ShadowDaniel Postat Septembrie 30, 2009 Partajează Postat Septembrie 30, 2009 Salut, as dori si eu o schema de vumetru cu tranzistori nu cu circuite integrate si sa fie cam cu 5-6 leduri, adica ceva micut. As dori sa fie cat mai simpla ... cam pentru incepatori.. ca mine. Eu dispun de:BC546 si BC547 (25 fiecare)1n4148 (20 buc)Condensatori de 10uF,1uF,47uF, 4,7uF, 0,47uF si 100uF (5 fiecare)Rezistente cred ca am mai detoate.. majoritatea de 0.5W si pana in 1M (nu cred ca trebuie mai mult)Si niste trimmere de 10k si 2KSi pot de 100k si 10kAs dori sa pot realiza schema cu acestea Dar daca nu se poate, sa fac rost si de restul Pieselor.Multumesc Anticipat Link spre comentariu
Mindware Postat Septembrie 30, 2009 Partajează Postat Septembrie 30, 2009 Sigur g?se?ti aici....viewtopic.php?f=35&t=4603 Link spre comentariu
adicontakt Postat Septembrie 30, 2009 Partajează Postat Septembrie 30, 2009 http://www.sonelec-musique.com/electron ... e_013.html , construieste doar partea cu tranzistoare (Section affichage) Link spre comentariu
adicontakt Postat Septembrie 30, 2009 Partajează Postat Septembrie 30, 2009 s-a postat de 2 ori Link spre comentariu
ShadowDaniel Postat Octombrie 1, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2009 adicontakt, am si eu o intrebare in legatura cu schema.. are si amplificatorul audio ? adica daca eu vreau sa-l conectez direct la calc. merge ? sau trebuie sa fac si amplificator separat ? Link spre comentariu
caddyct Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 sau poti sa incerci cu un led bar graph Link spre comentariu
ShadowDaniel Postat Octombrie 1, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2009 Cu ce pot deschide fisierul ?Nu mai conteaza, am citit , scuze. Link spre comentariu
caddyct Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 ai reusit sa-l deschizi ?daca nu , am sa iti desenez schema mai tarziu in Orcad/EAGLE. Dupa dorinta Link spre comentariu
ShadowDaniel Postat Octombrie 1, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2009 Nu am reusit.. o sa mai incerc . Dar daca poti sa o rescri in Eagle ar fi excelent :)Am incercat cu Proteus 6 Lite dar zice ca fisierul a fost scris cu alta versiune.. tu ce versiune ai ? ca sa stiu pe care sa o iau :| Link spre comentariu
caddyct Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 eu am folosit versiunea PROTEUS_7.2_sp2daca nu reusesti sa-mi zici sa-ti rescriu schema in EAGLE.interesant era ca in proteus putea fi si simulat.sa vezi exact cum merge. Link spre comentariu
ShadowDaniel Postat Octombrie 1, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2009 Lasa, fac eu rost de program Mersi de schema Link spre comentariu
Mikrosha Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 ti-a zis in descriere, "fisierul se deschide cu Proteus". Cauta pe net "Proteus 6 lite". Schema este: Un dezavantaj este ca ii trebuie tensiune mare pe intrare. Fiecare LED se aprinde cand tranzistorul corespunzator intra in saturatie. Datorita diodelor, fiecare tranzistor intra in saturatie la o tensiune cu 0,6V mai mare decat cel precedent. Deci la 4,2V se aprind toate, nivel pe care placa audio nu-l poate debita. Ar trebui un amplificator. Alta problema in schema asta este ca nu are detector. In schema francezului detectorul este in schema amplificatorului operational, format din C4 si D7. Acestea fiind spuse, am modificat schema lui caddyct: Q8 lucreaza ca amplificator de audiofrecventa. D7-D8-C2 formeaza un detector de varf cu dublare de tensiune. Din simulare reiese ca 1V de semnal este suficient pentru a aprinde toate LED-urile. C4 poate fi de 100uF daca n-ai 1000uF. C2 ti-l alegi dupa cat de mare vrei sa fie "iner?ia". Intre 1uF-10uF. LE: Acu observ: R8-9-10-11-12-13-14 pune-le de 680 ohmi, altfel se ard LED-urile. Link spre comentariu
ShadowDaniel Postat Octombrie 1, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2009 Offf. lam gasit dar numi da voie sa-l deschid pentru ca nu am licenta si nu o gasesc :|Multumesc Mikrosha Link spre comentariu
adicontakt Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 adicontakt, am si eu o intrebare in legatura cu schema.. are si amplificatorul audio ? adica daca eu vreau sa-l conectez direct la calc. merge ? sau trebuie sa fac si amplificator separat ?merge direct la calculator Link spre comentariu
ShadowDaniel Postat Octombrie 1, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2009 ok, multumesc de ajutor Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum