c_anicai Postat Iunie 25, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2010 aripile radiatorului sunt cositoritenu am avut radiator si l-am confecţionat din tabla de cuprucontactul termic l-am făcut cu pastă siliconică (ledurile)puterea comparativ, parcă ceva mai tare ca lampa halogen 35 watilumina lămpii anterioare cu 60 leduri este egală aproximativ cu cea emisă de 2-3 leduri 1wattavantajul utilizării ledurilor de 1watt ar fi preţul, 5 lei buc. Link spre comentariu
c_anicai Postat Iunie 27, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2010 Imi place mult ideea de racire a led-urilor. Lampa a iesit bine. O mica nelamurire? de ce pare in poza ca aripioarele radiatorului nu fac tocmai contact cu el corect? aripioarele fac contact cu talpa prin cositorire, alta metoda nu mi-a trecut prin cap. încerc construcţia altei lămpi la care am căutat o simplificare la maxim, dacă se poate să nu folosesc şuruburi, şi eliminarea unor deficienţe de ordin estetic. am să folosesc tot 8 leduri de 1 wat, dar cu lumină caldă. pentru început prezint şasiul lămpii, poate mai primesc vre-o recomandare. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iunie 27, 2010 Partajează Postat Iunie 27, 2010 Si padul ledurilor se cositoreste,este aliaj cu compozitie de Ag pt asta,dar pt ledurile de 1W merge si cu pasta siliconica.La ledurile de 10W se schimba datele problemei-pasta nu poate face transferul termic in timp util.Cu ce scc e alimentata? Link spre comentariu
c_anicai Postat Iunie 27, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2010 Cu ce scc e alimentata?am considerat că nu e necesar în cazul de faţă folosirea scc, alimentez ledurile la 4 elemenţi de 2700mah prin rezistenţe de limitare, şimăsurătorile de probă au arătat un curent aproximativ +/_ 10% constant chiar şi la 2 amperi aproximativ 50 min până la descărcarea acumulatorilor, după care lumina scade vizibil.e drept testul l-am făcut pe acumulatori NI-CD de 2000mah care sunt înzecit mai buni decît cei tip R6 NI-MH, deoarece provin de la o baterie de drill dewalt. Dar vizual (nu am avut timp de teste suplimentare), şi acumulatorii de 2700mah Ni-mh se comportă asemănător.sacrific energia unui element pentru curentul constant, ceea ce duce la o scădere a randamentului alimentării cu circa 25%, este satisfăcător ţinând cont că prin eventualitatea folosirii scc, nu obţineam randament 100% Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iunie 27, 2010 Partajează Postat Iunie 27, 2010 Daca caderea de tensiune e suficient de mare si R lucra ca o scc,pe accu e bun un randament mare(energie finita).Cu IC dedicate am obtinut 90%,producatorul se lauda cu 94%,probabil cu componentele indicate de el.La puteri mari,devine suparatoare cadura degajata,ledurile cu cat sant mai calde ,cu atat lumineaza mai rau.Daca spatiul e mic,pa led.Nu stiu cum lumineaza astea chinezesti,dar stiu ca japonezi au scos ceva leduri cu CRI 90 si peste;cumpara unul d'ala(e la pret normal) si incearca-l,cred ca o sa iasa imagine ca la bec;sau pune un led de 2700K/19,9W/250mA cu 3 ramuri independente (25EUR).Edificator pt lumina data de un led e testul cu apa:dai drumul la dus noaptea si cu cat vezi mai putini stropi ca la stroboscop,cu atat mai bine.La ledurile legate in paralel,diferentele se accentueaza in timp,de accea trebuie imperecheate(analogie cu tranzistorii din amplificatoare).Acoperirea ,cu negru ,ai facut-o chimic?vopseaua e izolator termic. Link spre comentariu
c_anicai Postat Iunie 27, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2010 Cu IC dedicate am obtinut 90%,producatorul se lauda cu 94%,probabil cu componentele indicate de elNu stiu cum lumineaza astea chinezesti,dar stiu ca japonezi au scos ceva leduri cu CRI 90 si peste;cumpara unul d'ala(e la pret normal)La ledurile legate in paralel,diferentele se accentueaza in timp,de accea trebuie imperecheate(analogie cu tranzistorii din amplificatoare).Acoperirea ,cu negru ,ai facut-o chimic?vopseaua e izolator termic.am să caut o schemă cu IC dedicat care să suporte la intrare tensiune 4 - 5 volţi şi la ieşire maxim 3 amperi, şi am să văd atunci cum procedez. Până una alta rămân pe rezistenţe de limitare.ledurile chinezeşti de 1wat par destul de ok la lumină, două buc. alimentate la 700mA dau mai multă lumină comparativ cu lampa anterioară cu 60 leduri la 900 mA. Preţul e şi mai ok, adică 5 lei buc.am căutat să împerechez cât de cât ledurile dar nu ştiu în ce măsură am reuşit, am văzut că sunt diferenţe de curent la legare paralel.din păcate acoperirea cu negru e cu vopsea, dar am asigurat regim lejer de curent, adică 1,8 amperi faţă de maxim suportat 2,8 şi nu mai am probleme mari cu temperatura, plus că am 3 trepte de putere prima la 900 mA, a doua la cca 1,2 A, rar folosesc maxim că orbeşte.Edificator pt lumina data de un led e testul cu apa:dai drumul la dus noaptea si cu cat vezi mai putini stropi ca la stroboscop,cu atat mai bine.bănuiesc că efectul stoboscopic e dat de scc, şi nu am probleme de acest gen la limitare prin rezistenţe, sau e un efect general la lumina geneată de leduri ? Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 27, 2010 Partajează Postat Iunie 27, 2010 Dar de ce le pui in paralel? De ce nu alimentezi fiecare prin rezistenta sa si astfel fiecare va functiona fericit! Link spre comentariu
c_anicai Postat Iunie 27, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2010 complicaţie la comutatorul de reglaj in 5 trepte de curent Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 27, 2010 Partajează Postat Iunie 27, 2010 Deci ai 5 trepte de reglaj,atunci pui la fiecare led 5 rezistente,fiecare venind la o alta iesire a intrerupatorului Link spre comentariu
c_anicai Postat Iunie 27, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2010 am greşit postul anterior, era vorba de 3 trepte putere, oricum pentru 8 leduri vin 24 rezistenţe, o chestie cam complicată când sunt limitat de spaţiu.apoi nici nu m-am gândit cum pot adapta comutarea, în prezent folosesc 5 rezistenţe pentru 3 niveluri de putere dim motiv de comoditate. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 27, 2010 Partajează Postat Iunie 27, 2010 Pai daca folosesti mai multe rezistente,vor fi si de dimensiuni mai mici...acum faci cum ti-e mai usor. Link spre comentariu
c_anicai Postat Iunie 27, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2010 dacă apar neajunsuri în timp am să încerc să echilibrez curentul prin leduri idividualnu ştiu ce se întâmplă de obicei când se duce un led, se pune în scurt sau se întrerupe, am ars două leduri până acum unul prin supraîncălzire la lipire, altul prin supra alimentare (le testez înainte de folosire pt. circa 1 sec cu 900 mA) din 24 buc unul a cedat, ambele cu întrerupere. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iunie 27, 2010 Partajează Postat Iunie 27, 2010 Te-ai uitat daca nu cumva a cedat bondul la supracurentul ala? (firul de la semiconductor pana la celalat pin). Link spre comentariu
c_anicai Postat Iunie 27, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 27, 2010 Te-ai uitat daca nu cumva a cedat bondul la supracurentul ala? (firul de la semiconductor pana la celalat pin).nu mă pricep, în fine e un led de 1 wat întrerupt, nu e mare pierdere doar 5 lei.altă nelămurire, am leduri în două tipuri de capsulă, (adaog poza cu cele arse la rezoluţie maximă 1200) la cel negru partea transparentă pare a fi din ceva elastic cum ar fi silicon, iar la cel alb din ceva dur. De ce modul diferit de construcţie ? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iunie 28, 2010 Partajează Postat Iunie 28, 2010 Din mai multe cauze:Economice;De material;Etc.Diferenta de curenti,la aceelasi tip de led,provine din Rdinamica,Rdin determinata de materialul cipului led si de cum a reusit sa-l conecteze(intern) producatorul;Cree,Toshiba,Nichia,s.a.asemenea le selecteaza, nici asa nu se ajunge la egalitate.Asa ca,da-i la fiecare R(0,33 ohmi) si dupa aia inseriazai cu rezistenta de balast si cum spunea Dr.L,ledurile v-or fi fericite.Apropos,vezi ca sant la Zextar niste leduri care le poti folosi ca led de 1W,Cree si sant 5 lei si ceva. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum