Foryn Postat Septembrie 26, 2009 Partajează Postat Septembrie 26, 2009 Salut, vreau sami cumpar niste difuzoare EW-08PRO (4 buc), 2 difuri pe o cutie, ce inalte imi recomandati pt aceste difuri?Fs(Hz) 48 Effective Piston Diameter (mm) 170 Volume Vas(litres) 40,7 Total Dynamic Mass, Mmt(gm) 19,56 Total Q, Qts 0,76 Mechanical Factor, Qms 4,3 Electrical Factor, Qes 0,92 BL factor, BL(Txm) 6,8 Compliance, Cms(mm/N) 0,57 Coil Inductance @ 1kHz, Le(mH)1,15 Baffle Cutout Diameter (mm) 182, dB 89, 8 ohmiVa rog frumos, cine poate si vrea, sa imi faca o simulare cu bassbox, ca io nustiu sa umblu cu prog acela, dar sa fie cu 2 difuri intr-o cutie, cutia sa fie bass-reflex, si sami spuneti va rog cati litri are o cutie. Va multumesc. Link spre comentariu
BF37 Postat Septembrie 26, 2009 Partajează Postat Septembrie 26, 2009 Cutie de 80 L , acordata la 35 Hz , cu multa vata pe interior ( dupa cum zice programul ) , ceea ce cred sa fie adevarat , pt ca boxele celor de la Blue-Tech , cu astfel de difuzoare , sant cam marisoare, cu siguranta aprox. 40 L. Dimensiunile incintei ti le faci dupa necesitati.La ce vrei sa le folosesti ? Link spre comentariu
Foryn Postat Septembrie 26, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2009 vreau sa le folosesc pt camera, ca un fel de sateliti( dar le las sa cante normal), ca mai am alte difuri pt bass, daca te uiti mai in jos la boxe mivoc, alea vreau sa fac subwoofere, si de aia vreau sa imi iau difurile alea blue tech ca macar canta deschis, dar alea de bass....parca ar avea filtre asa de inchis canta.80 de l la o cutie cu 2 difuri? Link spre comentariu
BF37 Postat Septembrie 26, 2009 Partajează Postat Septembrie 26, 2009 Da ! Eu am simulat in urmatoarea cutie : A= 1200 , B= 260 , C= 280 ( mm ) , acordata la 35Hz ( diam. portului 80mm , lung de 45mm ) si cel putin din grafic ar trebui sa se auda destul de bine. Dimensiunile sant pt 2 coloane gen Front-uri , dar tu poti sa faci ce cutii vrei in 80 L.Spor la treaba! Link spre comentariu
Foryn Postat Septembrie 26, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2009 ms mult omule. Link spre comentariu
Vizitator kr3atOr Postat Septembrie 29, 2009 Partajează Postat Septembrie 29, 2009 eu ti-as recomanda altceva cu mai multa vlaga!2 sateliti cu cate 2 difuzoare EW-10ep si intre ele sa pui cate un horn hp-607 si ca driver poti sa folosesti linistit comp25 sau si mai bine comp34!Sau sa faci simplu 2 sateliti cu cate 1 difuzor de medii/bass + driver !Si mergii pe ceva 12"+1" sau 15"+1 si esti tatic! Link spre comentariu
CBI Postat Septembrie 29, 2009 Partajează Postat Septembrie 29, 2009 pt un dif dinala de 8" ai nevoie de ~30L ,maxim,si acord la 52-55hz(port de 6cm pe 6 lungime),nu stiu cum se pot recomanda astfel de cutii,folositi simulatoarele alea cu cap,sau delocDifu asta este un midbas,are fs la 48,daca acorzi la 35 nu o sa ai bas nici la 60hz,o sa obtii un bas pierdut si cursa difului o sa fie f limitata !.Pt 2 difuri dublezi volumul si nr de porturi.Difurile sunt f ieftine,dar decat sa pui cate 2 pe boxa mai bine mai strangi si iei unu si mai bun.Fara nici un fel de grafic nu vei putea face filtre, nici sa scoti si ceva bas din ele,montate in cutie apare un efect de crestere a mediei la anumite frecv si nu este precizata nici cursa liniara,f importanta la simulare(dar mai nou vad ca nu prea are mare importanta si merge si fara ).Ca de altfel nici difractia,ca basboxul e strain de termenul asta(si nu este folosit decat in joaca)Mai bine iti iei ceva la mana doua ,niste bookshlefui ceva si le atasezi ce zici ca mai ai pe bas,altfel o sa te alegi cu niste bani dati si cu dureri de incheieturi.Esti in situatia nu face ocaua cat daraua,dai mai mult pe materiale decat pe difuri si nu obtii ceva care sa depaseasca niste chinezarii de-a gata de 2-3 mil.Precizand la inceput ca le faci pt casa ,la un buget cu putin sub 300 lei poti sa iti iei 2 midwofere(GTC 16/40/1 - 8 OHM) si 2 tw tonsil(GDWK 10/80/19 - 8 OHM) cu care se pot face niste boxe bune si de care sa te poti bucura.Cu chinezariile iesi cu cateva sute de mii mai ieftin,dar o sa te uiti cu parere de rau la ele.Sub aceasta combinati nici nu are rpst sa te apuci,mai bine cauti ceva facut,se gasesc destule boxe vintage pe okazii,de ex niste rft de 50w sunt la 250 de lei si suna decent si cu mult peste ce vrei sa faci .Gandeste-te mai bine,e pacat de munca si timpul pierdut Link spre comentariu
Foryn Postat Septembrie 30, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 30, 2009 io inainte am avut tot asa pe o cutie 2 difuri (ydd200lpp si nu mai gasesc pe net de cumparat) si chiar imi placea cum se auzeau si la cat le-am forjat nu am avut probleme cu ele, si am zis ca sa foloesc niste difuri mai ieftine, ca sateliti, si nu as vrea sa pun difuri mai mari de 8", pt ca difurile astea mici se aud mai spatial, decat alea de 12-15", si daca o fi sa se arda un dif...macar ii ieftin unu, dar asa sau iau dinalea mai scumpe si sa se arda...nu prea imi convine, inca nu am cumparat nimic deocamdata, ma mai gandesc. Cine stie pe site-u http://www.telecomenzi.ro daca este tva inclus la pret sau nu? Link spre comentariu
Vizitator kr3atOr Postat Septembrie 30, 2009 Partajează Postat Septembrie 30, 2009 este tva inclus pe acel site!Daca folosesti cum trebuie difuzorul nu are de ce sa se arda!(mai ales daca pui un filtru cu protectie pe bec)Si doamne fereste daca se arde un difuzor se gaseste recone-kit pentru el la un pret de 20 max 30 ron!Personal iti recomand Varianta cu 12"+1"(o sa ai niste sateliti destul de buni cu un filtru bun)LW-12 + Comp34 - cea mai buna varianta de 12"+1"Ew-1205 + Comp25 cva mai slabuta Link spre comentariu
CBI Postat Septembrie 30, 2009 Partajează Postat Septembrie 30, 2009 pt ascultat in casa ,ca asa a zis ca vrea,combinatiile astea vor suna ca niste tigai sparte,si 12" pe medie(cand el e woofer la origine) e chiar killer ,,fara suparare,o sa iasa ditamai dihaniile,si sateliti in adevaratul sens.Nu-l ajuta cu nimic ca sunt mari si tzipa tare Foryn,vezi pe forum la ei poate gasesti ceva mai decent,sau macar nu dai multi bani http://www.telecomenzi.ro/forum/viewfor ... a9cee3e63c Si eu iti recomand ceva de maxim 8",dar ajunge 1 dif per boxa,daca iei ceva cu spl mai mare poti sa faci destul scandal Link spre comentariu
Foryn Postat Octombrie 1, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2009 io de aia am zis sau iau difuri pana in 8", ca au claritate mai mare, fata de alea de 12", io vreau sa pun 2 difuri pe cutie, pt ca daca pun numa un dif, io cand ascult mai tare, difu ala o sa tipe si numi place cand aud ca iti tipa media in creieri, dar daca sunt 2 difuri pe cutie, canta mai lejer si se aude si mai fain si in plus nu mai e risc asa de mare sa se arda difurile, daca sunt mai multe.Mai e ceva, difurile astea ce vreau io sa le iau, vad ca numa de 8 ohmi are, si daca pun 2 difuri pe cutie o sa am 4 ohmi in paralel, cine stie cum sa fac de la 4 ohmi sa fac la 8 ohmi?, cu 2 difuri de 8 ohmi Link spre comentariu
Foryn Postat Octombrie 1, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2009 Sau mai stie careva vrun site unde au difuri ydd200 lpp? Link spre comentariu
Foryn Postat Octombrie 1, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2009 am gasit site-u cu difuri, nu imi mai trebuie, dar as vrea sa imi faca cineva o simulare cine stie si care vrea, tot cu 2 difuri pe o cutie dar YDD 200 LPP, as vrea doar litrii sai stiu pt 2 difuri. Fs = 53,95 Hz Qms = 1,151 Vas = 38,86 liters Cms = 0,536 mm/N Mms = 16,24 g Rms = 4,782 kg/s Xmax = 4, mm Xmech = 6, mm P-Dia = 169,6 mm Sd = 226, sq.cm P-Vd = 0,0904 liters Qes = 0,446 Re = 7,5 ohms Z = 8, ohms BL = 9,621 Tm Pe = 50, watts Qts = 0,321 no = 1,319 % 1-W SPL = 93,35 dB 2.83-V SPL = 93,63 dB, au aceeasi parametrii difurile de 4 si de 8 ohmi?Multumesc Link spre comentariu
BF37 Postat Octombrie 1, 2009 Partajează Postat Octombrie 1, 2009 Pune mana si incearca si tu si vezi ce iese , cantareste cateva pareri si apucate de experimentat , ca altfel nu o sa te convingi si nu o sa inveti nimic . Multa vorba si nici o solutie concreta , deci apucate de construit si pe parcurs mai discutam.Bafta ! Link spre comentariu
lorin Postat Noiembrie 7, 2009 Partajează Postat Noiembrie 7, 2009 Un ew-10ep + comp-25 da clasa si la 3 difuri dalea.Cat ar fi compu ala de mic e driver!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum