petre_s Postat Septembrie 23, 2009 Partajează Postat Septembrie 23, 2009 Cum as putea face un display lcd de 11x5 cm? nu ma intereseaza sa afiseze pixeli, forme, vreau doar o fereastra care sa se intunece atunci cand il alimentez. e "facubil" acasa?vreau sa fac astfel o lentila automata pt masca de sudura Link spre comentariu
adicontakt Postat Septembrie 23, 2009 Partajează Postat Septembrie 23, 2009 din cate stiu exista masti de cumparat care atunci cand se formeaza arcul electric (sau orice lu8mina puternica) se inchide la culoare vizorul mastii Link spre comentariu
petre_s Postat Septembrie 23, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2009 stiu, dar sunt f scumpe(cateva milioane) Link spre comentariu
Stefan Postat Septembrie 23, 2009 Partajează Postat Septembrie 23, 2009 intrebarea asta sigur a mai fost pusa pe forum, cauta pe forumstiu ca au fost ceva discutii si niste link-uri parca pe youtube Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 23, 2009 Partajează Postat Septembrie 23, 2009 Daca nu reusesti sa faci un filtru optic cu comanda electrica o idee alternativa, dar mai usor de implementat, ar fi sa incerci ceva pe principiul obiectivelor fotografice. Mai exact ma gandesc la ceva mecanic, gen diafragma de la aparatele foto sau/si un obturator rotativ. Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 23, 2009 Partajează Postat Septembrie 23, 2009 Mai simplu e cu dou? lentile polarizate. În func?ie de unghiul dintre ele se întunec? de la 0 la 100%. Link spre comentariu
ala micu Postat Septembrie 23, 2009 Partajează Postat Septembrie 23, 2009 fiind vorba de vedere ,cel mai pretios simt al omului,cred ca nu se merita sa te chinuiesti cu ceva facut acasasi va spun in cunostiinta de cauza,ma prins de citeva ori flama si nu e placut sa te trezesti noaptea cu senzatie de nisip in ochi,asta e cel mai putin rau ce se poate intimpla,o data am ajuns chiar la spital.poti orbii, se merita pentru citeva amarite de milioane? Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 24, 2009 Partajează Postat Septembrie 24, 2009 E foarte buna ideea lui ratza! Un material mai simplu de gasit decat lentile polarizate ar fi sa folosesti filtrul polarizor de la LCD-uri defecte. Filtrele astea au proprietatea ca lasa sa treaca numai lumina polarizata. Daca iei 2 filtre si le suprapui, in functie de unghiul dintre cele 2 filtre obtii transparenta variabila de-a lungul a fiecare 90 de grade. Ar fi interesant cat de eficiente sunt in cazul sudurii. Link spre comentariu
petre_s Postat Septembrie 25, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2009 baiul e ca iese un sistem mecanic care nu poate fi asa rapid.. Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 25, 2009 Partajează Postat Septembrie 25, 2009 A?a este, dar va fi mai eficient decît un LCD. Nu cred c?-l po?i realiza singur, cel pu?in nu la costuri mai mici decît dac? ai cump?ra unul. Link spre comentariu
Vizitator stefan_b Postat Septembrie 25, 2009 Partajează Postat Septembrie 25, 2009 Scuze ca intervin, dar chiar mi se pare aiurea!Spectrul emis de un arc electric este bogat in UV. chestii din astea "mini technicus" cu LCD-uri si alte minuni sunt bune pt experiente in care arzi o dioda, un tranzistor, un integrat.Cum spunea domnul de mai sus - va pariati vederea pe asa ceva? Bun, si daca vi SE PARE ca atenueaza lumina (filtrand vizibilul) si luati o doza consistenta de UV in ochi o sa merite???Pe bune acum... Link spre comentariu
petre_s Postat Septembrie 25, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2009 da, multumesc celor care imi poarta de grija. ar fi bine ar fi daca aveati vreo idee in ceea ce intreb daca va tot bagati in seama. ideea e sa-l facem si dupaia masuram noi si radiatiile UV cumva, nu asta-i problema. mai intreb odata: stie cineva cum sa fac un LCD cu materiale gasibile? ma gandesc daca daca se gasesc fel de fel de chinezarii ieftine cu LCD (calculatoare de buzunar, jocuri, etc) nu ar fi asa complicat ratza, poti sa detaliezi putin metoda cu lentilele polarizate, sau sa dai vreu link? eu tot ce am gasit a fost ochelari cu lentile polarizate.. poate dezvoltam un sistem suficient de rapid si fiabil astfel. edit: in sfarsit am gasit ceva mai detaliat despre lcd-uri: http://www.howstuffworks.com/lcd2.htm si versiunea tradusa(destul de prost) in romana: http://translate.google.com/translate?p ... e0=&swap=1 intrebari: cum fac rost de sticla polarizata, folie transparenta conductiva si cristale lichide Link spre comentariu
nana Postat Septembrie 26, 2009 Partajează Postat Septembrie 26, 2009 UIte aici domnule, http://trappist.elis.ugent.be/ELISgroups/lcd/lc/lc.php mai intai invatza din ce e compus un LCD adica cum este facut acel display, despre fizica care are loc la polarizarea moleculelor nematice din cristalul lichid si cum orientarea lor afecteaza polarizarea lumini si efectu de brirefringenta a undei de lumina incidenta pe cristal, etc. asta e doar fizica LCD si daca tu crezi ca o sa fi in stare sa depui in mediu controlat o pelicula de aproximativ 10-20um si uniforma !!! cu aparate la indemana oricui atunci eu imi scot palaria in fata ta. Daca aceasta documentatie nu iti este indeajuns cauta cartea domnului prof dr. ing. Ovidiu Iancu (Dumnezeu sa il ierte !!) Dispozitive Optoelectronice si o sa gasesti o vasta documentatie despre ce te intereseaza pe tine. Link spre comentariu
junior Postat Septembrie 26, 2009 Partajează Postat Septembrie 26, 2009 Cam asa ceva : Dar ramane problema vitezei de raspuns si a domeniului de radiatie in care e valabila treaba asta. Link spre comentariu
nana Postat Septembrie 26, 2009 Partajează Postat Septembrie 26, 2009 Domeniul de radiatie in cadrul lumini(undelor) polarizate sau mai bine zis unde functioneaza smecheria cu lamelele polarizatoare ca in clipul de pe youtube, este destul de raspandit de la 100-420 nm UV spectru vizibil 420-740 nm si IR 740-2000nm deci in toate aceste cazuri functioneaza filtru polarizor. daca ai unde in afara acestui spectru atunci e groasa daca te duci in sus dai de microunde iar in jos mai rau de raze X. Dar nu cred ca este vb de nici una in cazul lungimilor de unda provenite de la arcul electric. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum