Vizitator Postat Septembrie 4, 2016 Partajează Postat Septembrie 4, 2016 Bucla de masa poate aparea si daca acest circuit este intrerupt , nu am analizat cablajul dvs dar daca spuneti ca este testat inseamna ca este corect realizat Link spre comentariu
pstpstcichicichi Postat Septembrie 4, 2016 Partajează Postat Septembrie 4, 2016 Mai bine spus este posibil ca masa sa fie continua in jurul intregului circuit si sa nu apara nici o bucla de masa... Link spre comentariu
adigh Postat Septembrie 4, 2016 Partajează Postat Septembrie 4, 2016 (editat) Mai bine spus este posibil ca masa sa fie continua in jurul intregului circuit si sa nu apara nici o bucla de masa... Nu, nu e posibil daca are mai multe piese lipite la acea masa. Acea masa, la placa lui gedd ma refer, chiar daca e intrerupta are cel putin 10 bucle de masa. Asa la o prima vedere, fara sa le numar exact. De fapt intreruperea conturului masei uneori poate agrava situatia iar alteori o poate imbunatati. Bucla de masa, contrar a ceea ce sugereaza numele, nu inseamna un contur inchis iar intreruperea acelui contur nu inseamna ca am scapat de bucla de masa. Orice bucata de fir sau traseu de cablaj care face parte din doua ochiuri de retea alaturate e o bucla de masa. Asta strict fizic vorbind. Insa daca efectul negativ e sub o anumita limita nu deranjeaza. Firul sau traseul tinde sa devina un nod cu cit e mai scurt si mai gros. Noi lucram cu "real" nu cu "ideal". La fel, nu avem niciodata amplificatoare cu distorsiuni zero, dar daca distorsiunile sunt sub o anumita valoare declaram amplificatorul excelent. Un traseu de masa daca e suficient de gros si/sau scurt si cu o rezistenta suficient de mica poate fi declarat OK chiar daca include citeva bucle de masa. Rezultatul final e cel care ne spune daca e bine facut montajul sau nu. Pe de alta parte, existenta unei bucle de masa nu ne spune nimic decit daca suntem capabili sa cuantificam influenta ei in montaj. Iar asta e dificil. Editat Septembrie 4, 2016 de adigh Link spre comentariu
pstpstcichicichi Postat Septembrie 4, 2016 Partajează Postat Septembrie 4, 2016 Asa cum putem proiecta masa dupa regula star ground tot asa putem proiecta dupa reversul acesteia adica cu centru stelei in plus si masa de jur imprejur.Traseul de masa, asa dupa cum spuneti si dvs poate fi gros, lat, etc...La fel si plusul.Curentii aleg calea cu impedanta cea mai mica.Variind latimea ori grosimea traseului de masa in anumite puncte ale montajului,functie de impedantele de intrare si iesire ar trebui sa se poata controla orice bucla de masa.Nu stiu unde gresesc... Link spre comentariu
adigh Postat Septembrie 4, 2016 Partajează Postat Septembrie 4, 2016 Bucla de masa, contrar a ceea ce sugereaza numele, nu are treaba cu masa decit intimplator. Bucla de masa poate aparea si la plus si oriunde in montaj unde avem un nod dar in loc sa facem un nod conectind in stea preferam un fir in loc de nod. Link spre comentariu
gedd Postat Septembrie 4, 2016 Partajează Postat Septembrie 4, 2016 deci dupa ce zice adigh montajul meu are bucle de masa si ar trebui sa bazaie ca un bondar.... iar buna ziua am dat iar belea mi-am capatat... Link spre comentariu
adigh Postat Septembrie 4, 2016 Partajează Postat Septembrie 4, 2016 Nu am spus ca ar trebui sa biziie. Cred ca nu ai inteles ce am spus. Tu ce zici, montajul tau are sau nu are bucle de masa ? Link spre comentariu
pstpstcichicichi Postat Septembrie 4, 2016 Partajează Postat Septembrie 4, 2016 Gedd...am o curiozitate , daca vrei sa mi-o verifici, te rog inchide traseul de masa de tot si vezi daca a crescut zgomotul.Sunt de-a dreptul curios! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 4, 2016 Partajează Postat Septembrie 4, 2016 O rugaminte ,in primul rind catre un moderator si apoi catre gedd,as dori sa se mute de aici ce este off topic,topicul se numeste VIOTUBEAMP nu discutie despre un preu MM construit de gedd. gedd sa su te superi pe mine dar acum se discuta sdespre preul tau in topicul meu,daca nu se opresc discutiile aici ,o sa iasa haos ,deschide un topic cu preul tau si discutati acolo tot ce doriti. Multumesc pentru intelegere. Link spre comentariu
gedd Postat Septembrie 4, 2016 Partajează Postat Septembrie 4, 2016 ok,nu ma supar Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 7, 2016 Partajează Postat Septembrie 7, 2016 (editat) Azi am montat preul phono MM,sper ca nu are bucle de masa,ca am citit destule discutii pe sectiunea tuburi dar si pe la amplificatoare.Daca vedeti bucle de masa sa ma trageti de urechi.Am probat preul ,nu are pic de humm,hiss perceptibil doar cind amplificatorul este aproape de pozitia maxima a potentiometrului de volum al amplificatorului ,cu doza in aer.Montajul a fost alimentat, pentru proba,dintr-o sursa externa . Editat Septembrie 7, 2016 de viobio Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Septembrie 20, 2016 Partajează Postat Septembrie 20, 2016 Azi am montat preul phono MM,sper ca nu are bucle de masa,ca am citit destule discutii pe sectiunea tuburi dar si pe la amplificatoare.Daca vedeti bucle de masa sa ma trageti de urechi.Am probat preul ,nu are pic de humm,hiss perceptibil doar cind amplificatorul este aproape de pozitia maxima a potentiometrului de volum al amplificatorului ,cu doza in aer.Montajul a fost alimentat, pentru proba,dintr-o sursa externa .Ieri am mai lucrat ceva la amp.Ce se vede este etajul final,o parte din componente sunt lipite direct pe soclurile tuburilor,celelalte componente sunt pe o bareta cu doze. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 1, 2016 Partajează Postat Octombrie 1, 2016 (editat) Am terminat lucrul si la acest amplificator.Puterea obtinuta este de 8W/4 ohmi cu distorsiuni minime,puterea poate ajunge pina la 10W dar cresc si distorsiunile,tinta a fost un amplificator cu distorsiuni cit mai mici in detrimentul puterii. Editat Octombrie 1, 2016 de viobio Link spre comentariu
simson Postat Octombrie 2, 2016 Partajează Postat Octombrie 2, 2016 Interesant si neobisnuit modul de aplicare al reactiei in catod. De obicei se aplica in grila legata la masa, in acest caz pe semireglabilul de 250 ohmi.Acest defazor LTP din schema prezentata are doua posibilitati de reglaj:1-semireglabilul de 100k din anozi care regleaza simetria si 2-semireglabilul de 250 ohmi care banuiesc,presupun regleaza sensibilitatea defazorului? Estetic arata frumos in rest nu am baza sa ma pronunt. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 2, 2016 Partajează Postat Octombrie 2, 2016 (editat) Interesant si neobisnuit modul de aplicare al reactiei in catod. De obicei se aplica in grila legata la masa, in acest caz pe semireglabilul de 250 ohmi.Acest defazor LTP din schema prezentata are doua posibilitati de reglaj:1-semireglabilul de 100k din anozi care regleaza simetria si 2-semireglabilul de 250 ohmi care banuiesc,presupun regleaza sensibilitatea defazorului?Estetic arata frumos in rest nu am baza sa ma pronunt.Si altii au folosit acelasi defazor,aplicind la fel reactia negativa.semireglabilul de 250 ohmi poate lipsi,eu l-am montat pentru a face un reglaj de finete,atunci cind cele doua triode se mai uzeaza.Cind o sa am timp o sa pun si citeva oscilograme. Editat Octombrie 2, 2016 de viobio Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum