Toyo Cris Postat Septembrie 27, 2009 Partajează Postat Septembrie 27, 2009 Salutare tuturor! Datorita acestui forum m-am apucat de un proiect de incinte acustice. Dimensiuni boxe: h 1150 x A 420 x l 244 mm, realizate din MDF 22 mm: http://www.visaton.com/bilder/zeichnung ... mti_tz.gif Tip incinta: bass reflex Filtru 3 cai 200/2500 Hz, schema fiind aceasta: http://www.visaton.com/bilder/weichen/g ... x301_w.gif Difuzoare Monacor: bass - SPH-315 1buc., medii - SPH-102KEP 2buc., inalte - DT-254 1buc. Material fonoabsorbant: burete poliuretanic ignifugat gofrat de 3 cm. Astept sa-mi vina si difuzoarele (restul le am), mai trebuie sa am si timp la dispozitie si incintele vor fi gata. Voi face poze cu etapele de lucru, pe care am sa le pun pe forum. Stiu ca acest proiect ar fi mers cu difuzoarele originale (daca erau "ceva" mai ieftine), dar conform datelor date de producator (Monacor) dif. SPH-315 este recomandat in incintele bass-reflex de 85 litri. Oricum datorita voua celor care postati, criticati si dati sfaturi am fost impulsionat sa-mi realizez prima mea pereche de incinte acustice. Voi reveni! Link spre comentariu
VTP Postat Septembrie 27, 2009 Partajează Postat Septembrie 27, 2009 Ce te face sa crezi ca poti inlocui cele doua woofere intre ele???Ce garantie ai ca filtrul, conceput pentru difuzoarele specificate, se va potrivi la alte difuzoare????Cine-ti garanteaza ca nu vei avea o caracteristica de frecventa neliniara odata ce parametrii nu sunt identici (si nici nu pot fi!).Astfel de modificari distrug definitiv sansa de a obtine o incinta! Asta ramane valabil pentru orice proiect! Link spre comentariu
Toyo Cris Postat Septembrie 28, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2009 Cele doua woofere le pot inlocui doar din punct de vedere al volumului incintei (caracteristicile dintre ele fiind diferite).Filtrele le-am luat initial pentru proiectul original (sper ca intr-o zi sa pot finaliza proiectul original), daca este nevoie voi aduce modificari. Nu am nici o garantie ca se potrivesc. Fiind prima data cand construiesc incinte acustice, vreau sa vad daca pot sa scot un produs care sa arate bine, sper sa se auda si bine. Incintele le voi utiliza intr-o camera de cca 20mp, la un volum moderat (sper ca si la volum mai mare sa se auda bine). Stiu ca sunt o serie de greseli pe care le-am facut, dar sper sa iasa bine acest proiect. Link spre comentariu
CBI Postat Septembrie 28, 2009 Partajează Postat Septembrie 28, 2009 volum este relativ ok pt wf(mai ramane acordul),dar la celelalte,inclusiv filtrele nu se poate folosi nimic de la visaton.Trebuia sa abordezi un proiect de-a gata clasic pe 3 cai,cu wf pe fatza,1 medie si un tw,nu MTM si wf pe-o parte.Daca ti s-a parut interesant la aspect,afla ca la sunet nu este nimic specific,din contra.Puteai sa iei ceva de 10-12" pe bas,5-6" medii (dar medii,nu midwofere) si un tw mai capabil,cu ceva documentare.Ce ai ales acolo este destul de complex si daca zici ca nu ai mai facut ceva calumea in trecut,sunt sanse spre 0 sa iasa ceva demn de acele difuriPoate ca era mai bine/simplu chiar ceva pe 2 cai,si subwofer/-e.Dupa cum stii sansele de revanzare in cazul unui esec sunt minime.Te alegi doar cu munca si banii dati,si poate ceva experienta(sau invatare de minte in caz contrar )Daca inca mai iti arde de forumeala,ar fi bune niste detalii pe parcursul lucrarii Link spre comentariu
Toyo Cris Postat Septembrie 28, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2009 OK CBI!Sigur voi castiga experienta.Sigur voi pune poze si am sa va tin la "curent".Multumesc! Link spre comentariu
Toyo Cris Postat Octombrie 5, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2009 Am revenit cu cateva poze!Difuzoarele de medii si inalte sunt provizorii pana i-mi ajung difuzoarele comandate si piesele pentru filtre (am hotarat pana la urma sa schimb filtrele Visaton cu altele calculate cu un program, filtru 3 cai 370/3700 Hz). Am facut probe cu varianta filtrului Visaton si se aude surprinzator de bine avand in vedere ca nu am respectat proiectul (alte difuzoare). Voi vedea care varianta de filtre si difuzoare este mai buna.Cu respect tuturor![attachment=0]HPIM3098.JPG[/attachment] Link spre comentariu
Toyo Cris Postat Octombrie 5, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2009 Si alte poze! Link spre comentariu
BF37 Postat Octombrie 5, 2009 Partajează Postat Octombrie 5, 2009 frumoasa realizare . Cat te-a costat ,..,la final ? Esti multumit de ele ? Mai multe detalii... Link spre comentariu
Toyo Cris Postat Octombrie 6, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2009 Saut! Nu am facut inca calcule, dar pot sa spun ca din cauza ca am vrut sa le realizez eu am achizitionat o serie de scule cum ar fi: masina de frezat, freze, carote pentru lemn, burgie lemn (restul de scule: circular, masini de gaurit, masini de infiletat, etc. le aveam). Varianta filtrului Visaton a ajuns 417 Euro cu transport Posta dar fara TVA fiind achizitionate din Germania de la http://www.lautsprechershop.de/english/index_hifi.htm. Difuzoarele au ajuns cca. 1200 lei, dar astept noile difuzoare de medii si inalte. Scuze! rebuie sa inchid. Link spre comentariu
Toyo Cris Postat Octombrie 6, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2009 Am revenit!Mai am de muncit la ele (inlocuit difuzoarele de medii si inalte, efectuat probe cu noile filtre si nu in ultimul rand finisajul), probabil la sfarsit am sa fac calcule la cat a ajuns distractia.O seara placuta tuturor! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 6, 2009 Partajează Postat Octombrie 6, 2009 Am revenit!Mai am de muncit la ele (inlocuit difuzoarele de medii si inalte, efectuat probe cu noile filtre si nu in ultimul rand finisajul), probabil la sfarsit am sa fac calcule la cat a ajuns distractia.O seara placuta tuturor!foarte atent lucrat si de admirat ambitia! o parereburetele cu care ai capitonat incinta ,modifica volumul interior!aerul nu circula foarte usor prin burete,este destul de dens,daca proiectul original este cu burete,inseamna ca sa tinut cont de acest aspectpretul filtrului este exorbitant,400euro!!!!!(marca deh) ,daca aveai schema si datele componentelor ,trbuia sa incerci sa l construiesti tu,macar bobinele,condensatori de calitate se gasesc si in tarafelicitari pentru perseverenta ,de admirat realizarea! Link spre comentariu
EmyRulz Postat Octombrie 7, 2009 Partajează Postat Octombrie 7, 2009 Ai facut niste alegeri cel putin ciudate ca sa zic asa. Nu se merita sa dai mai mult pe filtru decat pe difuzoare mai ales daca nu e calculat pentru ele. Sfatul meu este ca daca ti-ai permis sa dai ce 400 eur pe filtru, mai strange bani si ia-ti si difuzoarele si fa proiectul asa cum e. Nu stiu ce incinte ai auzit pana acum, dar e greu de crezut ca suna cu adevarat bine(s-ar putea sa fii norocos, dar sansele sunt foarte mici). Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 7, 2009 Partajează Postat Octombrie 7, 2009 corect,este enorm 400E + pe filtre pt difurile alea,in definitv nu sunt chiar avioaneuitandu-ma pe valorile pieeselor,totusi chiar sin regim diy cu bobinele facute,tot ajungea la 100-150E pt ca sunt cativa conzi maricei ,si bobine care trebuiesc neparat cu miez.Ideea e ca nu trebuiau dati atatia bani pe niste piese care nu sunt chiar optime pt combinatia difurilor,si multe din ele poate or sa fie nefolositoare ...in fineLucrarile pana acum merg bine,totul arata f ok,dar la faza cu filtrulele te-ai cam grabitBuretele modifica putin volumul,(nu grav ca se poate reacorda corect daca verifica datele pt diful propriu) dar in acelasi timp pacaleste diful sa 'vada' un volum cu cateva procente mai mare,deci oarecum se echilibreaza.Multi lucreaza cu acel burete gofrat si este destul de ok,nu este f dens ca cel pt izolatii sau ambalaje ca sa ocupe numai volum si acustic rezultate minime.Volumul este ralativ maricel,nu se poate lasa cutia goala ca diful nu reda numai joase Link spre comentariu
Toyo Cris Postat Octombrie 7, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2009 Pretul de 417 Euro ptr. fitre, 3 buc. "stofa" ptr. masca, sisteme prindere masca, suruburi + contrapiulite ingropate prindere difuzoare, transport, este intradevar mare. Piesele pentru filtre le-am ales fara sa fac compromisuri (filtrele originale Visaton sunt destul de departe calitativ fata de ce am cumparat eu). Am spus deja ca am ales sa schimb filtrele. Filtrele deja cumparate am sa le tin pentru proiectul original (cand o sa treaca criza, am sa comand difuzoarele originale si materialul fonoabsorbant corespunzator proiectului).Deja am aruncat o gramada de bani, dar este prima pereche de incinte care o realizez si satisfactia este destul de mare.Cand proiectul va fi gata, voi cere ajutorul pe forum celor care pot face o auditie in Iasi si sunt mai experimentati. Numai bine! Link spre comentariu
Toyo Cris Postat Octombrie 30, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2009 Salutare!Pozele prezinta diverse etape din acest proiect. Nu sunt prea multumit, nu stiu daca asta este forma de finisaj finala (daca gasesc o varianta mai buna pentru finisaj poate voi incerca sa o schimb). Boxele se aud bine (din punctul meu de vedere - foarte bine), varianta finala de filtru a ramas cea dupa proiectul Visaton (am incercat si alte filtre, cu alte frecvente de separare si nu am fost multumit). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum