Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiecte PIC-Based utile

XAN77

Postări Recomandate

• Răspunsuri 114
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Salutare !Tocmai am inceput si eu sa incerc sa inteleg uC-urile astea; mi-am luat oarece scule si fac munca de informare de vre-o luna; inevitabil, am citit si acest topic, insa observ ca ceva nu-i tocmai ortodox...Topicul m-a anuntat in titlu : "Proiecte PIC-Based utile"; ahha, zic io, iote bre o mica mina de aur pentru documentare ! De laudat @xan77, cel ce ne-a si pus un proiect la dispozitie; insa in celelalte pagini doar se cer relatii despre acesta, nu am mai vazut inca vreun proiect... Nu c-as fi eu vreunul in masura sa-si dea cu parerea, dar ma asteptam macar la niste link-uri, ceva, pentru ametiti ca mine. La AVR sunt o gramada, aici... cam sufla vantul !Iertare de-am provocat deranj, dar ma gandesc ca sigur mai sunt si alte proiecte prin sertarele voastre, proiecte care despicate si discutate precum cel de fata ar ajuta multi noobies sa inteleaga cum incap electronii in carabusii aia negri...PS: Acum puteti da cu pietre, sunt pregatit !...

Link spre comentariu
Vizitator luxornet

Pe site-ul vandi.ro codul hexa este oferit pentru descarcare arhivat cu WinRar. De fapt, acolo se gaseste toata documentatia necesara, inclusiv datele de contact ale autorului.

Nu inteleg problema acestui utilizator...

Problema nu e a mea e a vostra ca nu cititi atent, mie imi trebuie fisierul hex pentru pic16f628A cel cu sufix "A" , codul care este arhivat este pentru pic fara sufix 16f628, priceput? ce e asa greu.

P.S. Am rezolvat problema cu GeoMar care se pare ca a inteles ce vreau.

Multumesc.

Mai

Daca citeai documentatia oferita pe site, ai fi vazut scris clar ca ti se ofera la descarcare si coodul unui microcontroler (cel original, John Becker, PIC16F628) cat si cel pentru PIC16F628A:

· Codul hexa original necesar programării microcontrolerului este acesta; in acest fișier veți găsi si alte câteva însemnări ale autorului John Becker despre reglarea montajului - foarte important!

· Codul hexa pentru microcontrolere PIC16F628A (deci varianta cu sufixul A!) este acesta.

Nu ti-am pus aici link-urile...le gasesti insa pe vandi.ro.

Link spre comentariu

Am rezolvat problema dinainte sa inceapa discutoia asta fara sens, GeoMar m-a ajutat ( el e singurul care a inteles problema), ai dat click pe acel link? cu 16f628A..., cand dai clic pe el apare codul , eu NU am stiut cum sa salvez acel cod in format HEX ca sa mi-l accepte picul, eu dadeam copy/paste in notepad si se salva TXT nicidecum HEX ...e greu??

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am facut si eu acest LCF-metru, insa nu functioneaza ok, cand conectez bateria imi apare doar caracterele de sus, si acele imi apar line, nu afiseaza litere sau numere,dysplaiu este compatibil,am doua picuri noi un HEF nou si unul recuperat, insa orice combinatie as face am acelasi rezultat, am verificat lipiturile sunt ok, la cablaj am gasit un traseu "lipsa" uitasem sa pun traseul de alimentare pozitiva la HFE, am alimentat direct din 5V, nu cred ca e tesiune mica deoarece am vazut ca functioneaza intre 3 si 15v.Sa fie oare LCD-ul defect? desi e nou,softul ma gandesc ca e bun din moment ce la-u facut si alti...Idei??L.E. La ce tensiune se alimenteaza iluminarea dysplaiului?

Link spre comentariu
Vizitator luxornet

LCF-metru.

Daca ai lucrat dupa documentatia mea, http://www.vandi.ro, atunci displayul se alimenteaza cu 5V.

Posteaza o poza cu aspectul displayului.

Daca ai uitat de traseul de 5V si ai bagat tensiune pe pinii de intrare ai integratelor, pot apare probleme grave; din experienta iti spun ca microcontrolerele acestea sunt foarte rezistente; insa tu nu ai alimentat HEF-ul. Daca acesta s-a stricat trebuie sa ai totusi afisaj corect pe display.

Link spre comentariu
Vizitator luxornet

costyy86, in poza contrastul pare dat la maxim, iar de afisat nu afiseaza nimic.Nu ai ce sa faci, decat sa mai iti verifici schema.Verifica daca microcontrolerul este alimentat corect

Link spre comentariu

Normal trebuia sa functioneze si fara HFE...am masurat de pe pini picului pe pini displayului si totul e ok, eu tind sa cred ca displayu e cu figuri..si nici nu am altu sa incerc...sau hexul???

programatorul am unul simplu dar am mai programat pic cu el si a programat ok, dar la un pic imi da eroarea de mai jos, la celalalt nu...

oare totusi sa fie programatorul?

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări