ady_marinescu Postat Septembrie 23, 2009 Partajează Postat Septembrie 23, 2009 situatia e dupa cum urmeaza:-am 3 mpp vexta (6fire) 5.4V si 1.5A-am (cand o sa o termin) o placa controller 3 axe full-step, alimentabila intre 24 si 35 Vcc.intrebarile sunt:- ce sursa mi-ar trebui? cati V si cati A?- pot alimenta si motoarele si placa din aceeasi sursa?- ce rezistori de balast sa folosesc?multumesc! Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Septembrie 23, 2009 Administratori Partajează Postat Septembrie 23, 2009 30V la minim 5A Diriverele adevarate nu au nevoie de rezistente de balast si nu se recomanda asa ceva Link spre comentariu
ady_marinescu Postat Septembrie 24, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2009 nu e driver adevarat, ci e home made. asa ca rezulta necesitatea unor rezistori de balast.cum pot sa imi dau si eu seama de cati amperi e nevoie sa debiteze sursa?inteleg ca minim 5 din ce zici, dar cum se calculeaza? asta asa, pt mine in viitor. cumva 3x1.5A (amperaj pe motor) + un oarece consum al placii?si eu ma gandeam sa alimentez cu 24. nu e de ajuns? ca e mai usor de gasit tens asta decat 30.pot sa alimentez din aceeasi sursa si placa si motoarele?intreb, nu intentionez sa fac pe desteptul. Link spre comentariu
sofian Postat Septembrie 24, 2009 Partajează Postat Septembrie 24, 2009 un traf de 200W este suficienttensiunea nu prea conteaza, 24v este oksi poti sa alimentezi si logica de comanda din acelasi traf Link spre comentariu
ady_marinescu Postat Septembrie 25, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2009 asta inseamna vreo 8 A daca nu gresesc.dar insist: cum se afla de cati A e nevoie? Link spre comentariu
visinica Postat Septembrie 25, 2009 Partajează Postat Septembrie 25, 2009 The power resistor value can be obtained from the simple formula: rezstenta (Vsupply - Vmotor) / I Where: Vsupply = Power supply voltage Vmotor = Motor voltage rating I = Motor current rating puterea P=I2 x R Where: P = Power rating in watts I = Current in Amps R = Resistance in Ohms Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum