mariusspuneceva Postat Septembrie 22, 2009 Partajează Postat Septembrie 22, 2009 vreau sa fac 2 subwoofere cu 2 difuri in fiecare incinta Domotec MS 812 , ma puteti ajuta ?Am 4 difuzoare de acest gen si vreau sa le pun in serie cate 2 in fiecare boxa , sa lucreze la frecvente de max 150 Hz Va multumesc ! Link spre comentariu
BF37 Postat Septembrie 22, 2009 Partajează Postat Septembrie 22, 2009 Citeste topicul asta : viewtopic.php?f=4&t=14492 Link spre comentariu
mariusspuneceva Postat Septembrie 22, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2009 am citit topicul ala de mult timp , numai ca eu vreau o simulare pentru incinta cu 2 astfel de difuzoare , pentru unul singur ajung 80 litri cu bass reflex, sunt foarte multumit de ele , nu suna prost deloc dupa parerea mea , asa cum a scris acolo un user , poate respectivul nu intelege ce-i un subwoofer , difuzorul asta nu reda frecvente mai sus de 1000 hz sub nici o forma ,l-am testat si intradevar de la 500 hz in sus sunetul era redat din ce in ce mai incet dupa care de pe la 900 hz a disparut complet , adica nu se mai auzea nimic Link spre comentariu
mariusspuneceva Postat Septembrie 24, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2009 poate sa ma ajute si pe mine cineva !? Fac cinste nu degeaba Va multumesc ! Link spre comentariu
CBI Postat Septembrie 24, 2009 Partajează Postat Septembrie 24, 2009 difurile alea nu par a fi facute pt basreflex,asa ca mergi pe inchisa.Au nevoie de un volum de macar 50L pt un dif,deci pt 2 undeva spre 100L,enorm pt extensia,sensibilitatea si puterea f mica ! Iti va trebui amplif coios,si nu stiu cat de pretabile sunt pt un bas de calitate.Daca au suspensiile f rigide,doar vor bubui sus cam ca cele auto ieftine din market.Nu ai ce sa cauti cu ele peste 80-100hz Eu as zice sa le montezi in configuratie izobarica daca vrei neaprat cate 2 per cutie,daca nu stii cum arata cauta pe google (un dif este in interiorul cutiei in spatele celui de la exterior si inchise etans intre ele) care are avantajull ca ai nevoie de un volum la jumatate decat daca le-ai monta pe amadoua pe fata cutiei.Pt 2 difuri ai nevoie de 70-80L(daca erau ambele pe fata era dublu)(10-15L sunt pt volumul de aer blocat intre ele si cel ocupat de difuri,unul din ele fiind total in interiorul cutiei) Link spre comentariu
radue Postat Septembrie 24, 2009 Partajează Postat Septembrie 24, 2009 Eu zic ca alea merg pana la 150 Hz. Motivul ar fi ca sant de 8", nu de 18" ( un dif de 18" de subbas adevarat se baga in bass reflex atent calculat si de taie la 30 si 70-80 Hz ). Totusi, fa cutiile si apoi poti sa verifici; oricum incinta influenteaza raspunsul in joase in 90% din cazuri; probleme la medii apar cand nu ai pus material fonoabsorbant cum trebuie. Link spre comentariu
CBI Postat Septembrie 24, 2009 Partajează Postat Septembrie 24, 2009 ms-812 au Sd in hartia aia 440 cmp,deci cred ca sunt pe 12" ,nu 8".Ca mai suna accepatabil peste 100hz,ramane de vazut,poate cu ordin mare de filtrare.Dar nu vad ce rost sa redea inspre 200hz ca deja intram in zona de lower-mid si nu e ca si cum ar fi nevoie de asa ceva,nefiind un sistem 10.1 cu sateliti cat palma :nas:Oricum,asta ramane sa vada el personal,subiectul sensibil fiind cutia si poate si calitatea joaselor.Nu sunt totusi niste difuri chiar fantastice in definitiv,pt unii chiar f neinteresante .Daca lucreaza doar pe subbas nu cred ca mai este nevoie de fonoabs,oricum stii ca in zona basului efectul e f diminuat trebuind straturi groase,sau ceva mai adecvat Link spre comentariu
mariusspuneceva Postat Septembrie 24, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2009 totusi cati ati avut difuzoare Domotec MS 812 ? au 12" diametru , chiar au 250 w si sunt subwoofere, personal imi plac la nebunie cum se aud , doar ca vreau sa pun cate 2 in carcasa, am facut niste cutii pentru ele , dar sper la mai bine de atat , aceste cutii au 80 L si tin sa precizez ca MS 812 chiar au nevoie de bass reflex, m-a incantat mult felul in care se aud insa doar in boxa cu cate unul ,e chiar asa greu de facut o simulare pentru 2 difuzoare in aceiasi incinta ? PS: fonoabsorbantul nu face decat sa strice tot sunetul lor si le ia mult din putere, am testat chiar eu asta Link spre comentariu
CBI Postat Septembrie 24, 2009 Partajează Postat Septembrie 24, 2009 totusi cate difuzoare adevarate ai ascultat tu,si iti raspundem si noi apoi ce credem despre aceasta firma ...zgomotek.Din caracterizarile tale nu se obs decat ca iti place bubuiala,cat mai multa,nu mi-o lua in nume de rau,dar la mai mult de atat nu se preteaza.In 80L poti sa scoti bas cu un singur 10-12"(nu domotek) de nu poti sa respiri ,nu vei strica nici contuarul si nici deranja pe vecinul cu bubuialaTi-am dat si niste indicatii mai sus,ti se pare cumva ca ti le-am zis asa din burta,,daca vrei sa intelegi ca difurile astea nu sunt potrivite pt basreflex ca vor suna boomy,pe-o nota si lung,bine,daca nu poate aflii cum e cu parametrii aia din foaia din link.Sau le faci din ochi,ca asa e la moda,alea suna cel mai bineFonoabsorbantul nu ia din nici o putere(acustica sau electrica),le ia din sensibilitate,deoarece absoarbe undele stationare din cutie si liniarizeaza raspunsul(asta se face cu pierderi).Basul va suna mai amortizat si definit,dar bineineteles ca nu asta vrei :nas:domotek,eurotek si alte nume apropiate sunt niste firme sinistre care fac din kkt bici,dar nu fac plici.Nu sunt cu nimic mai presus decat alte nume chinezesti gasibile pe la tarabe.Doar pretul si etichetele difera...250w ...cand or zbura porcii...stii ca testele cu urechea sunt subiectiveAcum sper ca s-au mai lamurit apele in care te scalzi.Daca nu esti multumit,poti cere o a doua opinie ,bineinteles (poate iti recomanda vreunul mai priceput cutia aia de 200L ++ cu care sa faci cutremur)Nu a intrebat nimeni ce vrei sa faci cu ele,pt ca daca destinatia lor e in casa,s-ar putea sa nu fii prea fericit (altfel nu mai sperai la mai bine (sper ca nu la calitate...)si faceai direct cutia recomandata de producator,x2 in cazul de fata,la volum ma refer)Deci care cum e,ce vrei mai mult de la ele,sunt 4 de 12"(deloc putin),daca nu te multumesc,ti-a trecut prin cap ca poate atat se poate si vrei prea mult de la ele?Cutia cum ai facut-o,din pal subtire fara ransforsari?Legarea in serie ti se pare un lucru bun,ai mai vazut asa ceva pe undeva?... niste detalii pe care trebuia totusi sa le oferi de la inceput..deja ma lungesc...bafta Link spre comentariu
mariusspuneceva Postat Septembrie 25, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2009 am avut 6 boxe facute exact cum recomanda producatorul , si suna excelent, numai ca 4 din ele le-am vandut si am ramas cu difurile pe care le vreau cate 2 in incinta , stiu ce rol are fonoabsorbantul dar imi micsoreaza SPL-ul foarte mult ( in cazul incintelor de 80 L pentru 2 difuzoare) . Personal imi place foarte mult sunetul acestor difuzoare , si chiar au 250 W , stiu ce afirm, construiesc amplificatoare de cand forumurile astea nici nu existau , si pana sa le auda multi au zis ca nu sunt bune etc , dar la fata locului si-au schimbat parerea despre ele motiv pentru care mi s-a pus pata pe ele , Din experianta am observat ca nu este necesar fonoabsorbant in incintele pentru bass de dimensiuni mici . uitati-va la subwooferele alpine spre exemplu ,cele auto ,care desi sunt de mici dimensiuni se aud excelent si calitativ si dpdv al puterii . a vrut sa ma impresioneze un tip cu niste subwoofere care sunau a boxe de bas doar dar in niciun caz a subwoofere, stiu ce este subwoofer-ul si asta vreau. nu e in inci un caz o regula ca daca am folosit un volum pentru un difuzor sa folosesc volum dublu pentru 2 difuzoare in aceiasi incinta Crede-ma ca am bani pentru difuzoare mai scumpe dar sunt genul de om care nu cumpara un produs doar pentru marca acestuia , nici nu ma intereseaza brand-ul . si invit pe oricine vrea sa le auda , atunci vreau sa aud pareri contra nu acum . PS : in top-uri am MAG 1231 http://www.magnet.com.ua/en/loudspeakers/A1231.html Am cerut o amarata de simulare atata sau un program pentru a face asta nu pareri contra despre Domotec, nu vreau sa ma cert cu nimeni ! Va multumesc ! Link spre comentariu
CBI Postat Septembrie 25, 2009 Partajează Postat Septembrie 25, 2009 pai nu ti-am zis mai sus cum stau treburile,in 120L inchisa ai un raspuns liniar pana la f6 la ~30hz.In 100L inca se pastreazaIn bas reflex ai latenta mare in jurul frecv de acord,adica vei obtine bas lung si fara vlaga.In aceeasi 120L de data asta ai f6 la ~28hz,dar ai o crestere f mare in zona a 60hz,in traducere,va bubui pe-o nota.Daca vrei calitate acest dif nu se preteaza la basreflex,ma repet,poate intelegi acum.Exista niste raporturi intre factorul electric,frecv de rezonanta care indica pt ce tip de incnta este optim acest dif,si se incadreaza de departe la inchisa.Pe oricine ai intreba vei vedea ca are un Q mult prea mare pt a lucra corect in bas reflex.Daca nu stii deocamadata ce exact sunt parametrii aia,atunci incearca sa ma crezi pe cuvand ca nu fac mistoSau daca nu fa cutia de 120L ,2 porturi de 9cm cu 150 lungime,sau 2 de 10cm cu 200 si convinge-te.Oricand poti sa le astupi.Nu are rost sa te intinzi la cutii uriase pt ca exista o limita la care nu mai castigi nimic ,decat un bas lung si depasirea excursiei cu puteri relativ mai mici decat cea suportate in mod normalSi crede-ma ca exista difuri mult mai bune pe care inca nu le-ai descoperit care suna excelent ,si acestea nu sunt printre ele.Tu nu cauti un bas de calitate in acest moment,deci excelent nu este un cuvant care sa defineasca aceste difuriFonoabs poti sa pui si mai putin,un minim de 30-40% din volumul cutiei este chiar necesar,daca o umplii intr-adevar scade putin sensibilitatea,dar nu exagerat.O cutie >60L pt un dif de 12" nu este exact un volum mic.Si le-am auzit,bineteles ca nu cate 4 odata,dar am vazut ce poate unul singur si eu nu am obs nimic interesant.Nu iti recomand sa le folosesti ca completare pt difuri pro,pc ca vor suna mult mai incet,nu vor tine pasul si va iesi o varza de sunet amestecat si incalcit Link spre comentariu
radue Postat Septembrie 25, 2009 Partajează Postat Septembrie 25, 2009 Greseala mea, stiu ca se discuta pe forum tot de Domotecuri de 8" acum ceva vreme buna si credeam ca e vorba tot despre acestea. Link spre comentariu
mariusspuneceva Postat Septembrie 25, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2009 inca ceva , carcasele actuale sunt exagerat de ranforsate, si personal am vazut nu una ci multe boxe fara nici un pic de fonoabsorbant in ele , nu sunt nici pro nici contra fonoabsorbantului. Un coleg m-a intrebat odata " ce difuzoare ai tu in boxele alea cu care te laudai tu ?" , cand i-am spus ca domotec ,m-a luat la misto , insa intr-o zi a venit sa le ascule si el , ulterior ma intreba de unde le-am cumparat si cat au costat ca vrea si el .Ca el au fost destui in plus la destule evenimente la care am fost cand dadeam fetele la boxe jos si descopereau ca sunt difuzoare Domotec nu credeau ca este adevarat deoarece urechile lor auzeau altele, si asa m-am gandit sa fac un test cu cei sceptici , si anume sa ii pun sa asculte muzica pe diferite boxe, fara sa stie ce boxe sunt etc ce filtru au , fara sa vada incinta, testul asta este exact ca pictura facuta de un animal care avea legata de coada o pensula inmuiata in vopsea , pictura pe care criticii au apreciat-o pozitiv crezand ca a fost realizata de un artist renumit. Cam asa sta si treaba cu astea. Nu afirm ca Domotec MS 812 sunt cele mai tari subwoofere dar la pretul lor nu am intalnit mai bune si decat sa dau de 3 ori mai mult pe subwoofere care suna mai bine intr-un procent foarte mic cu o diferenta insesizabila urechii, am preferat sa raman la astea. Link spre comentariu
mariusspuneceva Postat Octombrie 6, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2009 vroiam sa scot totusi ceva din Domotecurile astea, stiu ca nu e mare branza de ele. In viitorul apropiat am sa achizitionez niste difuzoare de bass, ce imi recomandati ? Link spre comentariu
ari_panterra Postat Octombrie 7, 2009 Partajează Postat Octombrie 7, 2009 foloseste cu incredere difuzoarele respective in incinte br de 40-50 litri dandu-le pana in 300wsunt destul de fiabile pt pretul lorgarantez Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum