c_anicai Postat Septembrie 28, 2009 Partajează Postat Septembrie 28, 2009 conteaz?, dac? nu sunt în faz? sunetul se anuleaz?, oricum se aude aiurea, chiar daca se aude totu?i, asta la stereo, la mono este afectat spectrul comun de legatur? între dou? c?i la incinte cu mai mult de dou? c?i inclusiv, la incint? mono cu mai multe difuzoare iar trebuie respectat? polaritatea din acelea?i considerente, în plus intervenind ?i uzur? dac? spa?iu din incint? este comun, iar dac? este utilizat numai un difuzor în incint? mono, nu conteaz? polaritatea. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 28, 2009 Partajează Postat Septembrie 28, 2009 metoda mea: se conecteaza pe o surs? muzical? dou? twetere în paralel. la unul trebuie s? se ?tie polaritatea, ?i se ascult? diferen?a de intensitate sonor?.Se poate folosi metoda b?beasc? a anul?rii: 2 difuri (în cazul nostru acestea de înalte), puse fa?? în fa??, cît mai centrate ?i l?sat? o distan?? de 1cm, se vor anula reciproc, cînd li se aplic? acela?i semnal, în aceea?i faz?, adic? cînd amîndou? au aceea?i polaritate, dac? nu, se va auzi semnalul clar. Link spre comentariu
sorinpavel Postat Septembrie 28, 2009 Partajează Postat Septembrie 28, 2009 Ok am inteles.Merci.Succes Link spre comentariu
expert Postat Septembrie 29, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2009 pina la urma solutia care a dat rezultatele cele mai bune: am scos jugul din aluminiu, am dezlipit placa cu contacte si membrana si am lasat-o liber, cu bobina in intrefier; cu 12 volti aplicat in impuls pe bobina se determina usor care e polaritatea; pentru una din conectari bobina se deplaseaza in sus, sarind practic din intrefier!metoda se aplica si la tw care nu sunt inscriptionate, au doua borne "din dreapta", au fost desfacute anterior pentru rebobinare etcmultumesc tuturor celor care si-au spus parerea! Link spre comentariu
gica70 Postat Octombrie 4, 2009 Partajează Postat Octombrie 4, 2009 Cand se doreste a afla polaritatea unui difuzor trebuie sa stim sigur ca celelalte din sistemul audio sunt marcate corect. Ca sare in sus, ca sare in jos; important este ca toate difuzoarele din acel sistem audio, la alimentarea pe rind cu o pila, sa sara in sus ( sau in jos; alegem cum dorim sensul) si marcam atunci bornele difuzoarelor pentru acelasi sens de deplasare cu vopsea rosie sau + . Link spre comentariu
expert Postat Octombrie 4, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2009 pai deocamdata nu discutam in acest topic despre fazarea difuzoarelor dintr-o incinta acustica, ci doar ma refer strict la un difuzor!iar afirmatia ca toate difuzoarele dintr-o incinta sa sara in sus sau in jos, adica sa fie conectate cu plus si minus in mod identic la filtru este partial adevarata! luati exemple de incinte cu 3 cai si veti vedea ca unele difuzoare sunt conectate cu polaritatea inversata, iar per ansamblu raspunsul audio este cel corect! Link spre comentariu
gica70 Postat Octombrie 5, 2009 Partajează Postat Octombrie 5, 2009 Este f. adevarat d-le Expert; atunci cand ai o schema in fata si trebuie sa respecti configuratia respectiva la legarea difurilor, masuratorile pe care le-am propus eu sunt indinspensabile. Ideea de baza este ca polaritatea trebuie stabilita intodeauna in functie de celelalte din sistemul in care va functiona; (conf. schemei-aici in schema proiectantul poate sa le lege cum vrea el; in serie, in paralel, in faza, in antifaza, mixt samd). Sunteti sigur ca toate difuzoarele deja marcate, puse intr-o schema vor functiona corect?. Recomand tuturor constructorilor de boxe sa verifice polaritatea difurilor Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum