Vizitator viobio Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 o noua provocarecu ceva timp in urma am golit un Behringer 108gx de continutam oprit doar carcasa,difuzorul si fata cu butoanece vreau sa fac in el:putere15w(atit vreau eu ,sa vedem ce iese )gainmaster volumebas/medii/inaltelin-inlin-outloop- serialmufa difuzor exteriorprovocarea mare este urmatoareaam citeva sute de ECF82 ,datele de catolog sunt destul de bune,atit partea de pentoda cit si trioda sunt curios la ce cistig de amplificare voi ajungedaca aveti timp ,vreau ceva impresiipe schema nu am pus valorile componentelor,o voi face dupa ce totul va fi gata Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 16, 2010 Partajează Postat Octombrie 16, 2010 Imi plac foarte mult realizarile dv.,schemele sunt superbe,simple si functioneaza excelent.Referitor la aceasta schema cu ECF82,nu pot sa va spun decat ca ati fost foarte inspirat.Lampile ECF82 sunt foarte stabile,lipsite de zgomot si pot fi folosite cu incredere in amplificari de semnal mic.Trioda este destul de "fortoasa",are 18mA (curent anodic),deci poate fi folosita foarte bine in montaje defazor si panta este bunicica(8,5mA/V).Pentoda avand o rezistenta interna mare (~400K),este chiar recomandata pentru amplificari de semnal mic in configuratie pentoda,bineinteles ca nu excludem folosirea ei si in etaje ce nu depasesc 10mA (Ianod) si Pda.2,8W,Ex:amplificatoare pentru casti(!!!) Sper ca am permisiunea dv.sa pun aici o schema (schema d-voastra),cu valorile pieselor ce mi-au iesit mie din calcule relativ simple.Mentionez ca blocul corector de ton nu l-am desenat,aici ramane ca fiecare sa aleaga un "tone stack" convenabil (Marshall,Fender,....etc) si bineinteles nu am desenat sursa de alimentare care este clasica pentru un amplificator de 15W cu EL84 (6P14P). Link spre comentariu
remus68 Postat Octombrie 16, 2010 Partajează Postat Octombrie 16, 2010 pun aici o schema (schema d-voastra),cu valorile pieselor ce mi-au iesit mie din calculeC8=100uF nu este cam mare pentru functia BRIGHT (stralucire) care ar trebui sa aduca un plus de inalte? Cu aceasta valoare, cind este pus in paralel cu C5=1uF (prin intermediul rezistentei R13=1K) se va comporta mai degraba ca un BOOST AMP; cu R8 la maxim, si volumul reglat corespunzator din MASTER, actionarea comutatorului K (in acest caz) va da o alta culoare efectului de OVERDRIVE. Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 16, 2010 Partajează Postat Octombrie 16, 2010 pun aici o schema (schema d-voastra),cu valorile pieselor ce mi-au iesit mie din calculeC8=100uF nu este cam mare pentru functia BRIGHT (stralucire) care ar trebui sa aduca un plus de inalte? Cu aceasta valoare, cind este pus in paralel cu C5=1uF (prin intermediul rezistentei R13=1K) se va comporta mai degraba ca un BOOST AMP; cu R8 la maxim, si volumul reglat corespunzator din MASTER, actionarea comutatorului K (in acest caz) va da o alta culoare efectului de OVERDRIVE. Cred ca aveti dreptate,dar schema este pusa aici tocmai pentru a fi comentata,dar pana la urma sunt sigur ca se vor facea ajustari multe in timpul realizarii practice!!!!! Link spre comentariu
remus68 Postat Octombrie 16, 2010 Partajează Postat Octombrie 16, 2010 De obicei pentru corectia BRIGHT, chiar si in preamplificatoarele solid state, condensatorul initial (valoare de citiva microfarazi) este inseriat cu un rezistor de citiva kiloohmi spre masa (acesta este situat in catodul tubului, emitorul tranzistorului sau in bucla de reactie a unui OP). Prin comutatorul BRIGHT se pune in paralel un condensator de citeva zeci de nanofarazi inseriat cu o rezistenta mai mica (chiar fara rezistenta) decit cea inseriata cu electroliticul initial , pentru a mari amplificarea etajului in banda de frecventa mediu-superioara, fara a mari si amplificarea la frecvente joase. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 16, 2010 Partajează Postat Octombrie 16, 2010 De obicei pentru corectia BRIGHT, chiar si in preamplificatoarele solid state, condensatorul initial (valoare de citiva microfarazi) este inseriat cu un rezistor de citiva kiloohmi spre masa (acesta este situat in catodul tubului, emitorul tranzistorului sau in bucla de reactie a unui OP). Prin comutatorul BRIGHT se pune in paralel un condensator de citeva zeci de nanofarazi inseriat cu o rezistenta mai mica decit cea inseriata cu electroliticul initial, pentru a mari amplificarea etajului in banda de frecventa mediu-superioara, fara a mari si amplificarea la frecvente joase.O reactie negativa selectiva(la frecvente medii-inferioare si joase este mai prezenta reactia negativa=cistig mic) exact asa cum ati spus-cistig superior medii-superioare si inalte la aceste frecvente gradul de reactie negativa scade cu cit creste frecventa.Astfel cistigul devine variabil in raport cu frecventa(creste cistigul cu atit mai mult cu cit frecventele audio sint mai superioare/),8.000Hz-10.000Hz se atinge cistigul maxim pe care il poate avea etajul dat. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 17, 2010 Partajează Postat Octombrie 17, 2010 Imi plac foarte mult realizarile dv.,schemele sunt superbe,simple si functioneaza excelent.Referitor la aceasta schema cu ECF82,nu pot sa va spun decat ca ati fost foarte inspirat.Lampile ECF82 sunt foarte stabile,lipsite de zgomot si pot fi folosite cu incredere in amplificari de semnal mic.Trioda este destul de "fortoasa",are 18mA (curent anodic),deci poate fi folosita foarte bine in montaje defazor si panta este bunicica(8,5mA/V).Pentoda avand o rezistenta interna mare (~400K),este chiar recomandata pentru amplificari de semnal mic in configuratie pentoda,bineinteles ca nu excludem folosirea ei si in etaje ce nu depasesc 10mA (Ianod) si Pda.2,8W,Ex:amplificatoare pentru casti(!!!) Sper ca am permisiunea dv.sa pun aici o schema (schema d-voastra),cu valorile pieselor ce mi-au iesit mie din calcule relativ simple.Mentionez ca blocul corector de ton nu l-am desenat,aici ramane ca fiecare sa aleaga un "tone stack" convenabil (Marshall,Fender,....etc) si bineinteles nu am desenat sursa de alimentare care este clasica pentru un amplificator de 15W cu EL84 (6P14P).valorile sunt in proportie de 90% cu cele pe care vreau si eu sa le folosescnu voi pune acel BRIGHT pentru ca vreau sa pastrez fata asa cum a fost conceputa de Behringermultumesc pentru atentia acordata la amplificatoarele de chitara functia Bright se pune pentru a trece mai multe medii inalte ,in general se pune un condensator de 270p...1n intre capatul cald si cursorul potentiometrului de drive(gain)acest condensator se poate cupla cu un comutator,vom avea doua functii cu sau fara brightsi varianta dv este buna ,trebuie cautata valoarea optima a condensatorului de decuplare ,astfel incit sa se obtina o amplificare a frecventelor medii/inalte,eu cred ca 1microF este ok,in general aceasta valoare se tatoneaza in functie de gustul fiecaruia Link spre comentariu
mișa Postat Octombrie 19, 2010 Partajează Postat Octombrie 19, 2010 M-am gindit, reparind niste scule, sa discutam aici despre reparatia unor amplificatoare cu lampi. Pun primul: Reparatie amplificator PrimaLuna prologue two (o chinezarie nenorocita). Suna destul de bine, mai bine cu mult decit toate amplificatoarele SE cu EL84. KT88 e o lampa...dar nu varianta chinezeasca!!! La acest amplificator s-a strapuns izolatia unei lampi finale. S-a strapuns ca era rau facuta!OK, Dar de ce s-a strapuns si izolatia trafului de iesire? Pe un canal e o problema. Iata niste poze: http://dl.dropbox.com/u/3712780/C1/Interior.JPG http://dl.dropbox.com/u/3712780/C1/Lampa%20pirlita.JPG Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Se intimpla urmatorul fenomen la tuburile care merg in soclu octal de regula anodul este la pin 3 si filamentul pin 2-7(potentialul-masei) asa cum se poate observa si in imaginea ta , asadar sint foarte sensibile la lipsa de sarcina(supratensiuni-primar) mai ales atunci cind Ua este ceva mai mare=apare foarte usor o descarcare pin3 -pin2(anod-masa) in aceasta situatie si transformatorul de iesire are de suferit in marea majoritate a situatiilor.Uneori(mai rar) aceasta carbonizare(pin3-pin2) poate aparea pe interiorul culotului astfel nu este vizibila cu ochiul liber... Link spre comentariu
mișa Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Kosmin, te rog muta aici viewtopic.php?f=28&t=60739 reparatia mea. Cind am postat, din neatentie nu am gasit subiectul lui viobio. Scuze. Link spre comentariu
mișa Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Cred ca dintr-o eroare mutarea nu a avut loc unde trebuia...dar alta ar fi smecheria cu acest amplificator: Oare are cineva schema lui? Nu prea am chef s-o ridic. De ce ma intereseaza: 1. Suna bine canalul care merge. 2. Lampile finale (KT88) au biasul asistat, cu o schema cu operationale care functioneaza foarte bine. (am facut ceva osciloscopari si masuratori) Sunt curios cum au rezolvat smecheria. De fapt sunt curios daca solutia lor e asemanatoare cu un proiect de-al meu mai vechi cu bias asistat, proiect care a ramas din pacate la faza de teorie din diverse motive. 3. Inductantele trafului bun le-am masurat si notat in "carnetelul cu smecherii" 4. Traful defect ramine la mine pentru disectie, deci am putea obtine date complete despre un amplif care merge, suna bine si nu e groaznic de complicat. Cred ca ajung argumentele astea. Oricum, urmeaza niste osciloscopari pe canalul bun, cu diverse semnale. (am timp pina vin piesele de schimb) Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 21, 2010 Partajează Postat Octombrie 21, 2010 O schemă care combină ambele subiecte: Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 sunt aproape de final cu montajul mai am de facut sursaam adoptat montajul in aer din lipsa de spatiu,montajul componentelor a fost destul de migalos ,toate componentele pasive sunt montate pe soclurile tuburilormai am de montat,mufele pentru loop , difuzor exterior si trafurile de alimentare si iesire[attachment=0]Copy of 000_0040.jpg[/attachment][attachment=1]Copy of 000_0039.jpg[/attachment][attachment=2]Copy of 000_0038.jpg[/attachment][attachment=3]Copy of 000_0037.jpg[/attachment] Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 Acest sistem e cel mai robust dovada ca multe ampuri realizate in ani '60 functioneaza si astazi.....si rezista la vibratii cu brio! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 Acest sistem e cel mai robust dovada ca multe ampuri realizate in ani '60 functioneaza si astazi.....si rezista la vibratii cu brio!da asa este ,sunt robuste ,in acest sistem au fost construite milioane de aparate radio si alte montaje electronicedar au o mare problema ARATA CA DRACU si daca vrei sa schimbi o componenta trebuie sa mai demontezi inca trei..cinci am vrut sa l fac pe cosele de la dv ,nu se poate ,locul este incredibil de mic Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum