Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

yamaha

gherasim

Postări Recomandate

Alea sînt datele contactelor din releu, mai trebuie s? scrie ?i altceva pe el, sigur 24V. Te ui?i cu aten?ie, între 2 terminale are o diod? mic?, acelea sînt capetele bobinei interne, o iei pe traseele de cablaj care vin ?i pleac? de la cele 2 terminale ?i la unul vei g?si fie un circuit, fie vreun tranzistor, iar la cel?lalt vei g?si o rez, mai mare ca gabarit, vezi ce valoare are.Dac? nu te descurci f? 2 poze fa??-spate la zona cu releul.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gherasim

14

• zal

7

• Mindware

3

Top autori în acest subiect

ZAL nu am gasit dioda de care spuneai si cred ca nu are asa ceva. atasez cateva poze poate ma ajuti. Am gasit un transformator mai mare dar nu incape in carcasa . ce pot sa mai fac? :jytuiyu

Link spre comentariu

Aha, m-am l?murit, e o tîmpenie acolo, nu au folosit diod?, au pus un condensator, acela electrolitic mic de lîng? releu, la pinul unit cu plusul condului se afl? 2 rez verzi în paralel, montate în picioare, vezi ce valoare au.

Link spre comentariu

1,5K dupa codul culorilor si la masurat cu aparatul are 1,47K, ce sa fac in continuare ? poate trebue sa schimb si condensatorul?am dezlipit o rezistenta si am alimentat amplificatorul si tot nu a cuplat releul. :nas:

Link spre comentariu

daca rezistentele sunt in paralel inseamana ca avem acolo o valoare de o,75 K, cred ca voi incerca sa montez o singura rezistenta de vreo 6oo ohm sau 500ohm sa vad ce voi gasi prin aparatele mele.

Link spre comentariu

zal ampus o rezistenta de 470 ohm si am 19,4 v pe bobina releului ,care acum lucreaza bine.ce sa fac ,las asa se poate arde ceva daca nu am 22 v si multumesc mult. :aplauze

Po?i s? pui ?i mai mic?, pe la 330 Ohmi, tensiunea de pe bobina releului va ajunge la peste 20V ?i va anclan?a în orice condi?ii. Singura care se va încinge s-ar putea s? fie rez, dac? e prea mic? ca putere, una de 1W e bun? acolo.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări