Vizitator tudy123 Postat Septembrie 28, 2009 Partajează Postat Septembrie 28, 2009 Am si eu o problema ...am un generator , si anume asta : si de o vreme nu mai scoate curent . Am tot cautat si cautat si pana la urma am ajuns la concluzia ca numai excitatia ar putea sa fie problema . Piesa ar fi asta : As vrea daca stie cineva sa imi spuna cum as putea sa o masor ... sau daca nu cum s-ar putea repara , cu toate ca nu cred ca se poate scoate masa aia cu care e umpluta , sau daca nu face alta . Link spre comentariu
miron1947 Postat Septembrie 28, 2009 Partajează Postat Septembrie 28, 2009 Poate va este utila pentru orientare aceasta schita. 1 Link spre comentariu
Vizitator tudy123 Postat Septembrie 28, 2009 Partajează Postat Septembrie 28, 2009 Cat de cat e buna si asta , adica se poate vedea functionarea oarecum de principiu dar tot nu chiar stiu mare lucru despre ea. Nasol este ca am scris si la Honda si imi zice ca de fapt este un generator copie si ca nu se potriveste piesa originala de la ei , deci numai sa o fac cumva din nou sau sa o repar pe asta veche . Link spre comentariu
miron1947 Postat Septembrie 28, 2009 Partajează Postat Septembrie 28, 2009 este un generator copie si ca nu se potriveste piesa originala de la eiDar nu au spus si de cine este facuta copia? Link spre comentariu
Vizitator tudy123 Postat Septembrie 28, 2009 Partajează Postat Septembrie 28, 2009 Raspunsul dat de ei este exact acesta :Din pacate modelul dvs nu este generator Honda ci doar o copie ieftina. Nusunteti primul client care a achizitionat un astfel de model si care sunt cuprobleme. Daca ati cumparat acest generator de la indivizi care pretind a fiitalieni si care pretind ca vand echipamente de calitate la preturi mici ptca au nevoie de bani pentru a ajunge in Italia, stim poezia. Avem clienticare au venit la noi cu acest generator cu explozie la motor dupa numai 30min de functionare iar cei care vand aceste echipamente sunt de negasit. Dinpacate nu va putem ajuta cu piese pentru ca nu se potriveste nimic la ele,fiind modele cotrafacute si nici nu va recomand sa investiti in reparatialui, deoarece ulterior se va strica aceeasi piesa sau va pica alta piesa.Va recomand sa nu mai achizitionati astfel de echipamente de la indivizicare mai apoi nu mai sunt de gasit.Oricum ma gandesc nu prea au de deunde sa stie nici ei , acuma m-am uitat si eu la eu pe site si modelul asta de generator pe care il am eu arata cu totu altfel . Da oricum cu toate astea motorul merge foarte bine si chiar nu as vrea sa il las asa , mai ales ca ma gandesc ca intr-un lef sau altu tot ar trebui sa se poata repara . Link spre comentariu
Vizitator tudy123 Postat Septembrie 30, 2009 Partajează Postat Septembrie 30, 2009 Nici o idee ?? Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 2, 2009 Partajează Postat Octombrie 2, 2009 Daca este ce cred eu, piesa respectiva alimenteaza in cc excitatia generatorului.Ceva asemanator am reparat la un generator care avea piesele pe o mica placuta,pe care erau plantate doua diode si doua codensatoare de 100nF din polipropilena.Daca este cum am spus atunci se repara foarte usor.Succes. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 4, 2009 Partajează Postat Octombrie 4, 2009 Verifica continuitatea rotorului.Incearca sa ridici sch din avrul presups defect;sparge cu grija rasina (umplutura),e relativ casanta-daca prinzi avrul in mengina si-l stringi treptat, se va desprinde de carcasa de aluminiu(zamacul nu e maleabil,crapa si el).ATENTIE, e teaba de chinez batran,cauta altul pe la talcioc/rusi/piata,daca tot asa mere si cu ala nou,ai unul de rezerva...si mai 'scobeste' o dat dupe contacte,peri ,arcuri peri,jocuri in inelele colectoare,contact de masa,d-astea.Sa auzim numai de bine! Link spre comentariu
Vizitator tudy123 Postat Octombrie 5, 2009 Partajează Postat Octombrie 5, 2009 Rotorul este bun , l-am masurat si are contuinuitate , in rest jocuri nu am perile sunt bune , arcurile la fel , toate par sa mearga bine , dau bine la masuratori , sinurul lucru a ca nu imi da curent . Daca masor iesirile am doar 8 voti intre faza si nul si 15 intre doua faze. Daca am incercat sa ii dau 9 v de la o baterie pe perile de la rotor mi-a crescut si curentul produs la vre-o 40-50 v , de-aia am tras eu concluzia ca asta ar fi defect . Link spre comentariu
mystery Postat Aprilie 16, 2010 Partajează Postat Aprilie 16, 2010 Daca nu sa rezolvat, va pot face unul tel 0726410924 Link spre comentariu
Vizitator yuly33 Postat Aprilie 16, 2010 Partajează Postat Aprilie 16, 2010 Tipul tau de generator este o chinezarie. Am si eu unul la care s-a dus regulatorul electronic.Am alimentat rotorul cu 12V si la iesire avea 80V, apoi l-am alimentat cu +70V si la iesire avea 210V, iar ca sarcina am folosit un radiator cu ulei de 2KW.Ca sa ajung la puterea de 4,5KVA cu scrie in manual trebuia sa ridic tensiunea pe rotor, dar m-am lasat pagubas si mi-am cumparat un regulator nou pe care am dat 600RON si tot imi face probleme. Decupleaza la un consum de 3KW.Poate gasesti alte modalitati de a excita rotorul.P.S. Pe infasurarea care alimenta rotorul prin intermediul regulatorului, in regim normal de functionare scotea 210V ca. Link spre comentariu
mystery Postat Aprilie 17, 2010 Partajează Postat Aprilie 17, 2010 4,5Kw trifazat nu scoate 4,5Kw pe o singura faza, suporta un maxim de 1,7Kw in regim continuu/ faza. regulatorul are un trimer din care se regleaza tensiunea de excitatie si implicit tensiunea pe iesire, nu e setat/reglat din fabrica(de regulatorul nou zic). Tensiunea de alimentare a excitatiei e de pe o infasurare statorica separata si are cca 110vca pentru o iesire de 230Vca/ faza. Tensiunea/ tensiunile de referinta e de 110Vca sau 230v depinde de model ,"citita" de pe fiecare infasurare de iesire. Regulatoarele la generatoarele de uz general(chiar si Honda) nu au protectie la suprasarcina, cu protectie nu cred ca mai cumpara nimeni un generator(ieftin si bun....) Link spre comentariu
Vizitator BogdanI Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 Va salut ! Am si eu aceeasi problema cu un generator honda monofazat (tot chinezarie).Am reusit sa dau jos rasina dupa AVR am reusit chiar sa il reconditioneaz, dar reconditionarea s-a oprit la un tranzistor facut de chinezi(T2141) pe care nu il gasesc, dar nici macar un echivalent nu am reusit sa gasesc. Am atasat o schema a regulatorului facuta dupa cablajul acestuia si un datasheet al tranzistorului. Orice idee e binevenita ! Multumesc anticipat! Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 Este cumva vorba de acest tranzistor? http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... mXrqrw.pdf Link spre comentariu
Vizitator BogdanI Postat Iulie 18, 2010 Partajează Postat Iulie 18, 2010 Cred ca merita testat si tranzistorul acesta, asta daca o sa il gasesc ....., ce imi sare in ochi acum e ca are puterea disipata 35W, iar chinezismul are 80W . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum