sorinpavel Postat Octombrie 26, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Partial de acord.Dar cand stii ca maine ai treaba cu bormasina si ea te lasa in pana? Link spre comentariu
Vizitator baltazar Postat Octombrie 26, 2009 Partajează Postat Octombrie 26, 2009 Sal. am testat Makita cu acu. ni-ca de12v versus Einhell cu acu. litiu 14v. La testul de imsurubat holtzsurub de 10mm in PAL de 18mm Einhell a bagat surubul tot cu ambreajul aproape de max. iar Makita abia pe pozitia gaurire si a ramas afara partea fara filet a holtzsurubului.Ambele masini au 2trepte la reductor si gauresc drept si cu burghiu de 1.5mm, dar ramine de vazut in timp cit va tine Einhell-ul care are doa un acumulator cu litiu si se incarca in 3ore.Un acu. suplimentar costa peste 100lei ca are in el celule Sanyo si multa electronica, iar in regim de hoby nu este obligatoriu ca pot sa impletesc anumite etape si sa incarc acumulatorul.Totusi ca sa nu ma fac de cacaua am un acu. de UPS de vreo 10A/12V la care am atasat un cablu si o mufa sa nu pierd 2-3ore aiurea.Makita costa cam 650lei iar Einhell-ul 350lei(in Praktiker 400lei si primesti bonus un tiket de 50lei).ps. din diferenta am luat un mixer(Buget) pt. tencuiala la sac ca si de el aveam nevoie si nu moare chimic ca si acumulatorul suplimentar care-i scump nu stiu cit de des este necesar pt. un amator. Link spre comentariu
gabitzu8 Postat Ianuarie 13, 2010 Partajează Postat Ianuarie 13, 2010 Partial de acord.Dar cand stii ca maine ai treaba cu bormasina si ea te lasa in pana?... si eu am tot o petarda de bormasina, dar nu m-am dus cu ea la garantie, i-am schimbat eu acumulatorii cu unii de firma si ma mai tine si acum (dupa 3 ani), cand am nevoie de ea stiu ca nu ma lasa.. Concluzia: cumperi una ieftina si ii schimbi acumulatorii (eu i-am bagat 6 in loc de 8, dar nu mi-a ramas niciodata intepenita)Cu 50 de lei nu poti sa ai pretentii si de acumulator, si de motor fortos, si de incarcator inteligent....... de exemplu, dupa 3 ani mi-a picat mandrina (adica ies/intra bacurile cum si cand vor ele, numai toate 3 odata nu nu), dar se poate schimba cu totul mandrina cu 10 lei ... poate e si vina mea ca nu am curatat mizeriile din ea Link spre comentariu
MrPink Postat Ianuarie 24, 2010 Partajează Postat Ianuarie 24, 2010 Incercati Makita, sunt scule profesionale, lucrez intr-un atelier mecanic si stiu de vorbesc, adica am flexuri si bormasini care merg si 5 ore pe zi si in conditiile astea le fac revizia la un an. E adevarat ca sunt mai scumpe, dar isi fac toti banii.Iar daca vreti Bosch, sa cumparati numai de la distribuitorii de scule profesionale, ce gasiti in supermaket-uri sunt facute special pentru hobby. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 22, 2010 Partajează Postat Martie 22, 2010 Bosch verde e pentru hobby, cele albastre sunt profesionale. Link spre comentariu
Vizitator radu_cracu Postat Mai 12, 2010 Partajează Postat Mai 12, 2010 Am un skil de vreo 2 ani primit cadou de la nevasta, luat din supermarket cu un singur acumulator de 9.6v dar este slab. Daca il tin la incarcat 8-12 ore atunci mai merge, daca respect ceea ce scria in cartea lui max 4h atunci ii bun pentru batut frisca daca nu ii prea multa. In schimb am un flex cu disc de 115 la care i-am schimbat de vreo 3 ori rulmentul (4-5 lei) si intrerupatorul (15 lei) dar fac slituri prin pereti cu el, deci sunt multumit de el si a facut cei 160 lei cat am dat pe el.Am cumparat pt cineva un flex B&D tot cu disc de 115 si taie de vreo 3 ani faianta, gresie etc si inca merge bine, cu mici probleme la intrerupator dar la cat praf a inghitit ma mir ca mai merge. La capitolul masini de gaurit-insurubat nu le cunosc. Am lucrat cu Makita si am fost impresionat de ea (nu era a mea :cry: ).Am in schimb surubelnita Bosch verde-hobby cu acu de 3.6v foarte multumit, chiar uinit de forta pe care o are. Mai am un Bosch profi cu acumulator de 24v roto-percutoare, buna dar acumulatorii cu care am luat-o au cedat dupa nici un an. Acumulatorii noi au cam usurat bugetu cu vreo 300 euro dar imi fac treaba cu ei.In concluzie la partea de flexuri sunt cam la egalitate, la masini de gaurit-insurubat nu stiu ce poate B&D , dau un sfat: urmariti sa aiba o turatie mare 750-1300, cuplu min 26. Un lucru care este greu de verificat insa este cat de mult timp a stat masina pe stoc acumulatorii se deterioreaza in timp chiar daca nu sunt folositi.Bafta la alegerea sculei si urmariti ca,;,, ciclu incarcare - descarcare sa complet ca astia micii( acumulatorii) au memorie Link spre comentariu
Vizitator roshkatu Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 salutare , eu pentru bormasina cu percutie folosesc Hilti , am doua T15 cumparate la mana a doua , acum 5 ani . sant foarte bune si in ziua de azi ! . pentru surubelnite electrice : Makita si Metabo , tot la mana a doua cumparate , sant foarte multumit de ele !precizez ca lucrez in domeniul constructiilor ! Link spre comentariu
stefan_k Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 Hilti, Makita, Metabo ... hihi, aici parca initial era vorba de chestii low-cost, nu de scule industriale.Asa si eu, am un prieten care lucreaza in domeniu conex constructiilor (termopane); cand are nevoie de ceva ce la ce ma pricep, ma intreaba, alteori e invers. Iar cand l-am intrebat de scule, marcile de mai sus au fost printre cele enumerate de el, depinde despre ce anume l-am intrebat.Cand l-am ascultat, a fost bine. Nu am reusit sa le omor, chiar daca le-am folosit in regim continuu si intr-un mod total neadecvat.Cand nu l-am ascultat, am luat si eu ce mi s-a parut "bun si ieftin". Na, cu parerea am ramas. Ca de ieftin pana la urma nu a fost ieftin, daca e sa iau in considerare perioada de folosire. Link spre comentariu
c_anicai Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 Seara buna tuturor,Vreau sa-mi cumpar o masina de gaurit pe acumulatori. Am vazur la Carref......(nu zic nume) un Skil la 12V aprox 130ron si un Black@decker la aprox 190 ron.Acum va intreb ,daca iau [email protected] doar firma sau se simte diferenta? Multumesc anticipat pt raspunsuriBlack@decker în UK e marcă slabă, nu ştiu zău de ce s-a ridicat aşa tare la noi.Un clasament ar fi, Devalt, Makita, Bosch, Ag, şi restul la eftineală, excludem de aici chinezăriile.am lucrat cu makita, am unele scule makita, am cordles bosch verde albastrui pot să zic merge de 10 ani, am un macalistar de 24 volti de un an si da semne de oboseala. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 27, 2010 Partajează Postat Iunie 27, 2010 Eu am avut un circular de la B&D si axul rotorului era dintr-un material mai moale decat pinioanele,prin urmare s-a dus dracu filetul de pe ax.La garantie,rotorul era trecut ca si consumabila...Deci decat B&D,mai bine o chinezarie mult mai ieftinaCa surubelnita electrica am de la walter...pare destul de ok,acumulatorul original a cedat dupa cam 1 an de folosire intensa iar cei de schimb sunt 30ronCand se consuma acumulatorii dar totusi am nevoie de masina,folosesc un acumulator cu plumb de 12v,conectat printr-un fir suficient de lung Link spre comentariu
Poje74 Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 Parerea mea personala este ca daca ne rezumam strict doar la aceste doua marci, recomand black&decker. Dupa parerea unor persoane Skilul , dupa ce a fost preluat de Bosch a fost "tinut" la o calitate ceva mai mica pentru un pret pe masura. Este si o politica de piata. Eu am un ciocan rotopercutor black&decker de 600w pe care l-am "forjat" destul si are 3 ani . Nu am avut nici cea mai mica problema cu el.Surubelnite cu acumulatori am 2. Un Kosmos din 1990 cu 3 aku. de 7,2V adus din Germania care merge si astazi . Incarcatorul s-a ars in urma cu 4-5 ani dar l-am reparat .Acumulatorii prezinta semne clare de oboseala ( dar cred ca-i normal) mai accentuat unul care chiar daca-l incarc la capacitate maxima nu mai tine decat 4-5 minute de folosinta . Ceilalti 2 tin cam dublu. Am numerotat acumulatorii cu 1,2 si 3 pentru ai folosi pe rand in mod echilibrat.A doua surubelnita este un Bosch tot din Germania adus ,cu 3 aku. de 9,6 V, cu ambreiaj . Aceasta este din 1997 si la fel am numerotat aku. dar in urma cu 2-3 luni a murit un aku. Pus la incarcare arata ca se incarca apoi la folosinta moare in 10 - 15 secunde. Oricum si aceasta are destui ani ....Pentru o folosinta "normala" acasa poti opta pentru gama medie (exclus chinezarii de 200 lei 10 scule) iar pentru o folosinta profi cred ca Hilti este lider urmat indeaproape de Metabo ,Makita...Indiferent ce alegi pentru o cat mai lunga folosinta trebuie avut in vedere si aspectul uman;cum ai grija de scule cat respecti indicatiile producatorului ,curatari si gresari periodice ,a nu se folosi alte tipuri de incarcatoare ..etc. Link spre comentariu
Poje74 Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 Mai vreau sa mentionez ca autofiletanta Bosch este albastra,deci considerata profi si nu hobby Model GSR 9,6 VE . Scintilla SA Soleure Switzerland Grija si la Bosch Made in China.... Nu cred ca sant de aceeasi calitate cu celelalte! Link spre comentariu
philipo4you Postat Iulie 12, 2011 Partajează Postat Iulie 12, 2011 Ce a facut Bosch cu Skill este adevarat! La transformat intr-un brand de scule Hobby. Au incercat o resuscitare scotind gama Skill Masters care insa nu mai are acelasi succes. Acelasi lucru la facut Bosch-ul si cu Scintilla, o fabrica din Elvetia. Numai ca aici au facut in continuare masini de gaurit cu si fara percutie sub brandul Bosch.La fel a facut si DeWalt cu Black&Decker. Acum Black&Decker este tot un brand de utilizare sporadica(hobby).Un alt brand care era apropape mort (AEG) a fost resuscitat de catre grupul TTI care mai detine - Milwakee, Ryobi, Homelite, DirtyDevil si care mai face unele scule pentru Makita !!!!La Makita, nu toate sculele sunt profesionale ! Diferentierea este greu de facut pentru cineva care nu le stie sau nu este in bransa. Marca hobby a celor de la Makita se numeste Maktec si este rosie la culoare. Ce pot sa va spun sigur este ca la Skill daca ai probleme de garantie reala ti se schimba scula fara prea multe explicatii. Link spre comentariu
radu cnc Postat Iulie 20, 2011 Partajează Postat Iulie 20, 2011 Daca este sa aleg una din marcile indicate nu as alege niciuna deoarece sunt scule clasa hobby si nu se pot folosi inensiv cum utilizatorii cam asta fac, spun lasa ca aleg modelul acesta mai ieftin si dupa ce lucreaza si-si intra in mana si mai vad ca iese si un ban trag de scule si uita de unde au plecat si asa apar tot felul de plangeri despre anumite marci de scule ca nu tin....Eu personal pe la inceput cand m-am apucat de lucru am optat pentru B&D si am cumparat un flex din Germania, am gandit ca tot rommanu' sa nu cumpar de la noi si am luat teapa nu am apucat sa schimb trei discuri ca s-a ars, era de 115mm 650w, am zis ca asta este poate nu am avut noroc si am perseverat in prostie si am maicumparat un B&D de 1050w si 125mm, am lucrat ceva cu el vreun an si s-a distrus statorul, si mi-am spus ca nu mai vreau sa cumpar scule sa le testez ci vreau sa lucrez.De atunci nu mai cumpar scule decat de firma si la mana a-doua, nu merita de noi, daca gasesc in targ o scula ii verific colectorul si daca arata ok o cumpar.Am trecut pe BOSCH verde, este ok. la flexuri si masini de gaurit, am luat albastru, no coment, la masinile cu acumulator pe mine ma interseaza daca la eliberare pune frana este ok pentru mine.Am un GSR 14VE-2 si este mai mult decat ok, mai invii acumulatorii pe rand ca am trei si caut elementele care sunt in scurt si ii schimb si asa pot sa ma mai bucur de masina.Un clasament personal ar fi:HILTI, DEWALT, HITACHI, MILWAUKE, FEIN, AEG, BOSCH, MAKITA.... Link spre comentariu
romioltean Postat Iulie 20, 2011 Partajează Postat Iulie 20, 2011 ....stiti cum se spune la turisme -"Mercedes si...restul!"asa si Hilti......! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum