Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Carcasa montaj

nightmare

Postări Recomandate

N-as putea spune ca RFID e o metoda tocmai sigura de autentificare. Oricine e in zona cu un scaner poate afla ce se afla pe cheia ta si apoi sa faca un duplicat. Frecventa e de obicei 13.56 Mhz sau 125 kHz. Identificarea se face in functie de datele de pe card nu de frecventa.

Avantajul la acest sistem ar fi ca e rapid, doar il apropii de senzor si gata, usa e deschisa, insa se pare ca nu e tocmai sigur, un alt sistem de inchidere e cu cartela telefonica insa nu se uzeaza contactele? sa zicem ca e folosita curent la usa de la intrare in casa.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nightmare

9

• Stefan

4

• nickrvl

4

• +_Florin_+

1

Top autori în acest subiect

La un moment dat contactele se uzeaza intr-adevar, mai ales daca e folosita in mod curent. Tot codul e sfant daca vrei o incuietoare electronica. 5-6 cifre e aproape imposibil de ghicit si in plus poti seta din program ca dupa 3 incercari gresite sa blocheze noi incercari pentru 1-2 minute, ceea ce e suficient pentru a face imposibila spargerea lui.

Link spre comentariu

sistemul de acces cu taguri RFID e destul de sigur, se bazeaza pe coduri unice de identificare si in functie de sistem si cerinte se stabileste standardul de frecventa, majoritatea sistemelor folosite la interfoanele autohtone sunt pe 125Khz (sisteme ieftine), iar un sistem gata facut - capabil sa memoreze pana la 2700 de taguri nu costa mai mult de 120Ron la furnizor.

mai sigur e un sistem combinat, adica TAG de proximitate + cod numeric, isau un alt sistem de siguranta care sa functioneze in caz de avarie al sistemului principal. codul este putin mai greu de "secretiza" deoarece daca cineva "strain" afla codul (totusi se vede cand il tastezi tu/altcineva) esti obligat sa il schimbi si sa nu uiti noul cod, asa ca tagul/cartela este ceva mai sigur si mai elegant.

l.e (am citi ulterior celelalte posturi): din cate stiu eu tagurile pe 125Khz nu au o raza de citire prea mare, doar cele HF ajung pana la 100m insa un scaner de RFID pe 800-900Mhz chiar nu e accesibil. daca RFID-ul nu iti place poti trece la clasicele cartele optice si cu cateva fotocelule, un microcontroler, niste breloace si un program pe pc pentru coduri de bare ai rezolvat treaba (plus folie transparenta si o carcasa cu fanta) si nu prea cred ca se strica asa repede contactele la soclurile pentru smarcard, lamelele sunt elastice si nu sunt supuse la o tensiune mecanica prea mare.

schema din conex o gasesti pe ftp (sper ca serviciul de dns sa isi faca treaba - daca nu merge ma anunti)

ftp://electronicstefan.myftp.org/Conex%20Club/

http://ww1.microchip.com/downloads/en/d ... 51115F.pdf

http://www.ti.com/rfid/?DCMP=TIHomeTrac ... e_p_tirfid

Link spre comentariu

Intr-adevar TAG+cod e mult mai sigur. De fapt orice sistem de securitate bazat pe 2 metode diferite de autentificare e mult mai sigur decat un sistem cu o singura metoda. Multumesc pentru linkuri. O sa ma uit pe ele mai in detaliu cand ma intorc de la bucuresti, probabil sambata.

Link spre comentariu

poti trece la clasicele cartele optice si cu cateva fotocelule, un microcontroler, niste breloace si un program pe pc pentru coduri de bare ai rezolvat treaba (plus folie transparenta si o carcasa cu fanta) si nu prea cred ca se strica asa repede contactele la soclurile pentru smarcard, lamelele sunt elastice si nu sunt supuse la o tensiune mecanica prea mare.

Metoda cu coduri de bare e destul de nesigura, oricine intra in posesia unei respective "chei" o poate copia fiind transparenta, poate numai sa fie opaca la lumina obisnuita i-ar creste un pic sansele insa nu stiu cum s-ar putea face asta dar combinata cu un sistem RFID cred ca ar merge. E o idee, atunci cind bagi cheia optica in locas de ia e agat brelocul RFID care pica exact in dreptul senzorului pe care l-ai instalat in prealabil in acel loc. Si totusi, s-ar putea face o cheie optica cu infrarosu in idea de a nu se vedea codurile de bare din ea la lumina obisnuita?
Link spre comentariu

cheia optica e o metoda ieftina de securizare, deci nu poti avea prea multe pretentii.acum depinde de spatiul protejat, cartelele optice sunt folosite cel mai des la interfoanele de bloc, deci unde se cere un nivel de securitate destul de scazut (oricum cineva pandeste usa si poate intra lejer dupa alta persoana sau suna la cateva apartamente si tot intra)am scanat folia cu acel cod de bare de la cartela mea, am dat print pe folie de retroproiector si o tineam intre doua bucati de plexic, functiona perfect (pacat ca a disparut :rade: )singurul avantaj la o cheie optica este ca pentru a o copia trebuie sa intrii in posesia ei ! :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări