marulica Postat Septembrie 24, 2009 Partajează Postat Septembrie 24, 2009 salut,daca ma poate ajuta cineva ,am citeva microcontrolere at89c51 dar nu ma pricep la programare se poate face un frecventmetru din ele cu afisaj LCD daca da are cineva schema si program pentru asa ceva multumesc frumos . Link spre comentariu
XAN77 Postat Septembrie 26, 2009 Partajează Postat Septembrie 26, 2009 o remarca :din cate stiu controlerele compatibile 8051 au timere care numara sincron cu perioada de tact a procesorului. Dei 89c51 nu poate masura o frecventa mai mare de Fquartz/12, la quartz de 12MHz masurand maxim 1 MHz. Ceea ce inseamna totusi o limitare importanta. Nu e si cazul PIC-urilor, a caror prescalere numara asincron, deaia exista pe net scheme cu ele de pana la 50 MHz . Link spre comentariu
edy_wheazel Postat Septembrie 28, 2009 Partajează Postat Septembrie 28, 2009 o remarca : Nu e si cazul PIC-urilor, a caror prescalere numara asincron, deaia exista pe net scheme cu ele de pana la 50 MHz . ... sau al AVR-urilor. Ca si solutie poate conecta un divizor de frecventa la intrare. Si eu mai am uC din seria C51 dar sfatul meu e sa treci pe uC PIC sau AVR. Link spre comentariu
XAN77 Postat Septembrie 29, 2009 Partajează Postat Septembrie 29, 2009 de AVR chiar nu sunt sigur, nu am gasit inca dovada in datasheet ca poate merge asincron. Vad la atmega8 in datasheet ca o sursa de clock externa nu poate fi trecuta prin prescaler. Si nici nu-mi aduc aminte sa fi vaazut scheme simple de frecventmetre cu avr sa masoare 50MHz. Link spre comentariu
danzup Postat Septembrie 29, 2009 Partajează Postat Septembrie 29, 2009 de AVR chiar nu sunt sigur, nu am gasit inca dovada in datasheet ca poate merge asincron. Vad la atmega8 in datasheet ca o sursa de clock externa nu poate fi trecuta prin prescaler. Si nici nu-mi aduc aminte sa fi vaazut scheme simple de frecventmetre cu avr sa masoare 50MHz.Ai dreptate la noile AVR pot ajunge pana la maxim clockul UC-ului , nu-l pot depasi .De aceea frecventmetrele cu AVR folosesc numarator extern peste 20Mhz . Link spre comentariu
marulica Postat Octombrie 8, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2009 multumesc ,stie cineva daca pot sa fac un prescaler cu SA 5522 Link spre comentariu
marulica Postat Octombrie 10, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 10, 2009 dar cu un PIC 17C44 se poate face frecventmetru,multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum