matzah Postat Septembrie 26, 2009 Partajează Postat Septembrie 26, 2009 Salutari, Am achizitionat in trecut cateva masinute telecomandate ieftine pe 27mhz din care acum voi folosi partea de radiocomanda pentru cateva aplicatii wireless. Ce am observat este ca receptoarele nu sunt acordate pe nici un canal in 27mhz, nu folosesc nici un cristal ci pur si simplu raspund la cam tot ce vine in banda de 27mhz. De unde si problema mea, interferenta. La masinutele telecomandate, telecomanda uneia mergea si la cealalta si as dori sa separ canalele de lucru si sa le folosesc separat. Din ce am gasit pe net schema receptorului si emitatorului este cea postata in atasament. Telecomanda foloseste un cristal de quartz undeva in 27mhz (nu am la indemana sa vad exact si pe ce canal). Chiar daca as modifica una din ele si as pune un alt cristal (29mhz sau 78mhz etc) receptoarele sunt prea "generice" si nu vor face diferenta. Se poate modifica schema de mai jos sa includa vreun cristal sau sa-i fac vreun neam de oscilator cu 2 tranzistoare in ideea de a o face mai "receptiva" fata de o anume frecventa? Nu ma pricep la radiofrecventa plus ca datorita spatiului limitat in carcasa caut o solutie relativ simplista ce poate fi integrata cablajului original. Multumesc anticipat Link spre comentariu
boboBOBO Postat Septembrie 26, 2009 Partajează Postat Septembrie 26, 2009 In primul rand ce vrei tu sa faci ? ce fel de aplicatii ? jucariile sunt jucarii ... nu prea poti sa le transformi in ceva "mare si frumos " ! Astept sa imi zici ce vrei sa faci ca sa imi dau cu parerea ... Link spre comentariu
matzah Postat Septembrie 26, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2009 pai din masinutele acelea, imi construiesc o alta "masinuta" mai mare si mai desteapta. Am mai adaugat pe sasiu o camera wireless, un player mp3, un laser dintr-un dvd rw, am schimbat comanda din puntea h originala de pe masinutele folosite cu o comanda pe relee pt motoare mai bune. In fine, din masinute a ramas doar partea de radiocomanda. Deoarece am destule functii pe ea, am nevoie de mai multe canale de comanda si implicit sa nu am interferente. dispun de 2 module receptie si 2 emisie identice, de la 2 masinute. Astea interfereaza intre ele, iar eu vreau sa le pun sa lucreze pe frecvente diferite. Stai linistit, tot o jucarie o sa ramana, dar sa am si eu cu se ma joc Link spre comentariu
matzah Postat Septembrie 27, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2009 asta e noua "masinuta". LE: pentru ca nu mai pot modifica mesajul initial, corectez: in schema este doar receptorul, partea de emisie nu apare, am scris gresit prima oara. Link spre comentariu
gica70 Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 Schema aia de-ai scos-o e cam bulibasita..Cred ca mai intai trebuia sa te informezi si dupa aia sa construiesti..am vazut acolo ceva munca. Mare lucru nu se mai poate face. Rx-ul este supereactie,de aceea nu ai selectivitate..sa-mi spui care sunt cele 2 frecvente al cristalelor.Acum am vazut ca-i din 2009..sper sa nu fi ruginit masinuta Link spre comentariu
matzah Postat Octombrie 1, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2010 heheh nu stateam nici acum in telecomanda aia.. oricum intre timp jucarica aia s-a metamorfozat intr-o dracie de 10 kile ce contine un laptop intreg, senzori, gps, wlan, ceva microcontrollere, un fel de brat robotic, camere video si servo-uri de putere. Comanda se face prin wlan sau internet printr-un fel de RDC. Link spre comentariu
boboBOBO Postat Octombrie 1, 2010 Partajează Postat Octombrie 1, 2010 pune o poza/ filmulet cu ea sa vedem si noi Link spre comentariu
matzah Postat Octombrie 1, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2010 pun ce poze mai am cu ea.. nu prea am pozat mult dracia..1. versiunea mai veche si mai tampa... (formatul acela nu mai exista) (mai apar in poza bratul robotic relativ identic cu cel de la conexelectronic si un panou solar folosit pt incarcare - e cu fata in jos aici) [attachment=2]Clipboard01.jpg[/attachment]2. partea de alimentare a actualei constructii [attachment=1]DSCF2399.jpg[/attachment]3. partea logica a noii dracii[attachment=0]DSCF2401.jpg[/attachment]Problema e ca si actuala versiune e cam pusa la indoiala, urmand o varianta mai eficienta cu mai multe microcontrollere, inlocuirea tuturor releelor cu variante solid state sau optocuploare etc.. Link spre comentariu
Vizitator gabrielPIT Postat Iulie 26, 2012 Partajează Postat Iulie 26, 2012 Am cumparat de 2 zile un ATV micut cu motor de 6V si acumulator 4A.O sa postez poze poate va ajuta la partea de directie.Si poate intr-o saptamana sa pot face poze si la reductor pentru ca vreau sa il desfac sa schimb motorul sa pun unul de 12V. Link spre comentariu
Kuki Postat Iulie 28, 2012 Partajează Postat Iulie 28, 2012 Dupa 2 ani vrei sa ajuti ?! Link spre comentariu
matzah Postat Iulie 28, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2012 am renuntat la chestia aia, precum si la inlocuitoarea ei.. de mult timp acum lucrez la un atv electric marisor, cu care sa colcai prin cartier cand am chef de nitica panarama.Peste inca 2 ani, cine stie ce robot umblator gigant va misuna pe strazile galatiului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum