Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor pentru lampa video cu leduri

c_anicai

Postări Recomandate

deocamdata las lampa cu ledurile care le am,

dar am in vedere inlocuirea ulterioara cu ledurile de aici http://www.zexstar.com/product_info.php ... ciala.html

care par foarte bune.

de asemeni am separat câte două leduri pe un fir oarecum echilibrate, pentru a folosi numai câte 4 rezistenţe pe nivel de putere.

am simplificat oarecum mecanica fixarii ledurilor, sper mai eficient transferul termic

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 85
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• c_anicai

42

• Dr.L

11

• bogdan_

6

• florincccc

1

Top autori în acest subiect

am lipit componente smd sporadic, adică numai nişte rezistenţe pe o memorie ram, şi o placa wireles, nu am ideie dacă la ledul smd e mai complicat deoarece nu am văzut cum arată decât în poză.

Link spre comentariu

toate măsurătorile la lămpile construite de mine prezentate în posturile anterioare.

am folosit pentru măsurarea luminii un aparat foto Yahica FR2 care timp de peste 15 ani a demonstrat o precizie foarte bună la măsurarea expunerii în utilizare la diferite evenimente, valorile de expunerea sunt apropiate de un 400d. (mici toleranţe)

pentru iso 100, diafragma 2,8

lampa pe aparat foto la distanţa de 1 metru de un perete alb văruit clasic, măsurarea luminii reflectate de perete cu pondere centrală.

lampă cu 8 leduri reci de 1 wat curent 2,15 amperi, timpul rezultat cu 1/3 treaptă mai scurt de 1/15 sec.

lampă cu 8 leduri calde de 1 wat curent 2,15 amperi, timpul rezultat 1/15 sec.

lampă cu 60 leduri reci de 20 mA curent 950 mA, timpul rezultat cu aprox 1/3 treaptă mai lung de 1/8 sec.

lampă cu bec halogen 20 waţi cu difuzare, timpul rezultat aprox 1/8 sec, chiar un pic mai lung dar mai puţin de 1/3.

-----------------------

Sper că am fost de folos cu experimentările mele, alte măsurători făcute comparativ cu o lampă sony twin a unui coleg, echipată cu două becuri unul de 20 si altul de 10 ambele aprinse au arătat clar superioritatea lămpii cu 8 leduri calde, atât ca calitatea acoperirii cadrului, cât şi ca intensitate care a fost cu 1/2 treaptă mai bun.

autonomia 50 min pentru puterea maximă la lămpile cu 8 leduri, folosind 4 acumulatori de 2700mah NiMh noi sau 4 acumulatori NiCd 2000mAh de firmă folosiţi recuperaţi din bateria de 24 volţi drill devalt.

Link spre comentariu

Apropo de acumulatori ce pare ai despre acesta?http://www.tehnoelectric.ro/home.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=10551&category_id=210

Link spre comentariu

3.7 V - 2.400 mAh, preţul e foarte bun 8 leiE bine să construieşti baterie de 4 buc. câte doi serie şi paralel, deoarece eu am stricat câţiva la supra solicitare de consum (circa 3 amperi)la 8,4 vol'i total trebuie obligatoriu un stabiliyator curent pt leduri în comutaţie pentru a avea randament bun, şi iar obligatoriu încărcarea pe un încărcător gen BC-V615 pentru comoditate şi siguranţăcu 4 buc autonomia unei lămpi cu 8 leduri ar fi 2 ore.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Apropo de acumulatori ce pare ai despre acesta?http://www.tehnoelectric.ro/home.html?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=10551&category_id=210

Cumpara de pe ebay,la 10$ sant 4 accu 1A/3,7V+incarcator la 220.-free shipingCu un accu de genul asta,a mers o lanterna cu led de .5W,o noapte si a doua zi mai avea 2,8V.
Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

interesant mod de a face lumina , sincer , am urmarit acest topic aproape de la inceput , dar acum am primit cadou o camera video , nu tocmai profesionala si nici asa noua ( un panasonic nv g 220 ) pe caseta de 8 mm , si am observat ca la lumina mai slaba , nu am cine stie ce performante cu ea . ma gandesc sa mesteresc un asemenea proiector ( doar suntem romani ) si bani sa cumpar unu gata si de firma ..... :nebunrau: de unde ati luat acele leduri de 1 watt?

Link spre comentariu

leduri de 1 wat am luat de la un magazin din suceava, genius, costa 5 lei buc, dar se gasesc şi pe la magazine online, de ex la zextar.

camera ta nv-g220 nu e pe casetă 8mm, e un vhsc, deci ai grijă ce casete cumperi.

cred că e vorba de acest model http://www.oldvcr.com/collection/index. ... el=NV-G220

dacă nu ai buton whitebalance pe cameră, recomand 4 leduri cu lumină caldă de 1wat plus 4 cu lumină albă, ca să fie culoare luminii mai plăcută

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări