pavel86 Postat Septembrie 30, 2009 Partajează Postat Septembrie 30, 2009 am o intrebare pt voi:daca cumpar o sursa de pc la 450w, ce ar trebuii modificat in ea incat sa-i maresc puterea?hai sa zicem la macar 550w?este posibil?sau din una de 300w la una de 450? Link spre comentariu
lucione_cip Postat Septembrie 30, 2009 Partajează Postat Septembrie 30, 2009 Ca sa-i poti mari puterea iti trebuie un transformator mai mare si multe altele de prin jur, deci cred ca nu se merita, mai bine cumperi una mai puternica. Link spre comentariu
djlove Postat Octombrie 3, 2009 Partajează Postat Octombrie 3, 2009 Daca scria 450W pe ea, nu inseamna neaparat ca are acea putere, puterea pe care o poti 'trage' din ea este mult mai mica. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Octombrie 10, 2009 Partajează Postat Octombrie 10, 2009 Daca scria 450W pe ea, nu inseamna neaparat ca are acea putere, puterea pe care o poti 'trage' din ea este mult mai mica.Foarte corect, mai ales daca e chinezarie. Majoritatea surselor chinezesti au tranzistorii din secundar subdimensionati, de obicei ei pocnesc. Trafurile sunt dimensionate corect. Oricum nu se renteaza inlocuirea tranzistorilor, unii seriosi te costa mai mult decat ai dat pe sursa ta chinezeasca, si cam 40% din pretul unei surse bune.Problema si mai grava este ca sursele no-name au multe din componentele de filtraj scoase, iar un varf de tensiune pe retea iti poate arde calculatorul. Cam singurele modificari rentabile sunt instalarea acestor componente de filtraj (o bobina, un termistor NTC, un MOV adica metal-oxide varistor si niste conzi ceramici la 2kV), spatiu pe placa exista, locurile sunt pur si simplu lasate goale. Asta nu va mari capacitatea sursei, dar macar iti da garantia ca nu iese fum din calc cand baga vecinul bormasina sau aparatul de sudura. Link spre comentariu
Jimmy Postat Octombrie 10, 2009 Partajează Postat Octombrie 10, 2009 Foarte corect, mai ales daca e chinezarie. Majoritatea surselor chinezesti au tranzistorii din secundar subdimensionati, de obicei ei pocnesc.unde ai vazut tu tranzistori in secundarul trafului la surse ATX?legat de filtru, ai dreptate, dar nu e la indemana oricui sa faca modificarea. Link spre comentariu
pavel86 Postat Octombrie 10, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2009 deci sa inteleg ca e destul de dificil sa maresti puterea sursei...intradevar e mai rentabil sa o cumperi poate, dar e frumos sa o faci, stiind ca e munca ta depusa...eu am sa mai studiez putin, am vreo 5 surse arse si poate reusesc sa "contopesc" acele surse in una si buna.wish me luck Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 10, 2009 Partajează Postat Octombrie 10, 2009 E mai frumos sa faci cu mana ta daca si iese ceva calumeaCa daca iese un pericol de electrocutare sau de ardere a pcului nu mai e deloc placut!Ai grije ce faci! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum