Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum se determina polaritatea la un tweter?

expert

Postări Recomandate

• Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• expert

6

• zal

4

• CBI

3

• Dr4g0n

2

Top autori în acest subiect

este vorba de un bullet tweter, cred ca ATTO sau cine stie , eticheta este varza!i-am dat jos jugul din aluminiu ca sa ajung la membrana si sa vad comportamentul; mentionez ca am pipait si raspipait membrana in timp ce alimentam bobina, dar, nu am simtit mare lucru, desi membrana e plata; sau oi fi avand eu degete prea groase :rade: ps: bornele sunt nemarcate, asa pleaca de la producator; sau cel putin asa sunt astea care le am eu!

Link spre comentariu

daca bornele sunt montate clasic,una langa alta,plusul ar trebui sa fie cel din dreapta,cum te uiti din spate cu bornele indreptate spre tine.Tinand cont ca e vai steaua lui,nici fabrica nu s-a deranjat sa noteze,dar asa este la cele bune,wofere,tw etc.Nu se poate afla cu bateria la twetere,si poti sa le si schimbi parametrii la astea chinezesti.Nu e ca si cum ar avea materiale rezistente la orice fel de abuz(maj.sunt de unica folosinte,fara pretentii de orice fel,fiind f ieftine)Nu cred ca daca gaseste altele vor avea neaparat ceva inscris pe ele,mai degraba alta eticheta..aceeasi Marie :)

Link spre comentariu

avand in vedere ca tw acestea sunt vai steaua lor, asa cum remarca cu succes un user aici, nu cred ca, daca voi gasi un tw original , nedesfacut, e suficient sa ma uit cum sunt notate bornelesi asa sunt toate; si asta pt ca ori chinezul a intors capul dupa nu stiu ce gagica si a intors din greseala placa cu borne, ori cine stie ce fatuca cu ochii oblici vb la telefon si marca plusul ba pe dreapta, ba pe stanga!zal are dreptate, punctul rosu e deobicei slab vizibil la chinezismele astea; fabricantii seriosi de difuzoare ori pun vopsea, ori pun la borne papuci de dimensiuni diferite, ori amandoua sa se stie clar care si cum e plus sau minusla acest tw, care seamana cu cel din linkul postat mai sus, terminalele sunt dispuse la 180 grade; eu ma gandesc la 2 metode de determinare precisa:1. scoaterea bobinei din intrefier, studierea la lupa a infasurarii si in functie de acesta determinarea precisa a polaritatii cu regula lui LENZ2. cu jugul scos , cu placa de contacte+bobina+membrana lasat liber dar cu bobina in intrefier, aplicat +12-18 volti in impuls si studierea deplasarii membranei; pentru o polaritate membrana ar trebui sa sara din intrefier, pentru cea opusa ar trebui sa fie atrasa puternic inspre magnet!ce ziceti?

Link spre comentariu

in poza lui dragon se vede ca la borna din dreapta cum te uiti din spate este atasat un cond,deci se confirma ca acolo(in dreapta) este plusul.Nu il desfa ca sunt sanse sa nu aiba ghidaje prea bune si sa haraie apoi.Iti recomand sa-i faci o filtrare >4khz cu minim ord 2(max 10-15w P nom,300 este ceva fantastic,chiar si 30),pt ca,calota este din plastic vopsit,in nici un caz titan,deci daca da ceva tzatzaiala cum o putea si el(noroc cu hornul ala) este cam tot ce o sa scoti.Uitandu-ma la gaurile de suruburi,cred ca placa frontala este tot ceva aliaj vopsit(posibil tot un plastic mai dur,in nici un caz aluminium die cast).Daca este din acela de cateva sute de mii nou,ce zic eu este cam 99% corect,si dpmdv,este inutilizabil in incinte de auditii,din pacate :jytuiyu .Se gasesc la 50-70 de lei tw de la tonsil,visaton etc care chiar canta destul de bine.Daca au alta destinatie sau doar experiment practic,este alta treabaChiar daca le legi pe dos,in caz ca nu crezi 100% faza cu dreapta,le legi la fel pe amandoua ca nu patesc nimic,oricum nu se poate pune problema de anulari la frecv de taiere sau alte chestii tehnice.Dar eu sunt sigur ca acolo este plusul

Link spre comentariu

ok, am priceput, pinul din dreapta e plus!dar daca inainte de a ajunge la mine, cineva a intors placa cu contacte pe dos, in asa fel borna din dreapta a ajuns in stanga acum?ca merge fara probleme,am verificat! iar eu am luat tw de la cineva nu noi, de la magazin!inca ceva: partea de deasupra chiar e de aluminiu, pe incercate, iar membrana e chiar metalica, nici urma de plastic vopsit!sunt de acord cu voi ca sunt ieftineli si ca nu merita foarte tare osteneala, dar o eventuala metoda de determinare a polaritatii ar putea ajuta si pentru tw valoroase, vechi sau cu inscriptiile sterse! vorbesc de un pricipiu aici!

Link spre comentariu

Toate au marcata borna plus , chiar si cu un mic punct de vopsea

http://mavin.com/pictures/sony-3-mid-rear.jpg

http://www.avforums.com/forums/attachme ... cf0357.jpg

http://www.oaktreeent.com/web_photos/Sp ... weeter.jpg

Sau e vopsita borna cu rosu si dupa ce o cositoresti nu se mai observa :jytuiyu

http://mikado.ro/index.php?p=galleryGal ... 93&iType=1

Dar ca idee eu observ ca tot in dreapta e la majoritatea

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări