centeulacent Postat Septembrie 26, 2009 Partajează Postat Septembrie 26, 2009 http://it.tinypic.com/view.php?pic=ejstqv&s=4 http://it.tinypic.com/view.php?pic=16gd9g1&s=4 http://it.tinypic.com/view.php?pic=1zyygj7&s=4 As dorii sa construiesc un subwoofer activ sau eventual o statie de amplificare si o incinta separata pentru acest woofer. As avea nevoie insa de cateva sfaturi cu privire la randamentul si parametrii optimi utilizati. Si inca o mare dilema...puterea...750 W ?! Azi l-am probat pe un pick-up concert 2030 cu bassul la maxim si inaltele la minim din corector si am observat ca membrana face o cursa destul de mare(mentionez puterea pick-upului este de 2X13 W TDA2030 final). Stiu ca acest difuzor este auto. Insa as vrea sa vad ce pot face din el. Ce statie de amplificare sa folosesc? Deoarece ma pune in dilema puterea...a mai folosit cineva acest difuzor? Multumesc anticipat ! Link spre comentariu
BF37 Postat Septembrie 26, 2009 Partajează Postat Septembrie 26, 2009 Cu siguranta nu duce 750W dar cei 13w cu ce l-ai incercat tu , au fost in mare parte distorsiuni , de aceea a vibrat putin mai tare si ti-a lasat impresia ca daca i-ai fi dat cu 30W in gura l-ai fi ars...GRESIT ! . Desi nu e ceva extraordinar diful ala duce 150w pe program muzical, deci nu trebuie sa-ti faci griji din punctul asta de vedere , ci trebuie sa-ti faci griji pt lada ce o vei construi . Daca nu ai parametrii TS nu poti calcula o incinta potrivita pt difuzor , poti doar sa speculezi un litraj sau sa te apuci de experimentat cu el . Cauta parametrii ts ! Link spre comentariu
centeulacent Postat Septembrie 26, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2009 Pe cutia acestuia se specifica :Magnet 50 oz pentru actionarea puternica a membranei-Bobina cu oscilatie racita cu aer pentru sarcina ridicata-Racire cu ferrofluid-Scoabe mari de legaturaDate tehnice:Domeniul de frecventa: 18-1500HzEficacitatea: 95dBImpedanta: 4 ohmSarcina de frecventa maxim admisa: 750 WAdancimea orificiului pentru incorporare: 125mmMarimea cosului: 310mmScobitura pentru incorporare: 280mmGreutatea: 4.60 kg Link spre comentariu
centeulacent Postat Septembrie 26, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2009 Alte date despre acest difuzor nu am gasit este fabricat de cartechnics cel putin asta scrie pe el... Link spre comentariu
Toader Postat Septembrie 27, 2009 Partajează Postat Septembrie 27, 2009 18 Hz la 95 de db?Hi-end pur.Cam dubiosi parametri si absolut insuficienti, iar cei care sant, ma indoiesc ca sant reali.18 Hz la 95 db?Ma indoiesc. Link spre comentariu
centeulacent Postat Septembrie 27, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2009 Si ce sa fac? Cum sa incropesc o cutie in care sa sune bine? experimental? Cam cati L sa aibe? Sa tin cont si de parametrii care ii am deja...?Ce model de incinta sa realizez? Link spre comentariu
CBI Postat Septembrie 27, 2009 Partajează Postat Septembrie 27, 2009 arata a dif chinezesc din piata mare..cat ai dat pe el?mare branza nu o sa faci cu el,pt ca nu ai nimic date despre el(ce ai scris acolo nu sunt parametrii,iar ce scrie pe eticheata aia acolo este vrajeala totala).Nu stiu de unde ai luat datele alea sau cine le-a tradus,dar exprimarile te dau pe spate In situatia de fata ai 2 optiuni,prima ar fi sa renunti ca sansele sunt minime sa obtii ceva cu el,chiar si daca ii masori parametriiopt2,daca esti incepator si vrei sa mai pierzi timpul si sa-ti rupi carca,poti sa incerci o cutie basreflex de vreo 60L ca sa fii sigur ca bubuie cat de cat.Iti trebuie un port de 8cm diam cu 6 lungime,sau 9 cm 9 lungime,vezi ce gasesti.Pui ceva material fonoabs pe pereti ,faci rost de un amp pe la 100-150w ca nu ii trebe mai mult,si ai grija cu tda-urile alea ca poti sa le arzi,si diful la fel.Cand ii bagi curent continuu in bobina,orice dif flutura excesiv si se si arde eventualNu ai cum sa incropesti o cutie optima fara cativa parametrii de baza(altii decat ce ai scris mai sus),dar la cum arata ti-am zis,sunt sanse minime sa aibe bas bun,curat sau jos.Nu arata a dif de subwofer,ci a wofer fara pretentii de mare calitate Link spre comentariu
centeulacent Postat Septembrie 27, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2009 Acele date au fost mentionate pe cutie. Ele sunt scrise pe o bucata de hartie lipita pe aceasta. Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 28, 2009 Partajează Postat Septembrie 28, 2009 ?asiul e identic cu difurile Atto ?i rudele lor. 18Hz e iluzoriu, mai bine d?deau o frecven?? de rezonan??, a?a din ochi, a? merge pe 40Hz, mai ales c? am m?surat la unele asem?n?toare, dar de 38cm, frecven?ele de rez 31-32Hz. ''...Bobina cu oscilatie racita cu aer pentru sarcina ridicata -Racire cu ferrofluid...'' Astea se bat cap în cap, ferofluid e numai la difuri tip calot?, de înalte sau medii. Reclam? neadev?rat?. Link spre comentariu
centeulacent Postat Septembrie 29, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2009 Si as dorii si eu un sfat pentru o functionare cat de cat optima sa respect indicatiile lui "CBI" ?Iar pe partea de amplificare ce imi recomandati? Link spre comentariu
zal Postat Septembrie 30, 2009 Partajează Postat Septembrie 30, 2009 Poate un amplif de minim 100W mai solid, ca s? ?in? 4 Ohmi, caut? o schem? cu minim 2 perechi de trz finali, alimentat? la minim +/-40V. Exclus prostii gen TDA7294. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum