Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cine ma poate ajuta?

Andrei1545

Postări Recomandate

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tiptronic

1

• cristian_draghiescu

1

• Andrei1545

1

• dorian 70

1

• 5 luni mai târziu...
Vizitator yhvh4ever

shalom...sunt nou pe aici si voiam sa multumesc lui Tiptronic :aplauze pentru schema de lumina dinamica cu CDB 495....cautam una pentru a-i face fratelui meu un hatar...are un far - artizanal....imitatie de far pentru ghidarea vapoarelor pe furtuna si voia sa ii montez 4 leduri cu fascicol care sa lumineze fiecare pe rand, dand astfel senzatia de baleiere a luminii farului...acum am gasit si o sa ma apuc cat de curand de treaba...cu electronica am cochetat eu candva, in scoala militara (maistru militar) si apoi inca vreo 5 ani dupa ce am primit repartitia. Dar de atunci a trecut mult timp si nu am mai avut tangente cu electronica aplicata. Dar sper sa ma descurc...abia astept...se pare ca fludorul creeaza dependenta...ar trebui sa scrie pe mosoare... :da O sa mai am putin de furca, daca functioneaza schema, cu alimentarea...cumva o sa folosesc ori 2 bacterii de 1,5v ori una de 9v....a, si oare CDB 495 poate aprinde direct ledurile sau trebuie sa intercalez tranzistoare? :nas: hm....stiu ca postul e vechi(exact de anul trecut pe 26 septembrie - ziua mea... :limb: ) dar daca ma poate ajuta careva cu un sfat, multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Va salut,Da, in cazul CDB 495 puteti folosi direct LED-uri (max. 20mA/LED); pentru LED-uri de putere mai mare utilizati cate un repetor pe emitor (seria BD de medie putere se preteaza foarte bine).La alimentare aveti nevoie de 5V (+/- 10 %), deci 3 baterii (la limita) de 1,5V inseriate, sau una tip 3R12.Puteti alimenta si din bateria de 9 V printr-un stabilizator simplu de 5 V, insabateria se va epuiza repede la acel consum.Cel mai bine ar fi sa utilizati un alimentator stabilizat de 5 V.

Link spre comentariu

amintiri, amintiri ...candva am realizat al treilea montaj din cele mentionate de tiptronic si eram foarte mandru ...totusi ar fi recomandabil cate un tranzistor pe iesirile CDB -ului pentru siguranta

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări