Dj Alex Postat Septembrie 24, 2009 Partajează Postat Septembrie 24, 2009 salut, scuzati ca am deschis un alt topic dar am o intrebare am o sursa variabila de tensiune si m-am gandit ca sai pun in loc de potentiometru sa pun doua butoane de la care sa maresc tensiunea sau sa o micsorez, sar putea asa ceva , daca da cum ? as putea sa pot regla la aceias sursa si amperajul ? miii de multumiri Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 25, 2009 Partajează Postat Septembrie 25, 2009 Uite a?a: Link spre comentariu
Mindware Postat Septembrie 25, 2009 Partajează Postat Septembrie 25, 2009 Deci tu vrei control digital....E mult prea complicat pentru necesit??ile ?i posibilit??ile tale...crede-m?...Ce ?i-a prezentat ratza e arhisuficient..... :limb:Cât despre controlul curentului.... nu ai cum s? faci asta la o surs? de tensiune....Oricum se schimb? ?i curentul odat? ce schimbi tensiunea(asta dac? ai sarcini relativ liniare....)Pentru a putea regla curentul,ai nevoie de o sursa variabila de curent.Practic ?i ea variaz? tensiunea pe sarcin?,dar astfel incât s? ajung? la un anumit nivel de curent prin circuit,nivel pe care îl po?i regla.Sursa de tensiune ,teoretic,p?streaz? un anumit poten?ial intre bornele sale,pentru o gama foarte larga de curen?i.Un artificiu pentru a folosi sursa ta de tensiune în scopul gener?rii unui curent cunoscut,ar fi sa conectezi un ampermetru,sau un miliampermetru,în serie cu sarcina...astfel ai posibilitatea de a regla tensiunea pana ajungi la un anumit nivel de curent....necesar ?ie în circuit. Partea proast? e ca...imediat ce se modifica rezisten?a sarcinii...se modifica ?i curentul..?i iar trebuie sa reglezi tensiunea.....Pune mâna ?i mai cite?te Link spre comentariu
Dj Alex Postat Septembrie 25, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2009 dar nu prea inteleg cum vin legate in schema ce a puso ratza Link spre comentariu
Mindware Postat Septembrie 25, 2009 Partajează Postat Septembrie 25, 2009 P?i..posteaz? schema sursei tale...?i î?i explic exact unde vin conectate astea .... Link spre comentariu
Dj Alex Postat Septembrie 25, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2009 asta ii schema Link spre comentariu
Mindware Postat Septembrie 25, 2009 Partajează Postat Septembrie 25, 2009 In îl vei conecta la pinul ADJ al integratului.... Iar Out îl conectezi la mas?,împreuna cu terminalul de jos(in schema) al poten?iometrului. Primul pot va fi de valoare mai mica...500 ohmi-1K..iar al doilea... de cât ai tu în schem?....10-20K....sau mai mult...nu ?tiu... Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 25, 2009 Partajează Postat Septembrie 25, 2009 E o complicatie inutila - nu te va ajuta la nimic sa poti regla tensiunea de iesire a sursei cu o precizie de sutimi de volt ! Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 25, 2009 Partajează Postat Septembrie 25, 2009 Mult mai mult te-ar ajuta o protectie la scurtSa vezi ce artificii o sa ai la un scurt la tensiune maxima Link spre comentariu
Dj Alex Postat Septembrie 25, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2009 cum sa fac protectia la scurtcircuit ? vreo schema ceva, sau sa pun o suguranta ? Link spre comentariu
Mindware Postat Septembrie 25, 2009 Partajează Postat Septembrie 25, 2009 o suguranta nu stiu cata protectie va oferi.....insa o siguranta in mod cert te va feri de fum si scantei... Link spre comentariu
Dj Alex Postat Septembrie 25, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2009 in loc de tranzistorul 2N3055 ce as putea sa folosesc ca inlocuitor, dar sa nu fie tot capsula ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum