Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Subwoofer - Ajutor-

centeulacent

Postări Recomandate

http://it.tinypic.com/view.php?pic=ejstqv&s=4

http://it.tinypic.com/view.php?pic=16gd9g1&s=4

http://it.tinypic.com/view.php?pic=1zyygj7&s=4

As dorii sa construiesc un subwoofer activ sau eventual o statie de amplificare si o incinta separata pentru acest woofer. As avea nevoie insa de cateva sfaturi cu privire la randamentul si parametrii optimi utilizati. Si inca o mare dilema...puterea...750 W ?! Azi l-am probat pe un pick-up concert 2030 cu bassul la maxim si inaltele la minim din corector si am observat ca membrana face o cursa destul de mare(mentionez puterea pick-upului este de 2X13 W TDA2030 final). Stiu ca acest difuzor este auto. Insa as vrea sa vad ce pot face din el. Ce statie de amplificare sa folosesc? Deoarece ma pune in dilema puterea...a mai folosit cineva acest difuzor?

Multumesc anticipat ! :)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• centeulacent

6

• zal

2

• Toader

1

• BF37

1

Top autori în acest subiect

Cu siguranta nu duce 750W dar cei 13w cu ce l-ai incercat tu , au fost in mare parte distorsiuni , de aceea a vibrat putin mai tare si ti-a lasat impresia ca daca i-ai fi dat cu 30W in gura l-ai fi ars...GRESIT ! . Desi nu e ceva extraordinar diful ala duce 150w pe program muzical, deci nu trebuie sa-ti faci griji din punctul asta de vedere , ci trebuie sa-ti faci griji pt lada ce o vei construi . Daca nu ai parametrii TS nu poti calcula o incinta potrivita pt difuzor , poti doar sa speculezi un litraj sau sa te apuci de experimentat cu el .

Cauta parametrii ts !

Link spre comentariu

Pe cutia acestuia se specifica :Magnet 50 oz pentru actionarea puternica a membranei-Bobina cu oscilatie racita cu aer pentru sarcina ridicata-Racire cu ferrofluid-Scoabe mari de legaturaDate tehnice:Domeniul de frecventa: 18-1500HzEficacitatea: 95dBImpedanta: 4 ohmSarcina de frecventa maxim admisa: 750 WAdancimea orificiului pentru incorporare: 125mmMarimea cosului: 310mmScobitura pentru incorporare: 280mmGreutatea: 4.60 kg

Link spre comentariu

arata a dif chinezesc din piata mare..cat ai dat pe el?mare branza nu o sa faci cu el,pt ca nu ai nimic date despre el(ce ai scris acolo nu sunt parametrii,iar ce scrie pe eticheata aia acolo este vrajeala totala).Nu stiu de unde ai luat datele alea sau cine le-a tradus,dar exprimarile te dau pe spate :ras: In situatia de fata ai 2 optiuni,prima ar fi sa renunti ca sansele sunt minime sa obtii ceva cu el,chiar si daca ii masori parametriiopt2,daca esti incepator si vrei sa mai pierzi timpul si sa-ti rupi carca,poti sa incerci o cutie basreflex de vreo 60L ca sa fii sigur ca bubuie cat de cat.Iti trebuie un port de 8cm diam cu 6 lungime,sau 9 cm 9 lungime,vezi ce gasesti.Pui ceva material fonoabs pe pereti ,faci rost de un amp pe la 100-150w ca nu ii trebe mai mult,si ai grija cu tda-urile alea ca poti sa le arzi,si diful la fel.Cand ii bagi curent continuu in bobina,orice dif flutura excesiv si se si arde eventualNu ai cum sa incropesti o cutie optima fara cativa parametrii de baza(altii decat ce ai scris mai sus),dar la cum arata ti-am zis,sunt sanse minime sa aibe bas bun,curat sau jos.Nu arata a dif de subwofer,ci a wofer fara pretentii de mare calitate

Link spre comentariu

?asiul e identic cu difurile Atto ?i rudele lor. 18Hz e iluzoriu, mai bine d?deau o frecven?? de rezonan??, a?a din ochi, a? merge pe 40Hz, mai ales c? am m?surat la unele asem?n?toare, dar de 38cm, frecven?ele de rez 31-32Hz.

''...Bobina cu oscilatie racita cu aer pentru sarcina ridicata

-Racire cu ferrofluid...''

Astea se bat cap în cap, ferofluid e numai la difuri tip calot?, de înalte sau medii. Reclam? neadev?rat?.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări