Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Baterie laptop

yo9hrb

Postări Recomandate

Salutare!Am de ales intre doua baterii de laptop. Prima este folosita din aprilie 2008 si zice ca are 54 de cicluri (probabil incarcare/descarcare), iar cealalta este folosita din decembrie 2008 si are 148 de cicluri (cel putin asa zice calculatorul). Eu as opta pentru prima, chiar daca e mai veche. Voi ce parere aveti?Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hrb

5

• ghimpe--

2

• nelu57

2

• georgeleus

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Salutare!....si zice ca are 54 de cicluri..., si are 148 de cicluri (cel putin asa zice calculatorul).

Ce n-am în?eles ...cum e cu citirea sau determinarea ciclurilor înc?rcare / desc?rcare...cum poate '' zice aceasta calculatorul '' ?...este vre-un soft ceva de monitorizare - determinare...etc...Cum se poate determina ?...etc...Mul?umesc anticipat.
Link spre comentariu

Pai, banuiesc ca bateria are si ea un "ceva" care tine minte. Cert este ca (virgula mare) calculatorul imi spune fabricantul, data exacta a fabricatiei, luna in care a fost folosita pentru prima oara, starea bateriei (aici la amandoua imi spunea ca "good", desi una din ele - cea mai tanara si cu cicluri multe- imi dadea un mesaj cu un link de unde sa-mi cumpar baterie) si numarul de cicluri. Tot prin meniul ala mai exista si o optiune de mentenanta, care consta dintr-o descarcare/incarcare completa. Oricum am schimbat-o pe a mea cu cea cu cicluri mai putine. Diferenta de varsta e de 8 luni, dar a mea era mult mai obosita.

Link spre comentariu

Pai, banuiesc ca bateria are si ea un "ceva" care tine minte. Cert este ca (virgula mare) calculatorul imi spune ...

Da ...sigur bateria are un cip care stocheaz? ?i livreaz? informa?ii despre ea.

Am în?eles c?...( ?i la mine mai multe virgule mari ) cu calculatorul se pot afla cele spuse în deschiderea topicului...dar cum sau cu ce se face aceasta...c? în afar? de starea de înc?rcare a bateriei în procente care este afi?at? de Windows...nu mai ?tiu altceva cum se face...fi mai explicit...r?bdare...poate nu în?eleg eu bine...

Iar mul?umesc.

Link spre comentariu

Treaba asta se face din meniul de Power management. Imi apare acolo un submeniu cu informatii despre bacterie. Cam ca in poza (daca reusesc sa o atasez).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări