de la cursor inspre acest condensator (la potentiometrul HIGH) este tot timpul in scurtcircuit. In acest caz, in circuit apare numai portiunea de la cursor in jos a potentiometrului si condensatorul de 3,3nF (inseriate) conectate in paralel pe linia de iesire a semnalului - identic cu corectia de TON (taie inalte) din chitarile electrice. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 24, 2010 Partajează Postat Noiembrie 24, 2010 Cred ca s-a strecurat o gresesala la desenarea schemei - asa cum este desenat acum, condensatorul de 810pF si portiunea de la cursor inspre acest condensator (la potentiometrul HIGH) este tot timpul in scurtcircuit. In acest caz, in circuit apare numai portiunea de la cursor in jos a potentiometrului si condensatorul de 3,3nF (inseriate) conectate in paralel pe linia de iesire a semnalului - identic cu corectia de TON (taie inalte) din chitarile electrice.corect!din graba am desenat gresitrectifica mai tirziu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum