george ilisoi Postat Iulie 15, 2015 Partajează Postat Iulie 15, 2015 Redresarea va fi hibrida 2 diode + 2 py88. Traf de select2 2x250v. Schema mea e corecta ? Ce valore trebuie sa aiba rezistenta pe post de drosel? Filamentele le pun in serie de la retea. Link spre comentariu
george ilisoi Postat Iulie 19, 2015 Partajează Postat Iulie 19, 2015 Ce parere aveti despre alimentare. Ce bobina sa utilizez pentru tensiunea anodica 600v? Link spre comentariu
romicap Postat Iulie 19, 2015 Partajează Postat Iulie 19, 2015 (editat) Alimentarea filamentelor asa cum ai gandit-o tu nu este cea mai buna solutie . Vei avea parte de hummm cat cuprinde si chiar daca vechile televizoare cu tuburi, foloseau alimentarea serie a filamentelor (banuiesc ca de acolo te-ai inspirat...) e cu totul alta mancare de peste modul in care era rezolvata aceasta problema ! Personal admir vointa ta si pasiunea ta pentru tuburi , dar nu sunt sigur ca stapanesti in mod macar rezonabil, niste reguli fara de care nu se poate: Prezinta aici pe forum o lucrare cu tuburi terminata de tine, cu explicatiile de rigoare si atunci vei avea raspunsuri de toate felurile ! Nu vreau sa te descurajez ,dimpotriva da-i inainte .... PS. Legarea in serie a rezistentelor din poza ta va duce never... la o putere de 40W ! Legarea rezistentelor in serie presupune scadere de putere si marire de rezistenta ,fapt ce se petrece invers la legarea in paralel . Editat Iulie 19, 2015 de romicap Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 20, 2015 Partajează Postat Iulie 20, 2015 (editat) romicap, fa un calcul simplu,păstrează aceasi intensitate a curentului prin rezistentele legate în serie, din circuitul filamentelor,după acea ne spui și noua cam cit disipa acel circuit,sunt trei rezistente în serie,puterea disipata a acelui circuit este P=Pr1+Pr2+Pr3.Prin acele rezistente circula un curent de aceasi valoare,tensiunile pe rezistente sunt diferite (rezistentele nu au aceasi valoare) asa poți calcula ce putere ai pe fiecare rezistenta, eu asta am învățat în clasa a X a.Dacă vrei sa folosești alimentarea filamentelor de la rețea,e bine sa redresezi și sa filtrezi tensiunea circuitului de filamente, chiar cu redresare monoalternanta. Editat Iulie 20, 2015 de viobio Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 20, 2015 Partajează Postat Iulie 20, 2015 Uluitor , pentru nivelul de matematica cunoscuta la nivelul tau de cunoastere , sau suntem simpii cunoscatori , sau suntem useri adevarti . Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 20, 2015 Partajează Postat Iulie 20, 2015 Dacă vrei sa folosești alimentare de la rețea poți face acest circuit,totuși te complici cu alimentarea de la rețea. Uluitor , pentru nivelul de matematica cunoscuta la nivelul tau de cunoastere , sau suntem simpii cunoscatori , sau suntem useri adevarti .Ai un raport pt off topic,ca sa știi de la cine este. Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 20, 2015 Partajează Postat Iulie 20, 2015 PS. ...... Legarea rezistentelor in serie presupune scadere de putere si marire de rezistenta ,fapt ce se petrece invers la legarea in paralel . Corect. Rserie=R1+R2+R3+.....................+Rn Rparalel=1/R1+1/R2+1/R3+.................+1/Rn Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 20, 2015 Partajează Postat Iulie 20, 2015 (editat) Corect.Rserie=R1+R2+R3+.....................+RnRparalel=1/R1+1/R2+1/R3+.................+1/RnAsta e calculul rezistentelor serie sau paralel.Dacă ai doua difuzoare care au 20w, odată le pui în serie,odată la în paralel,ce putere pot suporta difuzoarele în cele doua cazuri? Vă rog să-mi spuneți de ce în aceasta schema cei de la Mesa au montat acele rezistente în serie,carnatul format din rezistentele de 330ohmi.Victor, romicap,Untold,mai sunteți pe aici?Puteți da un răspuns? Editat Iulie 20, 2015 de viobio Link spre comentariu
THOMAS Postat Iulie 20, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 20, 2015 (editat) Redresarea va fi hibrida 2 diode + 2 py88. Traf de select2 2x250v. Schema mea e corecta ? Ce valore trebuie sa aiba rezistenta pe post de drosel? Filamentele le pun in serie de la retea. Ati determinat bine valoarile rezistentelor pentru alimentarea filamentelor si nu trebuie sa va faceti probleme pentru diverse zgomote,in primul rand ca nu o sa aveti asa ceva si in al doilea rand este vorba de un tweeter deci o banda de frecvente ce nu va fi sub 5KHz...6KHz.Rezistenta din filtrul CRC alimentare trebuie sa aiba valoarea 150 ohmi/10W (minim). Tuburile utilizate in vechile TV cu alimentarea filamentelor direct la retea au izolatia filament catod foarte buna,dar sa nu uitam ca dv. aveti sursa de tensiune anodica (600V!!!) separata de tensiunea de retea din care alimentati filamentele,insa trebuie sa fiti foarte atent intrucat exista posibilitatea electrocutari in timpul probelor,deci ATENTIE MARE !!!! Parerea mea este ca lipsa unei securitati in privinta electrocutari ar reprezenta singurul neajuns al schemei de mai sus. P.S Aveti si un model de constructie pentru proiectul dv.,este vorba in realizarea mea de varianta cu modulator cu tranzistor,dar nu-i important asta,dv. alegeti ce vreti. Editat Iulie 20, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 20, 2015 Partajează Postat Iulie 20, 2015 Domnul Lazaroiu,le spuneți și colegilor noștri ce putere disipa circuitul format din R5,6,7,8? Link spre comentariu
Untold Postat Iulie 20, 2015 Partajează Postat Iulie 20, 2015 (editat) Pentru a obtine o rezistenta de putere mai mare din 2 rezistente se poate folosi fie varianta serie fie paralel, puterile suportate se vor dubla in ambele cazuri deoarece la varianta serie se injumatateste caderea de tensiune iar in paralel se injumatateste curentul. Acest lucru este valabil numai in cazul in care rezistentele au valori egale ( in cazul Mesa Boogie 330 Ohmi). Avantajul folosirii mai multor rezistente in serie de aceeasi valoare este ca puterea disipata pe fiecare rezistenta este mai mica (iar rezistenta se incalzeste mai putin). Editat Iulie 20, 2015 de Untold 1 Link spre comentariu
vera Postat Iulie 20, 2015 Partajează Postat Iulie 20, 2015 Ca sa scapati de disiparea caldurii, alimentati filamentele, prin inserierea cu un condensator (vezi TV H2). Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iulie 20, 2015 Partajează Postat Iulie 20, 2015 (editat) Pentru a obtine o rezistenta de putere mai mare din 2 rezistente se poate folosi fie varianta serie fie paralel, puterile suportate se vor dubla in ambele cazuri deoarece la varianta serie se injumatateste caderea de tensiune iar in paralel se injumatateste curentul.Acest lucru este valabil numai in cazul in care rezistentele au valori egale ( in cazul Mesa Boogie 330 Ohmi).Avantajul folosirii mai multor rezistente in serie de aceeasi valoare este ca puterea disipata pe fiecare rezistenta este mai mica (iar rezistenta se incalzeste mai putin).Și dacă rezistentele nu au aceasi valoare dar circula același curent prin ele?Acum înțeleg de ce unora nu le ies unele montaje,dacă nu se cunosc lucruri elementare . ....ce sa mai vorbim de unele complicate .Studiază circuitul postat de dl Lazaroiu, asa poate înțelegi tu și ceilalți,cum sta treaba cu calculul puterii disipate de un circuit format din rezistente serie sau paralel,e mura în gura.Ma repet e fizica de clasa a X a Editat Iulie 20, 2015 de viobio Link spre comentariu
romicap Postat Iulie 20, 2015 Partajează Postat Iulie 20, 2015 (editat) Puterea disipata si puterea nominala sunt doua,, chestii,, diferite ...prima se calculeaza daca stim curentul din circuit iar a doua este data de constructor. Indiferent cum pui rezistentele (serie sau paralel) puterile se aduna ,la legarea in serie avem un curent si doua caderi (in cazul serie doua rezistente) si la paralel avem aceeasi tensiune dar curentul prin rezistente se duce la 1/2 din valoarea initiala (ma refer la paralel doua rezistente ) Cand am postat eram nervos ,neatent ,distrat etc si cer scuzele de rigoare ...am gresit . Viobio si tu gresesti asa ca voi fi cu ochiu pe tine ( he he he ). Cu stima,... Editat Iulie 20, 2015 de romicap Link spre comentariu
george ilisoi Postat Iulie 20, 2015 Partajează Postat Iulie 20, 2015 (editat) Cineva mi-a recomandat sa pun in locul rezistentelor un cond nepolarizat de 4,4uF. Ce parere aveti? Ii multumesc mult domnului Lazaroiu pentru sfaturi si mai am o intrebare cate spire are L2 si pe ce miez? Editat Iulie 20, 2015 de george ilisoi Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum