Vizitator Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 Asa e ....in principiu daca e de reparat ceva e bine sa intervina cel care l-a construit ca tot el intelege ce-i acolo, altul ...nu s-ar apuca.... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 8, 2010 Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 e gata pun si schema cu valorile componentelor[attachment=2]15W ECF82 schema.gif[/attachment]din reglajul de GAIN si MASTER se poate obtine o amplificare pina la un sunet gen AC/DCpentru un CLEAN curat semnalul de intrare mai trebuie redus din potentiometrul de volum al chitarii,cam jumatate de cursa a potentiometrului ve volum de pe chitarapentru mine a fost o provocare sa lucrez cu ECF82,tubul este EXTRAORDINAR(parerea mea ),avem in balon o pentoda apropiata de EF86 si o trioda asemanatoare cu ECC82totusi ECF82 are si un mic neajuns,este putin microfonica ,se poate rezolva si aceasta deficienta ,montind tubul pe un soclu cu baza de cauciuc,ca la madnetofoanele vechi,acolo EF86 avea un asemenea soclutransformatorul de iesire este Hammond 125Esper sa pun si un sample cu sunetul acestui combodl Lazaroiu in schema dinsului a ales foarte bine valorile ,sunt foarte aproape de ce valori am folosit euastept pareri si reclamatiiin scurt timp voi prezenta urmatorul amplificator la care lucrez( daca ma lasa chitaristii in pace ) acest amplificator este montat in proportie de 60%PP clasa A2X25w4xEF124XEL121XAZ4trafuri de iesire EICO ( cumparate de la userul blue)multumesc lui DjDog pentru viteza cu care a executat acel soc de filtraj (de fapt au fost 4 socuri si doua trafuri) Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 8, 2010 Partajează Postat Noiembrie 8, 2010 send/return inainte de controlul de ton si master .....!? din ce stiu eu se pune dupa....ca sa nu suprasaturam efectele/pedalele pt ca le cam dam peste cap da ma rog ....o fi vre-o jmecherie la mijloc ,in fine rezultatul (sunetul) final conteaza. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 9, 2010 Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 send/return inainte de controlul de ton si master .....!? din ce stiu eu se pune dupa....ca sa nu suprasaturam efectele/pedalele pt ca le cam dam peste cap da ma rog ....o fi vre-o jmecherie la mijloc ,in fine rezultatul (sunetul) final conteaza.sa explic "jmecheria"acel LOOP a fost intentionat pus acolosemnalul cules din acel divizor rezistiv are valoarea de 775mv/0dB,este reglabil din potentiometrul de drive de la 0 la 775mv,deci nu are cum sa satureze nici un efect,chiar daca ar fi prea mare semnalul pe SEND se poate regla din potentiometrul GAINsemnalul este cules din acel repetor catodic,deci impedanta mica de iesire,pentru a nu aparea alte neplaceri legate de impedantaalta jmecherie este ca poti folosi prima parte a schemei ca boost ,avem un semnal reglabil pe SEND cu care putem pleca in amplificatoare mai putin sensibileam facut probe si cu doua pedale si un procesor GT8 ,toate functioneaza perfect,nu se satureazapentru cine doreste un superclean ,bineinteles cu scaderea puterii finale,poate intra cu chitara direct in RETURNchiar si pe RETURN cu MASTER la maxim se pot deranja veciniiin citeva zile o sa pun sample pe http://www.rgc.rosunt deschis la orice discutie,pe acest topic nu prea ma acceseaza nimeni,probabil sunt extrem de putini interesati de ce facem noi,cei mai multi sunt ineresati de hi-fi(este foarte bine,si eu sunt dar nu prea mai am timp de hi-fi)multumesc pentru interesul acordat Link spre comentariu
RockDok Postat Noiembrie 9, 2010 Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 sunt deschis la orice discutie,pe acest topic nu prea ma acceseaza nimeni,probabil sunt extrem de putini interesati de ce facem noi,cei mai multi sunt ineresati de hi-fi(este foarte bine,si eu sunt dar nu prea mai am timp de hi-fi) Cu voia d-voastra imi permit sa va contrazic, tocmai s-a hotarit un prieten de-al meu sa-i fac un amplif pentru chitara fiului sau, evident dupa ce a ascultat un pic pe lampile pe care le-am pus la lucru pina acum, cu alte cuvinte interes este. In primul rind va trebui sa-i ofer niste costuri, nu stie sigur nici puterea de care are nevoie, oricum in doua trei zile am detaliile astea si fiti sigur ca veti fi "accesat" Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 9, 2010 Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 sunt deschis la orice discutie,pe acest topic nu prea ma acceseaza nimeni,probabil sunt extrem de putini interesati de ce facem noi,cei mai multi sunt ineresati de hi-fi(este foarte bine,si eu sunt dar nu prea mai am timp de hi-fi) Cu voia d-voastra imi permit sa va contrazic, tocmai s-a hotarit un prieten de-al meu sa-i fac un amplif pentru chitara fiului sau, evident dupa ce a ascultat un pic pe lampile pe care le-am pus la lucru pina acum, cu alte cuvinte interes este. In primul rind va trebui sa-i ofer niste costuri, nu stie sigur nici puterea de care are nevoie, oricum in doua trei zile am detaliile astea si fiti sigur ca veti fi "accesat"ma bucur ca ma contraziceti si ma "deranjati" Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 9, 2010 Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 Am inteles ideea ,oricum marele avantaj ar fi si impendanta joasa......si asfel "economia" de 1tub cel putin....simplitate si vesatilitate poate fur si eu" patentul" ca nu m mai facut de 2 luni nimic pt instrument.... :cry: Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 9, 2010 Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 Simplitatea schemelor lui este debordanta,insa calitatea sunetului (pentru amplificatoarele de chitara) este remarcabila,personal am auzit cateva amplificatoare realizate de el si sincer sa fiu; mi-au placut si cum sunt realizate dar si cum se aud. Eu nu pot caracteriza sunetul acestor amplificatoare din punctul de vedere al unui chitarist ci doar facand apel la memoria mea auditiva pot spune ca suna bine.Colegul meu ,este chitarist si mai este si un tip foarte riguros si pretentios in ceea ce priveste sunetul amplificatoarelor de chitara si nu numai,dar ascultandu-i parerea despre aceste amplifuri pot spune ca este OK!....,bineinteles ca mai apar si unele mici obiectii,dar sunetul ca si gustul mancarii este perceput diferit de la un individ la altul. Tehnic vorbind imi place oportunitatea gasita de de a folosi ECF82.......,este un tehnician foarte inventiv cred ca ar fi in stare sa faca amplificatoare si cu EY82 si cu ECH81 si nici nu cred ca ar sta mult pe ganduri...... . Daca privesti schemele facute de d-lui,cu pixul sau creionul iti da siguranta unei constructii care va functiona de la "prima cheie".Pana la urma asta este si scopul acestei sectiuni din forum,sa construim.Cine doreste tehnica mai profunda si stiinta aplicata in domeniul tuburilor electronice este liber sa cerceteze dar sa si faca,nu sa ramana doar la stadiul de simulari si apoi polemici fara sfarsit. L-am cunoscut personal pe de cateva ori si mi-am dat seama ca este omul care stapaneste foarte bine teoria,dar se vede si FOARTE CLAR ca este indragostit de practica........ Excelent Vio,asteptam cu nerbdare noile tale proiecte,ca sa le vedem,sa le auzim si de ce nu sa le...furam (proiectele)!!!! P.S astept cu nerbdare dar si cu invidie(la modul pozitiv!) proiectul asta: voi prezenta urmatorul amplificator la care lucrez( daca ma lasa chitaristii in pace ) acest amplificator este montat in proportie de 60%"in scurt timp PP clasa A 2X25w 4xEF12 4XEL12 1XAZ4 ...................................." Link spre comentariu
ggg Postat Noiembrie 9, 2010 Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 Felicitari Vio Sunt tare curios cum suna. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 9, 2010 Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 Felicitari Vio Sunt tare curios cum suna. sper sa ne vedem saptamina viitoare Link spre comentariu
blue Postat Noiembrie 9, 2010 Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 D-le, amplificatorul cu asemenea tuburi trebuie ascultat doar cu vinil si coniac bun si mai spune chitaristilor sa te lase in pace... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 9, 2010 Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 D-le, amplificatorul cu asemenea tuburi trebuie ascultat doar cu vinil si coniac bun si mai spune chitaristilor sa te lase in pace...vinil nu am la ce sa ascult ca nu am pickup,nu sunt pe placul meucognac DA!!! am o colectie si sunt fun,merge si o tigare de foicu chitaristii nu stiu ce sa zic.....,cu multi am copilarit si suntem ca fratii,sper sa am un respiro sa termin acel amplificatorma chinui de un an sa fac pentru mine doua monoblocuri cu trafurile de la Priboj,am totul strins pentru ele,nu am timp :cry: imi este dor sa mai restaurez si un aparat de radio cu tuburi ,nici asta nu am facut cam de sase luni :cry: sunt curios cum se vor auzi trafurile de la dv,ca Raa se potrivesc la fix Link spre comentariu
blue Postat Noiembrie 9, 2010 Partajează Postat Noiembrie 9, 2010 Despre Eico se aud lucruri bune, eu am apucat sa le ascult cu tuburile originale si a fost bun ...coniacul. Dupa acea din greseala un tub a cazut si sa facut praf, o tragedie, un tub Sylvania este greu de inlocuit, degaba am incercat sa dreg busuiocul cu 6P3S, am lasat-o balta si transformatorul a ajuns la dvs, sint sigur , pe miini bune Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 sample cu acest combo http://forums.rgc.ro/index.php?/topic/5 ... f822xel84/ Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 11, 2010 Partajează Postat Noiembrie 11, 2010 Bravo domne' suna prea bine pt cea ce pare.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum