Vizitator valibb Postat Septembrie 21, 2009 Partajează Postat Septembrie 21, 2009 Am facut un modul de comanda a luminii folosind o schema clasica de dimmer de lumina. Ca triac am folosit BTA12. Problema este ca lumina palpie necontrolat, indiferent de variatia de lumina. Am folosit becuri de 100W. Uneori montajul se opreste din palpaire si functioneaza perfect. Ma poate ajuta cineva cu vreo idee de a elimina acest deranjament. Link spre comentariu
Nucleu Postat Septembrie 22, 2009 Partajează Postat Septembrie 22, 2009 sa fie o problema din condensatoarele pe care le-ai folosit? Link spre comentariu
Vizitator valibb Postat Septembrie 24, 2009 Partajează Postat Septembrie 24, 2009 Am citit mai demult pe undeva ca ar fi optotriac-ul de vina. Ceva gen supraexcitatie dar nu pot sa ma pronunt. O sa schimb condensatoarele sa vad daca asta e problema.Multumesc oricum Link spre comentariu
Vizitator valibb Postat Septembrie 24, 2009 Partajează Postat Septembrie 24, 2009 Am rezolvat problema. La montajele cu triace trebuie tinut cont de faza si nul. Am inversat faza cu nulul si acum e OK. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum