franzm Postat Ianuarie 31, 2017 Partajează Postat Ianuarie 31, 2017 Am o nelamurire referitor la schema Jadis: Rezistoarele din anozii finalelor (EL34) chiar au 5k? (La mine nu se vede prea bine pe schema). Nu se pierde prea multa putere pe rezistoare asa de mari? Se modifica rezistoarele în functie de tipul tubului? Link spre comentariu
dark_angel Postat Ianuarie 31, 2017 Partajează Postat Ianuarie 31, 2017 Cred ca sunt de 5,6R rezistentele din anozi, pare mai plauzibil. Mai postez odata acest link ,ce parere aveti ? Amplificatorul poate functiona corect daca se folosesc toate acele modele de tuburi finale ?? Pe acelasi traf de iesire,cu aceasi anodica ,reglind doar biasul .EL34,KT88,KT90,KT120,6550 . Corect e mult spus, o sa cante si probabil ca tuburile celelalte avand o putere disipata mai mare si corelata cu dezadaptarea de impedanta probabil ca se va apropia de puterea obtinuta cu EL34. Mai sus intrebam de datele OT in varianta originala JO fiindca ei prezinta acolo pe site o banda fantastica, dar eu am banuiala ca e masurata la 1mW (da am scris bine, un miliwatt), nu la puterea maxima. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 31, 2017 Partajează Postat Ianuarie 31, 2017 (editat) Corect .Am uitat sa desenez pe schema .Cum bine zice uneori bunul tau prieten copy paste ,nefiind sectiune de incepatori ,cei care au vazut schema sunt sigur ca s-au prins ca am uitat sa desenez masa in secundarul trafului de iesire,mai uit si eu .....imbatrinesc ... Nicio problema! Se intimpla sa uitam fiecare cite ceva, din graba, din obisnuinta, din siguranta cunoasterii schemei pe dinafara. Spor la treaba! Editat Ianuarie 31, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 31, 2017 Partajează Postat Ianuarie 31, 2017 (editat) care dezadaptare ?, sau poftim în ce constă dezadaptarea ?! în raport cu ce punem în discuţie "dezadaptarea", uite luăm ca referinţă EL34(considerăm amplificatorul Jadis adaptat pentru tuburi finale EL34) după care trecem la tuburi finale KT 120 explicaţi în ce constă dezadaptarea în conformitate cu această specificaţie Jadis "Bandwidth 5Hz to 60kHz @-3dB" se poate aprecia că banda este specificată pentru 1w în sarcină la ieşire Editat Ianuarie 31, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 31, 2017 Partajează Postat Ianuarie 31, 2017 (editat) care dezadaptare ?, sau poftim în ce constă dezadaptarea ?! în raport cu ce punem în discuţie "dezadaptarea", uite luăm ca referinţă EL34(considerăm amplificatorul Jadis adaptat pentru tuburi finale EL34) după care trecem la tuburi finale KT 120 explicaţi în ce constă dezadaptarea în conformitate cu această specificaţie Jadis "Bandwidth 5Hz to 60kHz @-3dB" se poate aprecia că banda este specificată pentru 1w în sarcină la ieşireCred ca se referea la "dezadaptarea" de RaaAm o nelamurire referitor la schema Jadis: Rezistoarele din anozii finalelor (EL34) chiar au 5k? (La mine nu se vede prea bine pe schema). Nu se pierde prea multa putere pe rezistoare asa de mari? Se modifica rezistoarele în functie de tipul tubului?Acele rezistente au 5,6 ohmi.Sunt puse pentru a putea masura Ia in repaos . Cu toate ca nu prea este corect acolo. Editat Ianuarie 31, 2017 de viobio Link spre comentariu
dark_angel Postat Ianuarie 31, 2017 Partajează Postat Ianuarie 31, 2017 Da, la nepotrivirea Raa m-am referit. Acolo discutam de lampi cu rezistente interne diferite asadar nu au cum sa se comporte chiar la fel. In zona Ug2 posibil sa reziste toate, KT90 parea a fi cea mai ingaduitoare, celelalte nu stiu cum se comporta la Ug2 asa mare, oricum in foile de catalog nu exista caracteristicile de iesire la asemenea tensiuni pe G2. @franzm rezistentele au 5,6R, am gasit o poza pe un alt forum cu dansele Iar un tip care se ocupa se service Jadis spunea acolo ca recomandarea producatorului era de 110mV cadere pe acele rezistente, asta insemna cam 20mA/finala. Ramane de vazut la 20mA printr-o finala KT120 ce distorsiuni de racordare apar la aceasta clasa (A)B1? si cat de corect "se cheama" ca va canta acel amplificator. Nu am timp si nici foi de catalog corespunzatoare sa trag drepte de sarcina (in Paint :-P ) pentru fiecare in parte asa cum si-ar dori alti utilizatori pentru a intocmi o disertatie pe aceasta tema. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 31, 2017 Partajează Postat Ianuarie 31, 2017 (editat) Jadis Orchestra exemplu pentru o putere dată în sarcina dată când se trece de la finale EL34 la finale KT88 evident nu apare dezadaptareKT88 va lucra mult mai lejer pe sarcina dată în raport cu EL34mai mult în situaţia KT88 pentru că admite disipaţie mai mare la anod se poate majora ia_0 (PDA_0=70% din PDA_max)astfel va creşte ponderea în clasa A pe sacina dată anod-anod cum credeţi dumneavoastră că ar fi mai bine să am o pondere mai mică sau mai mare a porţiuni de clasa A din AB_ul ăla ? sau poftim cu ce tuburi finale obţin ceva mai multă putere în clasa A pe sarcina dată(Jadis) EL34 sau KT88 ? se preferă o deplasare a funcţionari etajului final cât mai aproape de B sau cât mai aproape de A pentru o putere utilă dată în sarcina dată ? Jadis Orchestra situaţia în discuţie Nu apare dragilor dezadaptare pe sarcina dată pentru o putere utilă dată (aia 40w-Jadis) dacă înlocuiesc tuburile finale EL34 cu finale mai "capabile" aa dacă ţin morţiş să înlocuiesc EL34 cu EL84 1/1 sau cu 6P3S 1/1 putem discuta dezadaptarea pe sarcina dată anod-anodcu alte cuvinte pentru aia 40W ca să pot introduce în discuţie dezadaptarea trebuie să înlocuiesc tuburile finale EL34 cu finale mai "anemice" 1/1 Editat Ianuarie 31, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
THOMAS Postat Ianuarie 31, 2017 Partajează Postat Ianuarie 31, 2017 (editat) Foarte corect si la obiect comentariul colegului @valderama. P.S schema originala de la acest amplificator o putem gasi undeva ??? Editat Ianuarie 31, 2017 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 31, 2017 Partajează Postat Ianuarie 31, 2017 Foarte corect si la obiect comentariul colegului @valderama. P.S schema originala de la acest amplificator o putem gasi undeva ???Schemele scoase de mine ,dintr-un JO reparat ,alte scheme nu exista nicaieri . Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Februarie 2, 2017 Partajează Postat Februarie 2, 2017 O mica observatie referitoare la defazor, rezistenta dintre plus si anod ca si cea dintre masa si rezistenta de negativare a catodului n-au cum sa fie de 10k. In conditiile ECC83 (curent anodic in jur de 1 mA) si alimentare defazor +420V, caderea de tensiune pe aceste rezistente ar trebui sa fie in jur de 100V, deci valoarea corecta este 100 ... 120k. E doar o greseala de notare in ultima schema postata, mai trebuia un zero . Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 2, 2017 Partajează Postat Februarie 2, 2017 O mica observatie referitoare la defazor, rezistenta dintre plus si anod ca si cea dintre masa si rezistenta de negativare a catodului n-au cum sa fie de 10k.In conditiile ECC83 (curent anodic in jur de 1 mA) si alimentare defazor +420V, caderea de tensiune pe aceste rezistente ar trebui sa fie in jur de 100V, deci valoarea corecta este 100 ... 120k. E doar o greseala de notare in ultima schema postata, mai trebuia un zero .Pe schema sunt trecute valori de 100k ,se vede asa din cauza definitiei mici . Link spre comentariu
THOMAS Postat Februarie 3, 2017 Partajează Postat Februarie 3, 2017 (editat) Teoretic dar si practic,cam asa ar trebuie sa arate schema defazorului de la amplificatorul JO,de fapt este un clasic/ordinar defazor catodina care nu spune nimic nou in domeniu. Pana la urma tot transformatoarele de iesire sunt cele care dicteaza performantele unui amplificator cu tuburi. Cand si daca nu va uita colegul Viorel poate va consulta caietele d-lui unde a notat caracteristicile trafurilor de iesire originale de la acest amplificator si ni le va spune si noua,bineinteles daca se pot declasifica,ar fi extrem de interesant. Editat Februarie 3, 2017 de LMOlimpiu Link spre comentariu
feri.visky Postat Februarie 7, 2017 Partajează Postat Februarie 7, 2017 În schema sursei este o tensiune stabilizată de + 12V, dacă văd bine. La ce se foloseşte? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Februarie 7, 2017 Partajează Postat Februarie 7, 2017 În schema sursei este o tensiune stabilizată de + 12V, dacă văd bine. La ce se foloseşte?Intradevar ,in schema sursei de la JO "de magazin" exita o tensiune de 12 V ,alimenteaza un etaj de intrare cu FET ,adaptor de impedanta . Link spre comentariu
feri.visky Postat Februarie 7, 2017 Partajează Postat Februarie 7, 2017 Mulţumesc... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum