Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema Vu-Metru fara CI

ShadowDaniel

Postări Recomandate

• Răspunsuri 62
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ShadowDaniel

21

• Mikrosha

10

• mikella

10

• adicontakt

3

Top autori în acest subiect

View My Video

cam asa merge vu metrul facut de mine dupa schema aia cu bc107 din prima pagina.va rog sa priviti si sa dati cu parerea eu nu sunt5 multumit de cum functioneaza.asa trebuie el sa functioneze normal?va multumesc si ma scuzati ca mam bagat in seama

Link spre comentariu

Nu stiu ce sa zic, in filmuletul lui Mikrosha parca mergea mai bine, oricum din film nu prea poti sa-ti dai seama deoarece nu e sunet. Eu unul nu am avut timp sa o testez si nici nu am toate piesele, cand o fac o sa zic si eu ce parere am :)

Link spre comentariu

asteptam pareri.asa mi se pare si mie ca in celalalt filmulet mergea mai bine.treaba e ca se sting toate becurile nu stau aprinse si creste sau scade numarul celor care stau aprinse

Nu stiu ce sa zic, la ce te referi. Intr-adevar e cam greu sa-mi dau seama fara sunet...te referi cumva ca are un "prag" sub care indiferent de sunet LED-urile nu se aprind? Vrei sa stea aprinse mai mult? LED-urile parca nu urmeaza sunetul?? Scuze dar nu inteleg la ce te referi.
Link spre comentariu

sa zicem ca sunt 3 leduri aprinse si urmeaza sa se aprinda al 4lea in momentul asta pentru o fractiune de secunda se sting toate ledurile si dupa aia se aprinde al 4lea.nustiu cum altfel sa explic dar nu merge deloc asa cum ar trebui

Link spre comentariu

Si asa face mereu ? Adica si cand trece de la ledul 1 la 2 ? Si de la 2 la 3 etc. ? Suna cam ciudat ce spui.. si in film nu prea se observa asta.. Oricum eu tot nu am toate piesele :| Daca e de la schema inseamna ca va trebui sa am si eu aceeasi problema, daca nu cumva gresesc altundeva.

Link spre comentariu

rezistentele alea leam pus de 680 omi.asa face mereu orcum nu merge cum ma asteptam.alta data ma apuc sa fac ceva cu ic e si mai simplu asa decat o caruta de piese.daca pui primul led direct pe alimentare pacaleste ochiul si nu mai observi treaba asta probabil de asta nu ati observat in filmulet.ca sa ma fac mai inteles ledurile care sunt aprinse joaca dupa muzica de parca ar fi legate direct la firele difuzorului.am modificat valoarea luui c2 cu mai multe variante si tot asa face

Link spre comentariu

La mine nu se stingeau...da' oricum, buna observatia,

ledurile care sunt aprinse joaca dupa muzica de parca ar fi legate direct la firele difuzorului.

si nu cred ca se poate mai bine de-atat cu tipul asta de schema, desi e clasica :sparge:
Link spre comentariu

Io am facut exact ce-am pus in postul din prima pagina. Din cate vedeti diferentele fata de schema "clasica" este ca am inlocuit amplificatorul in colector comun cu unul de tip emitor comun, ce are amplificare in tensiune mai mare. Rezistenta de colector am pus-o de 1K, deci relativ mica tocmai pentru a asigura o impedanta de sarcina mai mica in schimbul unui curent mai mare prin tranzistor. Alta modificare este ca am scos potentiometrul de reglare a offsetului de pe ultimul LED. Intr-adevar, se aprind cam progresiv. Adica atunci cand se aprinde 4, 3 nu este aprins complet. Pana se aprinde 5, 3 se aprinde complet. Ceva in gen:OO__ OOo_ OOOo Chestia mi se pare normala avand in vedere ca diodele si tranzistoarele nu intra brusc in saturatie.

sa zicem ca sunt 3 leduri aprinse si urmeaza sa se aprinda al 4lea in momentul asta pentru o fractiune de secunda se sting toate ledurile si dupa aia se aprinde al 4lea.nustiu cum altfel sa explic dar nu merge deloc asa cum ar trebui

asa ceva SIGUR NU mi se intampla si nu stiu de ce s-ar intampla.Fa-l cu integrat daca nu-ti place. Eu nu mai am ce comenta despre schema asta. Imi pare rau ca ai facut-o degeaba.
Link spre comentariu

Si mie mi se pare cu integrat mai usor, dar eu unul am probleme cand lipesc integratul, motivul principal cred ca este ca pun putin cam mult fludor si lipiturile de la 2 pini sunt cam aproape una de alta. Rar mi se mai intampla sa se atinga dar.. mie imi ia mai putin sa fac schema cu tranzistori decat cea cu integrat pentru ca fac lipiturile mai repede si usor :)O sa incerc si eu schema dar tot nu am piese.. ma omoara asteptarea asta :|

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări