mișa Postat Martie 20, 2016 Partajează Postat Martie 20, 2016 Bine bine lasa. IonicaCorneliu Te rog nu te mai baga in seama singur, ca oricum nimeni nu te baga in seama. Faptul ca nu ai energie electrica acasa nu e o lauda. E o rusine. Te rog nu mai intra aici daca nu ai de zis ceva la subiect. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 20, 2016 Partajează Postat Martie 20, 2016 Am sa construiesc un amplificator de chitara pentru fiul meu si inainte de a incepe m-am consultat cu Viobio si Vaska ,de la amindoi am primit sfaturi pretioase avind in vedere experienta si cunostintele lor la aceasta categorie de amplificatoare le multumesc pentru aceasta. Am testat foarte multe scheme de etaje finale si preamplificatoare insa diferentele dintre ele sint foarte mari ,exista dezechilibre mari intre nivelele procesate si cea ce intra in etajul final ca sa nu zic greseli intentionate pe scheme,sint multe de zis... Viobio mi--a sugerat o schema care la verificari masurate a aratat foarte bine, repet inca o data experienta lui este importanta, modificarile facute sint minore iar in final am avut citeva probe pe viu cu inca citeva corectii Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 20, 2016 Partajează Postat Martie 20, 2016 (editat) Am sa construiesc un amplificator de chitara pentru fiul meu si inainte de a incepe m-am consultat cu Viobio si Vaska ,de la amindoi am primit sfaturi pretioase avind in vedere experienta si cunostintele lor la aceasta categorie de amplificatoare le multumesc pentru aceasta. Am testat foarte multe scheme de etaje finale si preamplificatoare insa diferentele dintre ele sint foarte mari ,exista dezechilibre mari intre nivelele procesate si cea ce intra in etajul final ca sa nu zic greseli intentionate pe scheme,sint multe de zis...Viobio mi--a sugerat o schema care la verificari masurate a aratat foarte bine, repet inca o data experienta lui este importanta, modificarile facute sint minore iar in final am avut citeva probe pe viu cu inca citeva corectiiCam asa ar trebui sa fie un forum,sa ne consultam unii cu altii sa ne sprijinim ,cum putem si cu ce putem,nu sa ne luam tot timpul la misto sau sa ne atacam,din pacate intre unii se poate intre altii nu.Asta este un exemplu ca nu am nimic de protejat,legat de schemele mele de ampuri pt chitara,cine ma intreaba de ceva primeste si raspuns de la mine,schema trimisa tie ( dv ...cam greu sa va vorbesc la peroana l) a fost desenata la o cafea ,intr-o dimineata.Multumit baiatul de sound ? Editat Martie 20, 2016 de viobio Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 20, 2016 Partajează Postat Martie 20, 2016 Sigur ca este multumit, au inceput chiar presiuni pentru finalizare iar intre timp incerc sa-mi dau seama de ce suna mai bine unele ECC-uri si sa fac un alt OT fiindca cel folosit pentru probe este prea bun in aceasta aplicatie Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 20, 2016 Partajează Postat Martie 20, 2016 (editat) Sigur ca este multumit, au inceput chiar presiuni pentru finalizare iar intre timp incerc sa-mi dau seama de ce suna mai bine unele ECC-uri si sa fac un alt OT fiindca cel folosit pentru probe este prea bun in aceasta aplicatieO sugestie,pe canalul de distoarse e bine sa folositi ECC83/12AX7 cu anozii cit mai mici,sunt mai putin microfonice,la amplificatoare/repetoare catodice tuburi cu anozii cit mai mari - aceste tuburi sunt cele mai chinuite din amp.Pina la urma chitaristul alege si tuburile din preu,sa fie pe placul lui,lumea muzicienilor este la fel ca cea a audiofililor ,in multe privinte au dreptate,de exemplu : cablul de la chitara la amp ,conteaza mult,la fel si dozele de la chitara,lemnul chitarii,corzile si multe altele.Muzicienii au auzul diferit de oamenii obisnuiti,aud ce nu auzim noi,subtilitati,urechea este mult mai antrenata. Editat Martie 20, 2016 de viobio Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 20, 2016 Partajează Postat Martie 20, 2016 O sugestie,pe canalul de distoarse e bine sa folositi ECC83/12AX7 cu anozii cit mai mici,sunt mai putin microfonice,la amplificatoare/repetoare catodice tuburi cu anozii cit mai mari - aceste tuburi sunt cele mai chinuite din amp.Pina la urma chitaristul alege si tuburile din preu,sa fie pe placul lui,lumea muzicienilor este la fel ca cea a audiofililor ,in multe privinte au dreptate,de exemplu : cablul de la chitara la amp ,conteaza mult,la fel si dozele de la chitara,lemnul chitarii,corzile si multe altele.Muzicienii au auzul diferit de oamenii obisnuiti,aud ce nu auzim noi,subtilitati,urechea este mult mai antrenata. Asa este dar eu vreau sa masor tot ce se poate despre tubul ales de ei, chestia este ca se exprima intr-un limbaj ciudat pentru mine si i-mi este greu sa-i urmaresc si intradevar au urechea foarte antrenata , pe clean am setat gain-ul si master-ul in asa fel ca la 35w sa fie sinus nelimitat si prin monitorizarea curentului anodic sa stiu cind este atinsa aceasta putere, cu putin inainte de aceasta valoare toti au sesizat cind finalul incepe sa limiteze cu toate ca inca mai era sinus ori acest lucru la 35w in atelierul meu destul de mic este o chestie... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 1, 2016 Partajează Postat Aprilie 1, 2016 Din motive personale,am decis sa ma las de consruit aparatura electronica.Incepind de azi voi dona toate tuburile si restul de componente,la fel o sa procedez si cu amplificatoarele de chitara,care le am pe stoc.Ma las! Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 1, 2016 Partajează Postat Aprilie 1, 2016 (editat) Imi place ca esti foarte traditionalist , respecti 100% celebra gluma de 1 Aprilie . Felicitari pentru initiativa , intotdeuna este o gluma de mare succes , cumva asemanator cu cel pe care il obtineau cei din fostul colectiv al raposatului TEHNIUM , asa numitele capcane PD1A , adica Pacaleli De 1 Aprilie . Oare cati or fi pus botu' ? EEEE ? Editat Aprilie 1, 2016 de Victor Link spre comentariu
romicap Postat Aprilie 1, 2016 Partajează Postat Aprilie 1, 2016 (editat) 100 de amplificatoare se fac asa ...de dragul unei aventuri ! ? Interesant ... Aaaaaa azi e 1 aprilie , am luat`o ! Editat Aprilie 1, 2016 de romicap Link spre comentariu
danpin Postat Aprilie 1, 2016 Partajează Postat Aprilie 1, 2016 Din motive personale,am decis sa ma las de consruit aparatura electronica. Incepind de azi voi dona toate tuburile si restul de componente,la fel o sa procedez si cu amplificatoarele de chitara,care le am pe stoc. Ma las! Este o farsa de 1 aprilie??? (Decat sa donati tuburile si celelalte componente mai bine ati concepe niste chituri, cu schema aferenta plus suport tehnic pe forum pt. constructie si le-ati vinde, eu nu sunt de acord, in general vorbind, pt. donatii si lucruri obtinute moca. Asta-i parerea mea, Dvs faceti cum doriti.) Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 1, 2016 Partajează Postat Aprilie 1, 2016 100 de amplificatoare se fac asa ...de dragul unei aventuri ! ? Interesant ... Aaaaaa azi e 1 aprilie , am luat`o !137 Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Aprilie 1, 2016 Partajează Postat Aprilie 1, 2016 (editat) 1 aprilie sau nu, Vio a mai spus parca odata ca la 100 de bucati se lasa. Editat Aprilie 1, 2016 de edy_wheazel Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 1, 2016 Partajează Postat Aprilie 1, 2016 Sper ca stiti de gluma, in special daca il cunoasteti bine pe userul @viobio . Da , printre alte calitati , are si reale calitati umoristice . Ce e asa greu de priceput ? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 1, 2016 Partajează Postat Aprilie 1, 2016 1 aprilie sau nu, Vio a mai spus parca odata ca la 100 de bucati se lasa.Am zis 100 de chitara,am facut doar 94Cele 43 de auditie nu trebuiesc luate in seama.Sper ca stiti de gluma, in special daca il cunoasteti bine pe userul @viobio .Da , printre alte calitati , are si reale calitati umoristice .Ce e asa greu de priceput ?Cea mai mare calitate a mea este ca nu am calitate ! Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Aprilie 1, 2016 Partajează Postat Aprilie 1, 2016 Am zis 100 de chitara,am facut doar 94 Pai, atunci mai faci inca 6 sa fie traba clara! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum