remus68 Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Din poze, se pare ca nu are un tranzistor utilizat ca superdioda, ci o componenta care contine trei diode inseriate - e montata pe radiator intre finalii fiecarui canal. Poti incerca sa dezlipesti unul din terminale si sa inseriezi un semireglabil de 100...500 ohmi (valoarea dupa necesitati, plecind de la cea mai mica). Din acel semireglabil vei regla curentul de mers in gol ( deci vei controla tensiunea Ube a finalilor in stare de repaus). Reglajul il vei incepe de la valoarea zero a semireglabilului si vei utiliza unul de foarte buna calitate (eventual multitura). Il verifici inainte de al monta ca in timpul reglajului si mai ales la capete, cursorul sa nu paraseasca stratul rezistiv - in acest caz ai arde instantaneu finalii. Dupa reglaj , masori valoarea semireglabilului si il vei inlocui cu o rezistenta de acea valoare. Mai exista si posibilitatea construirii unei superdiode cu un tranzistor in capsula TO126, care o vei monta in locul diodei multiple originale. Link spre comentariu
pavel86 Postat Noiembrie 26, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 in paralel cu acel semireglabil, am o rezistenta de 214 ohmi, oare daca as modifica aceasta valoare, nu as putea obtine Ube 1.1v fara sa fac alte modificari? daca se poate, cam ce valoare ar trebui sa aiba acea rezistenta?tin sa precizez ca schema e pt bipolari Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Citeste ce am scris mai sus ! Link spre comentariu
pavel86 Postat Noiembrie 26, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 am reusiti-am lasat la 1.1 volti ube.e bine asa?multumesc pt ajutor Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Cum ai procedat ? Link spre comentariu
pavel86 Postat Noiembrie 26, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 stii rezistenta aia de care ti-am pomenit mai sus? aia in paralel cu semireglabila?am dezlipit afara un piciorus, si in locul ei am pus tot un semi reglabil de 1k cu valoarea la 0(insa fara sa ma ating de cele de pe placa). insa cu toate astea, nu am ajuns la acea tensiune ci doar la vreo750mv...vazand ca nu imi iese m-am uitat in schema amplifului din care am scos finalii(ceva de la sanken : mp1620 mn 2488) si am vazut ca acolo este o rezistenta de 2.2k. am inlocuit acea rezistenta, am dat valoarea 0 la smireglabilul de pe placa, si abia apoi am inceput sa misc finut pana cand am obtinut 1.1v. dar sunt indecis asupra acelei tensiuni(1.1 sau mai mult) Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 26, 2009 Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 Ar fi bine sa nu mai maresti tensiunea Ube peste 1,1V. Link spre comentariu
pavel86 Postat Noiembrie 26, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 26, 2009 acum intreb si eu: oare am imbunatatit amplifu, daca am facut aceste modificari?sau trebuia sa ii las bipolarii la locul lor?am facut modificarea, dar nu prea stiu daca am facut sau nu, un bine pt amplif...am obtinut un bass ferm dar foarte coborat in acelasi timp, vocile parca sunt mai sus acum, nu mai sunt asa calme, inaltele parca putin prea metalice....in schimb tind sa cred ca am claritate mai ridicata....sunetul difera destul de mult Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 27, 2009 Partajează Postat Noiembrie 27, 2009 Asta puteai s? afli numai dac? l?sai un canal a?a cum era el ?i ascultai în paralel acela?i semnal mono. Link spre comentariu
pavel86 Postat Noiembrie 27, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2009 asa as vrea sa mai fac o comparatie, dar l-am pus tot la loc si asa mi de lene sa ma mai apuc de el mai ascult asa , poate sunt urechile mele de vina, iar daca nu o sa imi placa, o sa fac modificarile inapoi.... Link spre comentariu
pavel86 Postat Noiembrie 27, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2009 mi-am urmat propriul sfat si am pus inapoi bipolarii e mult mai placut sunetul, mai calm , mai real imi place mai mult asava multumesc pt indicatii Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 27, 2009 Partajează Postat Noiembrie 27, 2009 Daca il lasai asa de la inceput, nu mai munceai atit ! Oricum, e o lectie invatata ! Link spre comentariu
pavel86 Postat Noiembrie 28, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2009 da, dar macar stiu cum sa reglez curentul de mers in gol, si sa adaptez superdioda pt alte tipuri de tranzistoare finalenu imi pare rau pt munca, ma simt mai implinit Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 28, 2009 Partajează Postat Noiembrie 28, 2009 Eu am o singur? nel?murire, cînd p?rea c? sun? mai bine ampliful, cu trz Darlington, sau cu cei normali? Link spre comentariu
pavel86 Postat Noiembrie 28, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2009 deci asa sta treaba:cand am pus trz darlington in partea de finali , fara polarizare corecta, au sunat mai bine, dar dupa ce am polarizat la 1.1vUbe, au inceput sa sune altfel, doar dupa bass imi pare rau, dar la muzicalitate nu se descurcau.dupa ce am pus bipolarii inapoi, ampliful e mult mai muzical, se descurca bine la categoria instrumente,dar pt muzica zilelor noastra(house , rap, etc..)ceilalti erau mai buni Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum