Vizitator anvaflor_78 Postat Septembrie 27, 2009 Partajează Postat Septembrie 27, 2009 salut!am achizitionat 2 preamplificatoare de la adelaida si merg bine de mers dar sunt cam zgomotoase.chiar fara cablu bagat la intrarea in ele dar cu volumul amplificatorului la jumatate au un brum urat.in mers nu se mai simte,se acopera cu muzica brumul acela.se aude in pauza dintre melodii.semnalul provine de la un mp4.preamplifurile sunt AD-007.1 Preamplificator mono.cum fac sa reduc brumul ala.pana sa le bag in functiune amplificatorul nu prea avea zgomot sesizabil.de alimentat sunt alimentate cu 12 volt, filtrat cu 10000micro.cabluri ecranate la intrare si iesire din ele.?si inca ceva cum pot pune un potentiometru pentru balans ?amplifului i-am montat decat unul stereo pentru volum si vreau si balans?cu se leaga in montaj?un desen sa pot intelege cum se face.ptr volum are un pot de 10 k. Link spre comentariu
niq_ro Postat Septembrie 28, 2009 Partajează Postat Septembrie 28, 2009 citeste despre bucla de masa la viewtopic.php?f=5&t=35981&hilit=bucla+masa si despre partea cu balansul vezi http://www.niqro.3x.ro/volum/volum.htm si link-urile din el Link spre comentariu
Vizitator anvaflor_78 Postat Septembrie 28, 2009 Partajează Postat Septembrie 28, 2009 la ultima schema de aici;http://www.niqro.3x.ro/volum/volum.htm ,am vazut cam cum se face ptr a mai adauga un potentiometru ptr. balans.dar daca am un pot. dublu de 100k si unul simplu de 50k musai trebuiesc puse si acele rez de 4,7k pe capetele pot.de 50k?scuze da nu prea ma pricep si asta ma face sa apelez la d-voastra. Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 28, 2009 Partajează Postat Septembrie 28, 2009 sunt alimentate cu 12 volt, filtrat cu 10000microAlimentarea e simetrica, cu +/-/masa ? Link spre comentariu
Vizitator anvaflor_78 Postat Septembrie 28, 2009 Partajează Postat Septembrie 28, 2009 da.este vb de amplificator cu tda7294.are +;-;si gnd Link spre comentariu
Vizitator anvaflor_78 Postat Septembrie 28, 2009 Partajează Postat Septembrie 28, 2009 scz nu am fost atent la ce va referiseti.la preamplificatoare nu este asa alim are + si - (- )este comun cu masa intrare si iesire. Link spre comentariu
Vizitator anvaflor_78 Postat Septembrie 30, 2009 Partajează Postat Septembrie 30, 2009 pana la urma ce pot. am nev.sa montez (unul stereo de volum si unul mono de balans)asta am inteles.dar ce valori si cum trebuie sa-i leg?eu sunt cam tare incepator si nu stiu ce si cum.chiar nu ma lumineaza nimeni exact? Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 30, 2009 Partajează Postat Septembrie 30, 2009 Se pot conecta ca in schema anexata (in loc de operational, tu vei cupla etajul final de putere). Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 30, 2009 Partajează Postat Septembrie 30, 2009 Scuze autorului acestui topic, dar ma bag si eu:ce preamplificator recomandati pt microfoanele de tip "pastila"(electret)existente in castile audio cu microfon, astfel incat acestea sa poata fi utilizate pe portul audio-in al PC-ului, in loc de portul mic-in?(Presupunem ca un laptop are defect acel port mic in).Multumesc. Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 30, 2009 Partajează Postat Septembrie 30, 2009 Preamplificator microfon cu electret. Schema are posibilitatea amplificarii semnalelor provenite atit de la microfoane electret cit si dinamice. Tranzistorul se poate inlocui cu BC549B (sau C) pentru a avea un zgomot propriu mai mic. Link spre comentariu
niq_ro Postat Octombrie 9, 2009 Partajează Postat Octombrie 9, 2009 la ultima schema de aici;http://www.niqro.3x.ro/volum/volum.htm ,am vazut cam cum se face ptr a mai adauga un potentiometru ptr. balans.dar daca am un pot. dublu de 100k si unul simplu de 50k musai trebuiesc puse si acele rez de 4,7k pe capetele pot.de 50k?scuze da nu prea ma pricep si asta ma face sa apelez la d-voastra.trebuie ca altfel pui iesirile unuia din canale la masa cand cursorul e la maxim... nu sunt greu de montat 2 rezistente Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum