Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiecte PIC-Based utile

XAN77

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 114
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Dupa mai multe peripetii si plimbari prin tara si Bucuresti ,s-a finalizat si LCF-meter-ul lui Cata 2."Buba" se pare ca a fost un HFE 4011 ,quartzul si niste condensatori ,dar la final merge bine ,intr-o carcasa personalizata.[attachment=2]SSL20051p.JPG[/attachment] [attachment=1]SSL20058p.JPG[/attachment][attachment=0]SSL20063p.JPG[/attachment]

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

nu vreau sa initiez o discutie contradictorie, da nu ma pot abtine :rade: , nu ai dreptate, citeste topicul respectiv. Nexus ataseaza schema spunand ca el nu l-a realizat iar kiwi scrie ce scheme de fclx-metre a facut, si sunt altele, despre schema topicului de fata zice ca a verificat asm-ul si ca da eroare si indruma la verificarea asm-urilor pentru cine vrea sa faca montaje din EPE.

Link spre comentariu

Si eu am construit un LC-meter, insa pentru a-l testa l-am facut pe o placa de test si asa a ramas mult timp. A fost ok si mi-a folosit, insa problema a aparut cand am inceput sa masor condensatoare SMD. Am lipit 2 firicele de cupru cu care ma chinuiam sa prind SMD-urile si normal ca reuseam foarte greu, de multe ori mi-au sarit de pe masa si le-am pierdut. Intamplator am gasit cu 17.50 lei o "Penseta tester pentru SMD-uri" si m-am apucat sa fac cablajul. In final dupa ce am modificat soft-ul sa pot folosi un LCD cu 8 x 2 am construit ce se vede in poze. Nu a iesit foarte mic (asa cum mi-ar fi placut), dar se dovedeste a fi util. E destul de precis, am facut teste masurand un condensator de pe care scria 1,2pF si aparatul mi-a afisat 1,4pF. Pentru pretentiile mele e ok. Atasez si schema, cablajul, softul original, cel modificat de mine si hex-urile pentru cei ce doresc sa-l construiasca. Singura precizare pe care o aduc este ca firul cald de la penseta (celalalt merge la masa) trebuie ca fie ecranat. Eu am folosit un cablu coaxial subtire pe care l-am recuperat dintr-o statie CB, din zona sintezei de frecventa.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Imi cer scuze pentru intarziere, dar am fost ocupat si nu am mai intrat pe forum. Nu stiu unde au disparut fisierele, le atasez din nou, toate intr-o arhiva, cu specificarea ca fisierele LC007.asm respectiv LC007.hex sunt cele originale puse la dispozitie de autor (sunt pentru display 16x1 caractere), iar LC007_628.asm si LC007_628.hex sunt cele modificate de mine pentru display 8x2 caractere.

Link-ul de unde am luat schema este:

http://ironbark.bendigo.latrobe.edu.au/~rice/lc/

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări