Mihai85 Postat Martie 26, 2013 Partajează Postat Martie 26, 2013 Am scos cele 2 rezistentele din circuit. Cu traseele in aer forma este curata Vpp-0uV dar indica o tensiune continuua , am uitat sa salvez. Cu intrarile de la ADC la masa rezultatul este ceea ce se vede in captura din atasament. Unul din canale arata mai bine. E ciudat.Am mai studiat putin blocul de alimentare. Circuitele din partea de intrare se alimenteaza diferential cu +/-5V. Tensiunile sunt obtinute din circuitul din a doua poza din atasament. Este o sursa in comutatie incapsulata si care se alimenteaza din tensiunea de 5V din portul usb. Tensiunile ce ies din acel integrat sunt deja redresate si sunt trecute apoi pe placa prin mai multe filtre CLC. Si aici cred ca ar trebui sa verific cu o sursa buna. Link spre comentariu
Catalin C. Postat Martie 26, 2013 Partajează Postat Martie 26, 2013 Cu intrarile de la ADC la masa rezultatul este ceea ce se vede in captura din atasament. Unul din canale arata mai bine. E ciudat.Conteaza punctul unde l-ai legat la masa. Mi-e clar, zgomotul provine din partea analogica. Poti verifica pe analizorul de spectru daca este in toata banda sau daca are varfuri la anumite frecvente? Link spre comentariu
Mihai85 Postat Aprilie 3, 2013 Partajează Postat Aprilie 3, 2013 Am mai facut un test, dar fara rezultat. Exact acelasi zgomot. Am dat jos invertorul DC-DC care asigura tensiunea diferentiala de +/-5v pt partea de intrare analogica si am incropit o sursa liniara cu LM317/LM337, cu transformator 2x 12v, redresare cu diode schottky suntate cu 2,2nf , filtraj cu 2 x 4700uF, decuplari cu 100nf inainte si dupa regulatoare, 10uf pe pinul ADJ la lm-uri, plus filtrele existente pe placa osciloscopului. http://postimg.org/image/bvs9smb5b/ http://postimg.org/image/sqjnf4szx/ Link spre comentariu
Catalin C. Postat Aprilie 3, 2013 Partajează Postat Aprilie 3, 2013 Am citit undeva, s-ar putea chiar in datasheet ca 74HC4051 are zgomot in jur de 25mV. Cred ca este si motivul pentru care in alte osciloscoape se folosesc relee. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum