Vizitator viobio Postat Mai 16, 2017 Partajează Postat Mai 16, 2017 (editat) adigh , am cumparat trafurile de la Indel din pura curiozitate , rebobinatul nu m-a costat nimic , de cumparat materiale pentru trafuri ..... nu cumpar , prefer sa lucrez cu trafuri gata confectionate , aceasta rebobinare a fost o exceptie , extrem de rara . Eu le-am rebobinat pentru a " cadea " pe Raa si pentru a avea secundare pentru 4 sau 8 ohmi . Editat Mai 16, 2017 de viobio Link spre comentariu
simson Postat Mai 16, 2017 Partajează Postat Mai 16, 2017 Ca sa fim obiectivi cu privire la adevarata valoare a traf iesire, oscilogramele ar trebui postate (si) in bucla deschisa.Cu reactie globala se poate ajusta forma semnalului SQW astfel incat sa fie placut asteptarilor, dar naplacut urechilor. De aceea am intrebat cat este sensibilitatea la intrare ptr. 7W in sarcina... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Mai 16, 2017 Partajează Postat Mai 16, 2017 (editat) Ca sa fim obiectivi cu privire la adevarata valoare a traf iesire, oscilogramele ar trebui postate (si) in bucla deschisa.Cu reactie globala se poate ajusta forma semnalului SQW astfel incat sa fie placut asteptarilor, dar naplacut urechilor. De aceea am intrebat cat este sensibilitatea la intrare ptr. 7W in sarcina... Ce rost are sa fac oscilograme fara reactie negativa daca amplificatorul/amplificatoarele vor fi "dotate" cu reactie negativa ? Dupa realizarea bruta , urmeaza reglaje , bibileli , pentru obtinerea unor oscilograme cit mai bune , implicit si un sunet bun .Mai postez o data schema, cea de fata nici nu functioneaza fara reactie negativa , de ce ? Studiați un pic schema . Dupa multimea de amplificatoare construite am ajuns la concluzia , am observat , stiam , ca reactia negativa are un mare rost intr-un amplificator , pe linga alte tipuri de reactii/ cuplaje . Editat Mai 16, 2017 de viobio Link spre comentariu
simson Postat Mai 16, 2017 Partajează Postat Mai 16, 2017 Revcunosc n-am observat ca catozii LTP se inchid prin secundar la masa. Link spre comentariu
Vizitator ramurel Postat Mai 22, 2017 Partajează Postat Mai 22, 2017 (editat) 69 ! Nu mă refer la prostii, ci la VTA-ul 69 ! Plus o pedală de efect , tot VTA ! Rocknroll \m/ Editat Mai 22, 2017 de ramurel Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 3, 2017 Partajează Postat Iulie 3, 2017 Cu ceva timp in urma am fost contactat de un belgian , via fb , ce vrea " europeanu " , un preu care va fi folosit impreuna cu doua monoblocuri Manley The Snapper ( 2X100w ) , ampurile americane nu au reglaj de volum sau comutatoare de surse . Belgianu are si el pretentii , că de ....e belgian , vrea o copie dupa ceva " de firma " , are arici la buzunar si nu vrea sa dea mult banet pe un preu " de magazin " M-am inteles cu el sa-i fac o copie de Jadis JP15 , l-am convins sa-i fac o sursa de alimentare mai buna , sursa mea este stabilizata si are separate tensiunile anodice de alimentare , stinga / dreapta , pentru o separatie cit mai buna intre cele doua canale . Preul va avea intrari pentru patru surse si reglaj de volum . Carcasa va fi din tabla de " fer " , cu masti aurii , " botoane " negre . Sper sa fie gata pe la inceputul lunii August . Am inceput lucrul cu sursa de alimentare , partea de pre va fi facuta pe cose . Va pun si citeva poze cu interiorul originalului . O sa folosesc doua tuburi NOS , 1XECC83 Telefunken & 1XECC82 Philips , sa ii placa lu ' belgianu . Asta este originalul , sa nu faceti un soc cind veti vedea pretul http://patsaudioart.com/shop/amplifiers-receivers/jadis/jadis-jp15-pre-amplifier/ Link spre comentariu
fcon Postat Iulie 3, 2017 Partajează Postat Iulie 3, 2017 ... sa nu faceti un soc cind veti vedea pretul http://patsaudioart.com/shop/amplifiers-receivers/jadis/jadis-jp15-pre-amplifier/ Scuze ca intervin, insa este doar entry-level (JP15 is the new Jadis entry level)! Ce-ti fi vrand? Nu are preu de pick-up, ci doar un "deep wide soundstage" si 6 intrari de linie. La "numai" 7500 USD pret de magazin, chiar ma intreb ce au pus inauntru, ce economii si cate compromisuri au facut... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 3, 2017 Partajează Postat Iulie 3, 2017 Scuze ca intervin, insa este doar entry-level (JP15 is the new Jadis entry level)! Ce-ti fi vrand? Nu are preu de pick-up, ci doar un "deep wide soundstage" si 6 intrari de linie. La "numai" 7500 USD pret de magazin, chiar ma intreb ce au pus inauntru, ce economii si cate compromisuri au facut... Ma bucura interventia .Se vede ce au pus in JP15 , dar ati vazut ca cele doua preuri nu folosesc aceleasi componente pasive ? Adica ...punem ce avem pe stoc , sîc ! Link spre comentariu
fcon Postat Iulie 3, 2017 Partajează Postat Iulie 3, 2017 .... ati vazut ca cele doua preuri nu folosesc aceleasi componente pasive ? Adica ...punem ce avem pe stoc , sîc ! Cam asa se intampla la clasa de mijloc hi-fi audio; la high-end nu ma pot pronunta, deoarece n-am ajuns acolo... Eu m-am cam lamurit cum este cu firmele astea; nu dau neaparat nume, insa se pare ca lucratura industriala naste ciudatenii, inacceptabile pentru acel nume/renume (din punctul de vedere al celor care mai lipesc, din cand in cand, cateva piese laolalta). Cred ca nu sunt singurul care a observat asta... ------------------ Asteptam, Vio, ceva de calitate de la tine! Belgianul a stiut cui sa se adreseze si ar face bine sa te asculte (ameliorari ale schemei, alimentarii, lampi, etc...)! Ma bucur intotdeauna cand romanii sunt apreciati de cei din Vest; prea ne-au considerat (si inca ne considera!) proaspat cazuti din copaci! Spor la lucru! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 7, 2017 Partajează Postat August 7, 2017 (editat) Inca doua Rusii Negre in lucru , varianta MK1 . Pentru MK1 voi folosi alta schema de atac pentru tuburile finale , voi posta schema pentru Rusia Neagra MK1 zilele urmatoare . Editat August 7, 2017 de viobio Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 9, 2017 Partajează Postat August 9, 2017 (editat) Finish una , mai am de montat inca una . Editat August 9, 2017 de viobio Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 9, 2017 Partajează Postat August 9, 2017 (editat) Poti sa pui si un sample audio cu ampul(daca tot te-ai chinui atat cu el)?Mareșale , o sa fiu direct cu tine , tu ori scrii la caterinca ori nu ai habar de sunet si te bagi in seama aiurea pe forumul asta , asta cred eu .Să-ți spun ceva , ce poate tu nu știi , daca nu ai scris la mișto cerind un sample de sunet , un sample de sunet este fix ..la ! Daca faci o inregistrate captezi sunetul cu un microfon , care capteaza cum poate ....apoi intervine compresia inregistrarii , redarea se face pe te miri ce echipament . Nimeni cu țigla pe casa nu crede in aceste sample de sunet . Daca tu vrei sa te faci audiofil , din ce ai scris pe forumul asta denota ca nu vei pricepe niciodata cum sta treaba cu sunetul ,in primul rind pune-te pe invatat despre sunet si exerseaza si logica . De chinuit nu ma chinui cu asamblarea acestor amplificatoare , imi place si stiu ce fac , din acest model Rusia Neagra am construit mai multe exemplare , practic este doar rutina . Daca vrei sa te faci audiofil , fă-ți un username pe " blogul " asta http://www.hifi-stereo.eu/forum/index.php , vezi ca acolo este un staroste , momolo se numeste , el iti poate indruma pașii catre mirifica lume audiofila , momolo fiind un audiofil galactic , poate ajungi un discipol . Editat August 9, 2017 de viobio Link spre comentariu
StelianP Postat August 9, 2017 Partajează Postat August 9, 2017 Lăsați-l în pace. A luat la rand toate forumurile de profil din țară și de afără. Dacă încă păstrează acele boxe cu 120 Hz, asta arată cât a înțeles din ce s-a documentat, dacă cumva o fi făcut-o. Ignoranta se tratează cu ignoranță, cu forța n-ai cum sa-i deschizi mintea. Momolo i-ar fi un bun mentor, iar el, ca discipol, i-ar fi pe măsură. Scuze de intervenție. Link spre comentariu
sesebe Postat August 9, 2017 Partajează Postat August 9, 2017 Super tare audiofile forumul. M-am amuzat de minune. Link spre comentariu
hpavictor Postat August 9, 2017 Partajează Postat August 9, 2017 Mai exista și altele cu același profil , adica acolo unde e moderator @viobio și @zal : http://pentodaforum.ro . O altă opțiune audiofilă este : https://forum.audioweb.ro Sau o varianta pentru DIY : http://www.tehnium-azi.ro/index Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum