Vizitator val1ka Postat Septembrie 28, 2009 Partajează Postat Septembrie 28, 2009 salut...vreau sa atasez 3 LED-uri infrarosu mov, la un o camera de tel ptr a filma pe timp de noapte. Vreau sa le leg la o sursa de 3v, separat de bateria telefonului. Am ars o gramada de LED-uri pana acum din cauza ca nu stiu polaritatea si nici nu am o schita cum sa la leg in serie. Nu prea ma pricep la electonica, ma poate ajuta cineva? va rog Link spre comentariu
Rabulea Sergiu Postat Septembrie 28, 2009 Partajează Postat Septembrie 28, 2009 Salut.Cred ca , cu circuitul asta o sa rezolvi problema.[attachment=0]leduri la baterie.jpg[/attachment]Polaritatea ledurilor este in felul uramator:Anodul (+) - terminalul mai lungKatodul (-) - terminalul mai scurtLe vei lega cu anodul catre rezistente si cu katodul la borna - (minus) a bateriei. Link spre comentariu
dragostalpau Postat Septembrie 28, 2009 Partajează Postat Septembrie 28, 2009 n-o sa poti filma noaptea in infrarosu cu camera de la telefon decit daca o desfaci si ii scoti filtrul de infrarosusi daca tu nu stii cum sa legi niste leduri ca sa nu le arzi (adica invers decit prima data cind s-au ars) nici nu-ti recomand sa te apuci de desfacut telefonul sa ajungi la camera Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 28, 2009 Partajează Postat Septembrie 28, 2009 mai degraba s-au ars ca au mers fara rezistenta,la polaritate inversa nu se prea ardsi infrarosu e fix opus movului(uv) Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 29, 2009 Partajează Postat Septembrie 29, 2009 Merge cu leduri de telecomand?, îns? doar la maxim juma' de metru. Nu merit? chinuiala, senzorul din camer? e mult prea mic pentru cantitatea de lumin? dat? de leduri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum