ioannis Postat Septembrie 25, 2009 Partajează Postat Septembrie 25, 2009 saptamina asta, m-am gindit sa construiesc ceva boxe,pentru ca nu am boxe ca lumea. nici alea care fac nu stiu daca ies bune, dar macar m-am gindit sa incerc. am gasit adresa http://www.audiocomponents.nl/speakers/ ... ce_eng.htm si m-am apucat de (reference monitor SE). intrebarea este merita boxe alea sau nu? si inca ceva... cum sa fac bobine de la filtre, de 1.20mH si 0.33mH?? nici difuzoare nu gasesc alea indicate, dar o sa mai uit la caracteristice lor, si o sa caut ceva asemanatoare!!! cind vedeti poze sa nu ma bateti.... Link spre comentariu
CBI Postat Septembrie 25, 2009 Partajează Postat Septembrie 25, 2009 pai daca nu gasesti/folosesti difuzoarele alea atunci mai exact ce faci?crezi ca vei obtine ceva bun asa din nimereala.Planurile alea sunt facute si ele cu un rost,volum,dimensiuni,filtre,daca nu folosesti difurile alea mai bine nu mai incepeai tamplaria,pt ca nu vei gasi ceva similar la caracteristici,asa ceva nu existaBobinele le faci la sfarsit ,dupa ce ai toate cele necesare,daca nu folosesti difurile de acolo le faci degeaba.Cum le faci? se cumpara de-a gata daca nu ai inspiratieToate cele necesare se gasesc in Ro,dar nu stiu daca ai vazut preturile,care nu sunt chiar mici.Difurile sunt de calitate f buna,si sunt unele dintre cele mai bune la orice pret la aceasta categorie,dtpd vedere(Midwf revelator de ex are cam cel mai bun bas la aceasta categorie comparativ cu orice).Niste incinte de fabrica cu aceste difuri si o sigla frumoasa trec lejer de 3-4000E si poate si mult mai mult.Dar doar daca sunt facute calumea,un incepator poate sa dea chix,nu e ceva chiar atat de simplu pe cat pareCred ca volumul este cam mic si nu scoate tot ce se poate din wofer,la fel si portul acela este mic la suprafata,si nu inteleg de ce l-ai pus intr-o parte.Ai [utea sa mai adaugi o fata peste cea existenta ca ply-ul cam vibreaza daca nu are ransforsari(poate pui 1-2 si inauntru intre pereti,ca nu faci mobilier) Link spre comentariu
Vizitator kidx Postat Septembrie 25, 2009 Partajează Postat Septembrie 25, 2009 Sunt curios cum o sa-ti iasa, ma gandesc si eu sa-mi construiesc o perche dar asta cand o sa am buget serios. multa bafta la proiect Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Septembrie 25, 2009 Partajează Postat Septembrie 25, 2009 Preturile sunt cam asa : tweeter 185 de euro si midwoofer 201 euro. Le gasesti si la noi in RO (http://69.16.203.67/~audioalc/). Oricum, asa cum multi au zis, daca te apuci de un proiect cu difuzoare ieftine nu prea are ce sa iasa bun. Daca te apuci de un proiect si ai niste difuzoare mai bune (dar si mai scumpe) tot iese ceva care sa te multumeasca. Portul l-a pus intr-o parte pentru ca asa este in schita proiectului, dar ma indoiesc ca va face cutia asa cum este acolo (nu sta la orcine in putinta de a taia sub un anumit unghi diferit de 90 de grade). P.S. Si nu in ultimul rind, chiar daca reusesti sa le faci (folosind difuzoarele din proiect) trebuie sa mai ai si pe ce sa le asculti. Link spre comentariu
VTP Postat Septembrie 25, 2009 Partajează Postat Septembrie 25, 2009 saptamina asta, m-am gindit sa construiesc ceva boxe,pentru ca nu am boxe ca lumea. nici alea care fac nu stiu daca ies bune, dar macar m-am gindit sa incerc. am gasit adresa http://www.audiocomponents.nl/speakers/ ... ce_eng.htm si m-am apucat de (reference monitor SE). intrebarea este merita boxe alea sau nu? si inca ceva... cum sa fac bobine de la filtre, de 1.20mH si 0.33mH?? nici difuzoare nu gasesc alea indicate, dar o sa mai uit la caracteristice lor, si o sa caut ceva asemanatoare!!! cind vedeti poze sa nu ma bateti.... Ioannis,Vad ca ai adresa in Heraklion! Din cate stiu, si am ascultat in Grecia, oamenii prefera un sunet cald, deschis si transparent, mult diferit de ce poti obtine cu difuzoarele nordice. Cred ca mai potrivite ti-ar fi difuzoarele de la CIARE (www.ciare.com). Pe site-ul lor gasesti si un numar mare de proiecte. Daca vrei sa utilizezi un amplificator cu tuburi, cu putere mai mica, este preferabil sa utilizezi o incinta cu SPL > 92 dB/1W/1m! Pentru un bookshelf, o sensibilitate buna obtii cu perechea HW204+HT264 (ciare) - exista si proiect. Eu te-as sfatui sa cugeti daca nu este mai buna solutia unui floorstander, preferabil cu un woofer de 8" minimum ca sa nu te mai chinui apoi cu alt proiect. Eu iti recomand o documentare serioasa inainte de a te decide! Buzuki trebuie sa se auda asa cum este sunetul sau in realitate, la fel si Dalaras, Haroula Alexiou, Marinella, Tollis Voskopoulos sau Natasha Teodoridou! Altfel e pacat de toata munca! Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Septembrie 25, 2009 Partajează Postat Septembrie 25, 2009 ioannis daca mai ajung pina la anul si reusesc sa ajung in Creta si tu faci incintele astea am sanse sa le aud si eu un pic? (cred ca nu stai departe de aeroport). Pina atunci multa bafta la constructie!!! Link spre comentariu
ioannis Postat Septembrie 25, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2009 in primul rind, va multumesc foarte mult pentru sfaturi!!!! domnul VTP, ma bucur ca stitii atitea cintareti din grecia!!! aveti dreptate la tot ce ati spus mai sus. am cautat aici in grecia si am gasit difuzoarele dar la preturi foarte piperate... tweeter 329 de euro si midwoofer 330 euro!!!!!!!! eu o sa stau sa ma experimentez cu boxele astea dar cu alte difuri mai ieftine, sa vad ce iese.... daca nu imi place rezultatul atunci o sa ma orientez la alte. alea care am facut acuma, daca nu merg, macar am obtinut putin experienta de a construi boxele.. o sa revin cu noutati... inca niste poze cu ce am facut azi... Link spre comentariu
ioannis Postat Septembrie 25, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2009 ioannis daca mai ajung pina la anul si reusesc sa ajung in Creta si tu faci incintele astea am sanse sa le aud si eu un pic? (cred ca nu stai departe de aeroport). Pina atunci multa bafta la constructie!!!bine inteles ca poti sa vii sa auzi boxele!!! stau 5 minute departe de aeroport!!! Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Septembrie 25, 2009 Partajează Postat Septembrie 25, 2009 Hihihi de ce sa dai asa scump??? la aproape 800 euro ai toate 4 difuzoarele la tine la usa!!! Uite aici: http://www.europe-audio.com/Producten_c ... ep_a_ID=85 Din reduceri iti scoti transportul!!! Deci nu renunta la a cumpara difuzoarele originale!!! Si eu am luat de acolo si sunt ok. Mie mi-a venit coletul din Olanda. Tine cont ca iti vine la usa chiar daca stai in CRETA!!! Cu FedEx ajungi la 731 euro pentru toate 4 difuzoarele!!! Link spre comentariu
VTP Postat Septembrie 26, 2009 Partajează Postat Septembrie 26, 2009 Ioannis,Daca ai facut incintele, trebuie echipate cu difuzoarele pentru ca re a fost proiectata! Cu alte difuzoare nu vei obtine decat cutii cu difuzoare. Ia sursa indicata si vezi daca preturile iti convin!Chiar am o colectie de muzica greceasca si de cate ori am trecut prin Thessaloniki am mai adaugat cate ceva! Nu am avut niciodata timp suficient sa gasesc ce-mi place. Cam ai vazut ce anume ma atrage!Succes! Link spre comentariu
ioannis Postat Septembrie 26, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2009 azi am gasit ceva difuzoare ca sa fac primele teste. am realizat bobinele cu ajutorul unui multimetru, care masoare si H. am realizat 2 bobine una de 1.2mH si inca una de 2.2mH. cu al doilea se aude mai bine!!! o sa mai fac ceva experimente, sau poate pun la osciloscop sa vad cum sta filtru!prima impresia este foarte buna!!!! Link spre comentariu
ioannis Postat Septembrie 27, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2009 si revin cu inca ceva intrebari! cu ce material sa imbrac boxa inauntru??? am intrebat mai multe persoane si fiecare imi zice alceva... am cautat aici in grecia dar nu prea gasesc materiale specifice... am gasit numa din asta care este in poza. merge asa ceva???? si inca o intrebare: acoper toate suprafete a boxei??? adica spate-sus-jos-si perete lateral? si o poza din primele incercari... se aude neasteptat de bine, pentru urechile mele... eu pentru inceput, am acoperit toate suprafetele, inafara de cea anterioara, cu material de mai sus. multumesc!!!! Link spre comentariu
CBI Postat Septembrie 27, 2009 Partajează Postat Septembrie 27, 2009 ce difuri ai folosit pana la urma? ai calculat cumva volumul,dim tubului,sau au ramas ca in proiectul cu scanspeak? cumva ai dat cu baitz peste plywood ca fonoabs poti sa folosesti burete poliuretanic gofrat de 2-3cm,care arata asa sau si mai bine lana sintetica(minet) tot de 2-3cm ,arata asa Daca ti se pare ca suna cutios sau ai ecouri cateodata mai poti adauga inca un strat pe spate si jos.Si bineinteles ,filtrele,si din cauza lor poate suna media tzipata si nu degeaba pui fonoabs in exces.Nu se vede exact ce ai acolo in poza,dar nu pare a fi minet,mai degraba burete normal,care ar merge,dar nu ca cel gofrat sau lana sintetica Iti vor trebuie niste standuri ceva pt boxe,daca le pui pe masa sau pe jos vor suna ca ceapa,orice le-ai face Link spre comentariu
ioannis Postat Septembrie 28, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2009 azi am gasit si material, si am imbracat boxa inauntru!! grosimea materialului 4.5cm. cu grosimea asta am obtinut cel mai bun sunet din boxe!!! pentru tweeter am folosit 'sica' http://www.sica.it/pdf_ftp/Z009220.pdf iar pentru woofer am folosit 'unitron' care stiu ca nu este bun :cry: dar pentru mine care nu am prea mari pretenti, se aude bine! concluzia in general, pentru primele boxe facute de mine, sint foarte satisfacut!!! Link spre comentariu
BF37 Postat Septembrie 29, 2009 Partajează Postat Septembrie 29, 2009 Felicitari pt realizare ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum