+_Florin_+ Postat Septembrie 22, 2009 Partajează Postat Septembrie 22, 2009 Domnilor, din neatentie nu am citit ca amplificatorul are 150W (!) cand am vorbit de sarma de 0.8. La 150W sin pe 4 ohmi valoarea eficace a curentului prin sarcina e in jur de 6A deci ar trebui sarma de 1.5mm cel putin, nu are rost sa mai calculam lungimea ca oricum va iesi o bobina monstruasa.Deci daca ramai la sarma de 0.8mm trebuie sa fii foarte zgarcit cu butonul "volume" ca nu stiu cum se comporta peste 2A sarma asta :nebunrau:Mai bine experimentezi cu nichelina sau constantan recuperate din rezistente de la resouri vechi, diverse variante paralel, ajutat fiind de un ohmmetru cu precizie mai bunicica... Link spre comentariu
remus68 Postat Septembrie 22, 2009 Partajează Postat Septembrie 22, 2009 ...sau, mai bine, din cadoul nasului de la nunta, cumpara-ti un difuzor de 4 ohmi ! Link spre comentariu
tranzistor Postat Septembrie 22, 2009 Partajează Postat Septembrie 22, 2009 Pe bobina va pica jumatate din putere,adica max 75w,si ziceam cel putin 0,8.Totusi,cel mai bine un alt dif,dar din lipsa merge si asa. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Septembrie 22, 2009 Partajează Postat Septembrie 22, 2009 Merge daca are grija sa nu-l dea prea tare In caz contrar se poate incalzi cafeaua pe bobina aia Link spre comentariu
paul14 Postat Septembrie 22, 2009 Partajează Postat Septembrie 22, 2009 Atunci o sa faca un fel de multifunctional. Dimeneata cand se trezeste da drumu tare la muzica pt. a se trezi bine(si vecinii totodata) si pana se dezmeticesc e gata si cafeua Link spre comentariu
mikella Postat Septembrie 24, 2009 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2009 am facut bobina deja si am bobinat pe o carcasa din plastic de la o alta bobinaam masurato si are fix 2 omi.nu are 2 bobine dif ala doar una are.nah chinezarie ce sai fac atata stie saracu.multumesc pentru ajutor domnilor apropo domnilor care e faza cu 08 mm daca pui mai subtire sau mai groasa ce se intampla?cadoul nasului sa dus de mult si nu cred ca mai gasim bani pentru alt difuzor .nu frige bobina dar nici rece nu sta dar nici nu am umblat prea tare la volum(ma omoara vecinul ca e arab si asta e sinucigas).sa auzim de bine Link spre comentariu
tranzistor Postat Septembrie 24, 2009 Partajează Postat Septembrie 24, 2009 Densitatea curentului suportat de un conductor este proportional cu grosimea acestuia,cu cat sarma e mai groasa cu atat densitatea curentului pe care il suporta fara se incalzeasca e mai mare. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Septembrie 24, 2009 Partajează Postat Septembrie 24, 2009 Ca sa completez ceea ce a spus tranzistor, densitatea de curent normala la conductorii de cupru emailat este 2...2.5A/mm patrat sectiune.Pentru o anumita densitate de curent aleasa evident ca daca crestem diametrul conductorului acesta va suporta curenti mai mari.Puterea de iesire sinusoidala a unui amplif audio este P=Ua x Ia, adica produsul dintre tensiunea si curentul pe sarcina ambele in valoare eficace.De asemenea puterea se mai poate exprima prin relatia P=U patrat/R, unde R este rezistenta de sarcina.Din aceste relatii, cunoscand P=150W si R=4ohmi am calculat curentul prin sarcina. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum