Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VIOTUBEAMP

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Nu le-a ratat nici pe cele menționate de tine.

Pe petarda n-are nicio șansă să se înscrie măcar, dacă folosește același id.

Despre cine vorbești?

Despre mine sau despre maresaldeflota?

Editat de sesebe
Link spre comentariu

sorry...pentru..(maresal...de apa dulce) interventie...chestia asta cu audiofilia nu cade asa din cer...asculti ani de zile muzica,evoluezi pe mai multe genuri,testezi pe diferite tipuri de sisteme audio,in functie de posibilitati,ori achizitionate,ori pe la cunoscuti...pana ce iti formezi in decursul anilor urechea( daca ai asa ceva-daca nu esti afon sau nu ai simt musical) iar ulterior dupa ani ,poti sa-ti dai cu parerea cand ajungi la sa asculti la niste sisteme audio hi-fi(aici incluzand si amplificatoare cu tuburi).

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Amplificatorul nr 98 , pentru chitara .

De fapt este o putere , cel care o sa-l utilizeze mai are un amplificator de la mine , o clona de Dumble ODS , cu aceasta putere dorește experimente stereo .

Aceasta putere are o modare , fata de etajul final din Dumble ODS , modare care exista si pe amplificatorul facut deja , o comutare in circuitul de reactie si comutare in circuitul catozilor defazorului V-UMBLE / D-UMBLE , cea cu V este modare mea .

In buna traditie , transformatorul de iesire si socul sunt L.M.O. - Lazaroiu si transformatorul de alimentare Petra Iasi .

Sasiul a fost executat de cristinel_bm , cu care am o buna colaborare , vi-l recomand daca doriti carcase , sasie .

Tuburile folosite sunt :

2XECC83 RFT

2X6P3C-E

post-176980-0-57679600-1502357834_thumb.jpg

post-176980-0-18370900-1502357973_thumb.jpg

post-176980-0-46699600-1502357983_thumb.jpg

Editat de viobio
Link spre comentariu

Mda ... frumos realizat. Look corespunzator, cu aer vintage. Proportii (dimensiuni) optime, amplasare inspirata a butoanelor si emblemei. Materialul folosit la "capitonarea" carcasei e cel putin interesant, place ochiului. Ce este ?

Editat de +_Florin_+
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Mda ... frumos realizat. Look corespunzator, cu aer vintage. Proportii (dimensiuni) optime, amplasare inspirata a butoanelor si emblemei. Materialul folosit la "capitonarea" carcasei e cel putin interesant, place ochiului. Ce este ?

Materialul care " inveleste " carcasa este un fel de piele sintetica , se foloseste la capitonarea fotoliilor , canapelelor , costa 3,7 lei mp .
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Amplificatorul pentru auditie nr 50 , de fapt sunt mai multe dar cele care au dubluri nu le iau in seama

Vreau sa fac un amp PP , UL , clasa AB , schema care o folosesc si cei de la Air Tight pentru ATM 1S , din capul locului va spun ca nu este nici o furaciune sau copiere , topologia acelei scheme a fost " iventata " de Mullard prin anii 50 .

Schema atasata de mine este de la ATM 1 , varianta mai veche , redresarea fiind cu tuburi , la modelul actual ATM 1S redresarea este cu siliciu , ampul are si un instrument de masura cu care se poate monitoriza , verifica curentul prin tuburile finale .

Ce vreau sa fac eu .

Vreau sa montez pe amp trei aparate de masura cu afisoare digitale , digiti cu leduri .

Un aparat va afisa tensiunea de la priza si consumul amplificatorului , asa se vede si tensiunea retelei electrice din casa .

Un aparat va afisa tensinea anodica ( 460V ) cu care se alimenteaza partea de amplificare .

Un aparat va afisa curentul prin tuburile finale , pentru reglajul curentului de repaos la anumite intervale de timp .

Schema postata de mine nu are figurate rezistentele din catozii tuburilor finale , rezistente pe care se masoara curentul de repaos , la ATM 1S se vizualizeaza pe instrumentul de masura , la varianta mea se va vizualiza pe un afisor digital .

Tot din acea schema lipsesc si cele patru potentiometre cu care se regleaza curentul de repaos pentru fiecare tub final in parte , pe schema exista doar un semireglabil cu care se regleaza curentul de repaos , comun pentu toate finalele , si cite un semireglabil pentru fiecare etaj final care regleaza balansul celor doua tuburi finale de pe fiecare canal .

In buna traditie o sa folosesc numai tuburi NOS

1X12AX7 JAN ( ECC83 )

2XECC82 Philips

4XEL34 Philips .

Atasez doua foto cu ATM 1S , modelul care se fabrica acum , pretul acestui amplificator este de .....9000 euro.

In scurt timp o sa postez si schema dupa care voi construi acest amp , cu modificarile aduse de mine pe partea de bias si monitorizare bias .

post-176980-0-53314600-1503047443_thumb.jpg

post-176980-0-93221200-1503048052_thumb.jpg

post-176980-0-41943700-1503048088_thumb.jpg

Link spre comentariu

Bai da-l in colo, 9000 de euro ?!?!

Da ce or avea fratilor in ele de or fi asa scumpe, sau faptul ca eu nu am construit amplificatoare cu tuburi, nu imi dau seama de pretul real al acestora ?

Link spre comentariu

Cred ca te-ai inspirat de la audiofilii mei. Da' nu fi modest, daca tot montezi voltmetrele alea nu-i pacat sa nu faci si anodica reglabila?? Hai curaj, promit ca nu te acuz de plagiat !!

:d

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Bai da-l in colo, 9000 de euro ?!?!

Da ce or avea fratilor in ele de or fi asa scumpe, sau faptul ca eu nu am construit amplificatoare cu tuburi, nu imi dau seama de pretul real al acestora ?

ATM 1S este ieftin , comparabil cu asta http://www.jack-fi.ro/produs/jadis-ja-200/

Amplificatoarele cu tuburi sunt oricum mai scumpe decit cele cu siliciu , mai ales cele construite point to point , in aer , pe cose , manopera fiind mare . Componente nu au multe in burti , ar mai fi o problema , se vind mult mai putine comparativ cu cele pe siliciu , un producator ca sa supravietuiasca trebuie sa vinda scump , poate ieri nu s-a vindut nici un amplificator cu tuburi in toata Europa .

Cred ca te-ai inspirat de la audiofilii mei. Da' nu fi modest, daca tot montezi voltmetrele alea nu-i pacat sa nu faci si anodica reglabila?? Hai curaj, promit ca nu te acuz de plagiat !!

:d

Eeeee....ideea cu afisoarele o am de cel putin un an , amplificatorul o sa-l fac pentru mine .

O sa fac tensiunea pentru filamente reglabila si un sistem antivibratii giroscopic , sa nu vibreze electronii .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări