fwfw Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 salut, de ce instrumente am nevoie ptr a scoate poze color de pe film fotografic si daca are si cineva de vanzare acele instrumente (am inteles ca ar fi nevoie dde revelator/fixator si un instrument care proiecteaza lumina printr-o lupa sau ceva de genul asta plus hartia fotografica,ceva lumina rosie) Link spre comentariu
miron1947 Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 Revelator - albire- fixator,aparat de marit cu oglinzi dicroice sau set de filtre color(aparatul de marit trebuie sa aiba sertar pentru ele),preferabil si un analizor de culoare,temporizator si lumina verde galbuie. Link spre comentariu
iulidan2 Postat Septembrie 22, 2009 Partajează Postat Septembrie 22, 2009 Ar fi bun un scaner, prevazut cu aceasta functie.Dupa transformarea pozelor in format digital, pozele se pot faca la orice laborator foto, cu cheltuieli mai mici. Link spre comentariu
miron1947 Postat Septembrie 22, 2009 Partajează Postat Septembrie 22, 2009 pozele se pot faca la orice laborator foto, cu cheltuieli mai mici.In varianta aceasta,ce rost are scaner-ul,poate duce direct filmul la centru foto,un scaner (cu adaptor pentru film) este destul de scump. Link spre comentariu
iulidan2 Postat Septembrie 22, 2009 Partajează Postat Septembrie 22, 2009 Ar fi o varianta simpla de prelucrare digitala pentru a corecta eventualele erori de pe film.Iar daca analizam propunerea precedenta - " Revelator - albire- fixator,aparat de marit cu oglinzi dicroice sau set de filtre color(aparatul de marit trebuie sa aiba sertar pentru ele),preferabil si un analizor de culoare,temporizator si lumina verde galbuie.Revelator - albire- fixator,aparat de marit cu oglinzi dicroice sau set de filtre color(aparatul de marit trebuie sa aiba sertar pentru ele),preferabil si un analizor de culoare,temporizator si lumina verde galbuie.", as indrazi sa spun ca e MULT mai scumpa. Link spre comentariu
miron1947 Postat Septembrie 22, 2009 Partajează Postat Septembrie 22, 2009 Ar fi o varianta simpla de prelucrare digitala pentru a corecta eventualele erori de pe film.Ati incercat sa faceti corectie de culoare pe o scanare de film foto?Daca tot ajunge la un centru foto,cel mai bine este sa duca direct filmul.fara alta prelucrare.Eu am raspuns la intrebarea Dl-ui privitoare la dotarea necesara pentru procesul de copiere umed,n-am spus ca este mai ieftin.Dar daca imaginile sunt pe film foftografic,calea cea mai scurta si mai ieftina,este cu filmul direct la centru foto. Link spre comentariu
fwfw Postat Septembrie 22, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2009 salut , eu vreu sa scot aceste poze acasa, deci sa fie ceva home made. Link spre comentariu
miron1947 Postat Septembrie 22, 2009 Partajează Postat Septembrie 22, 2009 Daca optati pentru procesul umed,aveti nevoie de utilarea descrisa de mine in postul 2.Daca doriti sa le scanati si sa realizati procesul de corectie pe PC,aveti nevoie de un scaner care are adaptor pentru film,un program de editare foto(coretie de culoare) si o imprimanta color,preferabil foto. Link spre comentariu
fwfw Postat Octombrie 14, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2009 salut de curand am facut rost de urmatoroare instrumente foto , cum se folosesc si daca pot sa scot poze color ,ce solutii imi trebuie si daca sunt toxice,bineinteles si ordinea de lucru,stiu ca cer ceva enorm dar sper sa gasesc ajutor si ce hartie imi trebuie. Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 14, 2009 Partajează Postat Octombrie 14, 2009 pot sa scot poze colorNu,aparatul de marit nu are sertar de filtre si nici cap color,iar filtrul de lucru este rosu(pentru alb/negru).la color se foloseste galben-verzui si mult mai intens decat cel rosu,aveti doar doua tavi pentru color va trebuie 3 + baia de spalare. Link spre comentariu
fwfw Postat Octombrie 14, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2009 se pot adauce modificari ptr a face poze color sau lucreaza numai pe alb/negru si de ce as ave nevoie ptr a pute scoate si color?la tavi cand zici la ce te referi?, ca sunt patru, 2 albe una maro si una rosie. Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 15, 2009 Partajează Postat Octombrie 15, 2009 Aparatul de marit,pentru color,are posibilitatea de a emite lumina color de o anumita nuanta si intensitate,aceasta se poate realiza fie prin intercalarea dintre sursa de lumina alba si filmul negativ copiat,a unui filtru,sau a trece lumina alba prin oglinzi colorate.Daca puteti sa-i faceti un sertar in care sa plasati filtrele(care trebuie gasite si cumparate) si in functie de ele sa dimensionati sertarul,atunci il puteti folosi pentru color.Daca sunt 4 tavi,este suficient.Mai ramane sa gasiti si materiale(hartie,revelator,albire,fixator),aici nu pot sa va ajut(eu n-am mai gasit),este unul din motivele pentru care am renuntat la fotografia color prelucrata acasa. Link spre comentariu
c_anicai Postat Noiembrie 28, 2009 Partajează Postat Noiembrie 28, 2009 an 1984 eram elev clasa 10-a primele mele fotografii color f?cute cu improviza?iile astea din revista tehnium 84-05 pag 19. http://blog.jointelecom.com/wp-content/ ... a/8405.pdf nu aveam filtre dar corectam dominanta din developare ?i temperatura solu?iei, aveam un grafic f?cut pe acea vreme cum reac?ioneaz? culorile, pentru culori mai reci supraexpuneam ?i scurtam timpul revelator, iar pentru culori calde subexpuneam si m?ream timpul revel?rii. Îmi aduc aminte c? din rolfilm albnegru fixat ob?ineam suportul pentru construirea homemade a filtrelor de diferite nuan?e ob?inute cu cerneluri diluate, câci doar eram elev la acea vreme. Acum sunt doar amintiri. Link spre comentariu
Vizitator comfel Postat Ianuarie 5, 2010 Partajează Postat Ianuarie 5, 2010 an 1984 eram elev clasa 10-a primele mele fotografii color f?cute cu improviza?iile astea din revista tehnium 84-05 pag 19. http://blog.jointelecom.com/wp-content/ ... a/8405.pdfnu aveam filtre dar corectam dominanta din developare ?i temperatura solu?iei, aveam un grafic f?cut pe acea vreme cum reac?ioneaz? culorile, pentru culori mai reci supraexpuneam ?i scurtam timpul revelator, iar pentru culori calde subexpuneam si m?ream timpul revel?rii. Îmi aduc aminte c? din rolfilm albnegru fixat ob?ineam suportul pentru construirea homemade a filtrelor de diferite nuan?e ob?inute cu cerneluri diluate, câci doar eram elev la acea vreme. Acum sunt doar amintiri. Felicitari ....si eu am avut acest hoby si acum am un aparat foto Practica L (functional) cu obiectiv Pentacon 1,8/50 si un teleobiectiv Pentax Tacumar 3,5/135 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum