Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor grid dip metru ???

nonoda

Postări Recomandate

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vio2007

1

• Mosu Tuti

1

• nonoda

1

• sebi_c

1

Top autori în acest subiect

Vizitator comfel

monajul in sine este simplu dar cu bobinele ce faci ???trebuiesc calibrate ,se folosesc bobine de la 80Khz la 460Mhz iar in unele cazuri 04-250MHz . Gridul vine si cu setul de bobine calibrate din fabrica ,cu ani in urma am casat multe scule dest si Radioamat,,,,inclusiv Watmeter-Reflectometr.(ptr calibrarea ant emisie recept) Mare pacat s/au aruncat scule noi dar cu termenul de casare expirat.... le spargeau cu ciocanul...... :cry:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Oricum, grid-dip-metrul este un instrument aproximativ, asa ca nu trebuie nu stiu ce calibrare! Aparatul e bun sa-ti dai seama ca ai circuitele functionale si pe unde sunt. Pentru chestii mai precise, la alinierea circuitelor, se foloseste vobulatorul care are marcheri de la un oscilator cu cuart.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Buna seara. Domnule nonoda, spui : am incercat sa-mi construiesc un grid dip metru, si din pacate nu am reusit, am foosit trei scheme diferite, si nici un rezultat, Te rog fi bun si posteaza schemele si daca poti da detalii despre constructiile incercate ar fi si mai bine. Sau trimitele pe MP. Mosu Tuti.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări