Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STK 4151 II,schema aplicatie

Postări Recomandate

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

8

• tinel

6

• q_acdc

2

• nelutu

1

Top autori în acest subiect

Pentru cei interesati de schema de aplicatie cu SI-1125HD (amplificator Sony TA-313)...iata schema luata de pe cablaj

Posted Image

ops...am uitat sa desenez rezistenta de 10 ohmi si condensatorul de 56N de la iesire canal drept

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

are cineva idee ce slew-rate are ? in datasheet nu e trecuta valoarea , asta spune cam tot despre el, dar as vrea totusi sa stiu ...macar in comparatie cu un amplificator ieftin (dar de firma) japonez.

Link spre comentariu

Nu-mi permit sa te contrazic.Am intrebat de SR deoarece in toate articolele citite in Tehnium se preciza acest parametru ,iar undeva se spunea ca un amplif. care are mai putin de 10v/microsec. suna,,plat'' deoarece nu poate reda varfurile rapide ale sursei audio.Eu am un amplituner Onkyo cu STK4151V la consum de 90w din retea ,si nu prea duce boxele Onkyo la vol. mic sau fara loudness (dif. de bas cu suspensie panzata).Ma intreb daca un amplif cu consum de 200w care ,,scoate'' cam 2x60w le-ar ,,trezi la viata''.

Link spre comentariu

Aici se face o confuzie între rapiditatea de răspuns a etajului final (ampliful final) şi puterea lui +/- caracteristicile sonore ale preului corector de ton.

Toţi oamenii sesizează la ureche numai pe ultimele. Prima caracteristică e determinată în special de construcţia amplifului final şi se verifică numai cu aparatură de laborator.

Oricum, judecînd după schemele interne folosite de Sanyo la seriile astea, ar trebui să aibă calităţi medii.

Link spre comentariu

Am intrebat de SR pt. ca am citit cateva articole din ,,Tehnium" in care se spunea ca modul in care se aude un amplificator este caracterizat de cativa parametri : gama de frecvente redata (de obicei fara a se indica la cati dB ),THD (de obicei doar la puterea minima) ,si foarte rar se precizeaza TID (dist. de intermodulatie) si SR-ul ,care ar fi direct proportional (pana la o limita) cu dinamica amplifului.Bineinteles , asta e teorie ,dar decat nimic...As fi tare curios ce parere au cei carora le-au trecut prin maini multe ,,scule'' si au experienta.. :da

Link spre comentariu

Aşa ca o analogie: doctorul cînd nu are nimic de făcut unui pacient îl încîntă cu vitamine.Important e să se audă bine un amplif, cu sursele sale de zgomot şi boxele, într-o anumită încăpere.Restul datelor sînt de cele mai multe ori reclame umflate, ale căror rezultate nu se repetă decît în laboratorul acelei firme producătoare şi se bazează mai mult pe efectul placebo.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări