Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme cu lipitul

ShadowDaniel

Postări Recomandate

Salut.. am si eu o problema.. nu reusesc sa lipesc un socket pe placa de test.. Am incercat si cu pistol de lipit si cu statie, problema e ca de multe ori ori mi se misca putin firuletu pe care il lipesc si se duce spre alt pin si stau foarte aproape sau chiar in contact, ori lipesc din greseala 2 pini, .. Toate astea din cauza ca pini sunt prea apropiati si cand mai pun si un fir langa sa-l lipesc nu mai are mult sa se atinga cu pinul vecin.. si fiind foarte incepator in lipit nu prea reusesc sa fac lipitura bine si in general se atinge cu pinul vecin. De exemplu acum 5 minute am reusit sa lipesc la 5 pini pe un socket niste picioruse de la leduri.. dar dupa parerea mea sunt cam apropiate lipiturile (cred ca am pus prea mult fludor) si la una s-a extins fludorul si pe alt pin.. cum pot sa-i mai separ ? Are careva niste sfaturi , idei ? Multumesc Anticipat :d

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nightmare

2

• ShadowDaniel

2

• vio2007

1

• ratza

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Ar trebui sa folosesti un varf subtire la letcon si mai mult colofoniu .Daca nu ai mai multe varfuri de schimb poti infasura pe varful existent o sarma de Cu cu diametru de 1...1,5mm ca in poza.Eu folosesc ceva asemanator la pistolul de lipit si merge .Varful rezultat trebuie sa fie conic sau trunchi de piramida .La pistolul de lipit varful ansei este fixat cu surub si piulita M4 si saibe drepte si dantelate stranse cat mai tare .

Link spre comentariu

Si inca ceva: pentru lipiturile pinilor de integrate incearca sa folosesti un fludor subtire ca sa ai sanse mai mici sa raspandesti peste tot. Eu folosesc de 0,5 mm si ies niste lipituri foarte solide si curate. Cu fludor subtire am reusit sa cositoresc trasee care trec printre pinii integratelor fara mari probleme.

Link spre comentariu

Ar trebui sa folosesti un varf subtire la letcon si mai mult colofoniu .Daca nu ai mai multe varfuri de schimb poti infasura pe varful existent o sarma de Cu cu diametru de 1...1,5mm ca in poza.Eu folosesc ceva asemanator la pistolul de lipit si merge .Varful rezultat trebuie sa fie conic sau trunchi de piramida .La pistolul de lipit varful ansei este fixat cu surub si piulita M4 si saibe drepte si dantelate stranse cat mai tare .

Am avut un varf foarte subtire... se infigea imediat in lemnul mai moale.. si nu prea topea in varful varfului sa zic asa .. asa ca l-am taiat si slefuit putin, era ca nou (Asta ieri) si am incercat sa lipesc, a mers bine , dar ... sunt mai sigur ca din cauza inexperientei am lipit pinii intre ei.. nu stiu cum sa fac.. Sa incerc cu cablaj ( ca la cablaj nu mai lipesti si un fir langa pin deci e mai simplu) si .. nu sunt sigur de ceva... mie lipiturile arata ca o bula de fludor stralucitoare ce acopera pinul de tot.. Din ce placi am vazut eu.. de la TV orice lipitura arata altfel... adica era mai subtire, nu acoperea firul, de aici sa fie greseala ? si.... ca idee daca la pin tre sa lipesc anodul de la led.. cum e cel mai bine ? cum sal pun ? langa pin sau pe pin ? desi e cam stupida intrebarea as dori un raspuns.RATZA - nu stiu ce e aia tresa :| e cumva acea pompa de fludor ?NIGHTMARE - nu stiu sigur cat are fludorul meu.. dar daca e mai gros o sa incerc si cu 0.5mm.
Link spre comentariu
Asta este tresa absorbanta. Varful nu se taie niciodata, se cositoreste ca sa topeasca pana in varf de tot. Cand lipesti pui varful in asa fel incat sa atinga si pinul si pad-ul de pe cablaj ca sa le incalzeasca pe amandoua in acelasi timp, apoi atingi pe pad cu fludorul si el o sa inceapa sa se imprastie singur de jur imprejur. O sa-ti dai seama cand ai pus destul.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări