Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Final emisie cu 2N6166 si 2N5642

Ovidanie

Postări Recomandate

Am tranzistorii 2N6166 si 2N5642 si de trei zile ma chinui sa gasesc pe net o schema+cablaj adica totul mura-in-gura pentru un amplificator in banda de 2m si numai nu reusesc. Va rog ajutati-ma.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ovidanie

3

• Flor

1

• +_Florin_+

1

Top autori în acest subiect

2N5942 este pentru HF (30 MHz), este adevarat ca merge si mai sus, dar nu cred ca va fi foarte potrivit pentru 2m.

S-ar putea sa ma insel (sunt atatia ani de atunci...), dar parca intr-un Tehnium din anii '80 a fost publicat un articol serios (sau o serie scurta de articole) despre transformatoarele de banda larga de RF (la rubrica CQ-YO?), iar ca aplicatie practica erau prezentate doua amplificatoare de banda larga. Daca-mi amintesc bine, unul dintre ele era un push=pull in HF de 160W out iar finalii erau 2N5942 sau ceva asemanator, era poate chiar acesta http://books.google.ro/books?id=Q8Un7kM ... q=&f=false .

Link spre comentariu

Cei mai potriviti tranzistori pt 144MHz (dintre cei usor de procurat) sunt 2N3866 sau BLY61 cu care se poate scoate cca 1W , apoi 2N3375 pt 5...6W.Ce putere sa aiba amplificatorul? Si ce moduri de lucru(CW, SSB,FM)?

Link spre comentariu

Sau mai bine BLY94 din modulele de amplificator de banda larga ce se mai gasesc pe la intalnirile scamatoricesti...Intr-un Tehnium ('84-'85?) a fost prezentat chiar un final cu 2 sau 3 buc de BLY94.

Link spre comentariu

Scuze, prefinalul este 2N5642, greseala imi apartine. Am cumparat tranzistorii de la un coleg radioamator, ma miram eu sa ma fi pacalit, tipul zicea ca sunt prefinal si final pentru banda de 2m.

Vreau sa fac finalul de emisie cu perechea asta de tranzistori, conform datelor de catalog 2N6166 poate debita 100W, eu am nevoie de 30-50W. In viitor fi finalul de emisie pentru repetorul local (R4).

Rog moderatorul sa modifice titlul topicului :jytuiyu

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări