Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Atelierul meu (strung)

Vizitator

Postări Recomandate

Salutare tuturor.Ma adresez celor care sunt pasionati si interesati de strunguri de mici dimensiuni. Doresc sa achizitionez si eu un asemenea strung, insa cred ca putin mai mare. Am gasit la chinezi ceva strunguri interesante, insa cantitatea minima de comandat este 5 bucati. Daca ne adunam pentru 5 bucati cred ca putem obtine strungurile in conditii avantajoase.Primul tip ar fi:BVB25 / BVB25L Distance between centers 450/ 700mmSwing over bed 250mmSwing over cross slide 115mmTaper of spindle bore MT4Spindle bore 27mmStep of spindle speeds 6Range of spindle speeds 115-1620rpmRange of inch threads 8-56T.P.IRange of metric threads 0.2 -3.5mm /rTaper of tailstock quill MT3Main Motor 750WPacking size 1260/1510 × 570 × 580mmNet weight 151kg / 171kgUn alt tip:Model C6128B C6128VMax.swing Over bed 280mmMax.swing Over Cross Slide 150mmDistance between centers 610mmWidth Of Bed 180mmSpindle bore 26mmTaper Of Spindle bore M.T.4Range Of Spindle Speeds 125-2000rpm 125-2000RPM(variable)Taper of tailstock quill M.T.3Metric threads can be cut 0.1-3.5mmInch threads can be cut 8-35TPIRange of longitudinal feeds 0.1-0.25mm/revMax.travel of saddle 570mmMax.travel of cross slide 110mmMax.travel of top slide 70mmMax.travel of tailstock quill 90mmMotor power 750w 1.0kw.DC.motorPacking size (L × W × H ) 1320×650×610mmNet/Gross weight 218kg/258kgFoot StandsL×W×H 280×390×600mmFoot Stands Net/Gross weight 52kg/56kgPretul pentru BVB25 respectiv BVB25L este de 610 respectiv 650 USD. La aceasta trebuie adaugat pretul transportului si comisionul bancii.In continuare astept pretul pentru C6128

Link spre comentariu

Se pare ca pentru o diferenta de numai 40 Euro varianta cu L este un castig destul de mare prin lungimea maxima intre varfuri de 700 mm fata de numai 450 la cealalta (o mica "mare" diferenta) ceea ce conteaza enorm pentru meserias. Diametrul maxim peste batiu de 250 mm si cu cel peste sania transversala de 115 mm sunt identice ca la strungul meu. Alezajul arborelui principal de 27 mm si reductia CM4 (Con Morse 4) pentru fixarea flansei universalului iar este o diferenta importanta fata de strungul meu. De asemenea puterea motorului principal 0,75kW fata de 0,37kW, precum si pasul maxim al filetului prelucrat 3,5 mm fata de 3 mm. Dupa ceea ce desprind analizand imaginea a I-a se pare ca un alt avantaj major il reprezinta existenta unei cutii de avansuri, care poate fi de un real folos. Recomand asadar acest model, pasionatilor cu venituri apropiate de cele medii. Despre al doilea model, care are doar un singur mare avantaj (turatia variabila continuu) fata de primul voi emite o parere de abia dupa ce voi afla pretul.Iti recomand mare atentie, caci la aceste preturi care sfideaza orice ratiune (nu doar concurenta - o medie de 4/3,8 Euro/kg produs) o mare parte dintre piesele si subansamblurile strungului vor fi din materiale plastice. Iti recomand sa le inlocuiesti imediat cu piese confectionate chiar de tine din otel. Este posibil ca si lagarul dinspre papusa fixa a arborelui filetat conducator pentru avansuri, sa faca corp comun cu carcasa din plastic a tabloului electric, ceea ce la o putere de 0.75 kVA a motorului principal constituie o problema.Modelele de strunguri chinezesti care au ca prima litera a codului litera C sunt de obicei strunguri automate sau semiautomate, de aceea este foarte posibila o diferenta mare de pret, la modelul C6128.

Link spre comentariu

Am primit preturile pentru ambele variante cu transport pana in Constanta.Redau integral mailul primit:"Dear Mihai,For BVB25, if you want 5 sets, the CFR Constantza price is USD3200 for 5 sets.For BVB25L, if you order 5 sets, the CFR Constantza price is USD3400 for 5 sets.The price of optional accessories:steady rest USD30 follow rest USD20 face plate USD20 live center USD25 4-jaw chuck USD50back plate USD15 foot stand USD120 welding cutter USD20For CQ6128B, if you order 5 sets, the CFR Constantza price is USD4500 for 5 sets.For CQ6128V, if you order 5 sets, the CFR Constantza price is USD4900 for 5 sets.including: change gears, 3-jaw chuck, 4-jaw chuck, follow rest, steady rest, face plate, dead center, tools&tool box, splash guard, chip tray.The price of optional accesssories:live center USD15 drill chuck+arbor USD15 chuck guard+leadscrew guard USD55 foot stand USD100American style quick change tool post USD100 European style quick change tool post USD250 I'm waiting for your reply."Atentie! Preturile sunt in USD

Link spre comentariu

Nu reusesc din mail sa inteleg daca acele preturi sunt cerute de CFR Constanta pentru transportul a 5 seturi, pretul incluzand transportul cu CFR Constanta, sau pretul marfii aduse pana la doc. Mai mult decat atat, nu reusesc sa inteleg daca strungurile sunt echipate cu un set normal de accesorii sau ele sunt obtionale, conform specificatiilor din mail, deoarece intre specificatii este si un universal si un port cutit. Cred ca informatiile din mail sunt foarte confuze si iti recomand sa le lamuresti. daca preturile sunt ale marfii descarcate din vapor pe doc, atunci trebuie sa stii ca CFR-ul practica niste taxe imposibile. Sa ne uitam inclusiv la tarifele pentru calatori pe distante medii.

Link spre comentariu

Din cate imi dau eu seama, strungul este similar ca dimensiuni celui pe care lucrez eu dar nu are cutie cu mecanisme si deci nici avans mecanic. Daca pretul devanzare este mai mare de 400 euro, atunci iti recomand puternic sa achizitionezi un strunc ca al meu care costa in jurul a 500 euro, nou si cu certificat de garantie. Mai ieftin decat atat, avand in vedere performantele nici nu se poate.

de unde l-ati cumparat ?m-ar interesa si pe mine.
Link spre comentariu

@mkreszan: Nu cunosteam abrevierea, insa temerile mele se confirma. De la Constanta este aproape obligatoriu transportul prin CFR caci marfa este containerizata (de aceea se si impune un numar minim de bucati) In plus trebuie sa ne gandim ca Portul Constanta este un punct vamal. China, chiar daca este un partener privilegiat, este supusa din punct de vedere economic legilor vamale ale UE (presupunand ca statul Roman nu taxeaza suplimentar) Asadar, esti informat cam ce taxe vamale va trebui sa platesti pentru a da regim "liber la transport" coletelor? Pretul real il vei putea stabili de-abia dupa ce vei obtine raspuns acestor intrebari. Apoi, marfa va sta un timp practic nedeterminat la dana (cine a vazut vre-odata o dana in Portul Constanta isi poate face o idee) printre sutele de containere care-si asteapta randul. Pentru a da un regim privilegiat marfii care te intereseaza va trebui inca sa mai plusezi... La toate astea se adauga faptul ca avand spre exemplu inca 4 parteneri raspanditi in teritoriu, va trebui sa gasiti o solutie de compromis in ceea ce priveste statia CFR de destinatie, care va fi fie Bucuresti, fie un nod de cale ferata din teritoriu (pentru a minimiza cheltuielile pe calea ferata) fie sa va duceti toti la Constanta, sa platiti taxele de acces in Port, sa desigilati containerul in momentul cand sunteti toti beneficiarii prezenti si sa plecati de acolo cu strungul, fiecare spre destinatia sa. La cel putin 151 kg si la formatul coletului de 1260 × 570 × 580 mm, marfa nu poate fi transportata in port-bagajul unui autoturism, deci va trebui sa taxati o utilitara. Iata! Sper ca nu te-ai descurajat?@bel: Mettro Pitesti.Toate bune!

Link spre comentariu

Deoarece se pare ca am convins mai multi amatori de avantajele unui strung de mici dimensiuni, iata mai jos - fara comentarii - cateva sugestii (in 3d) pentru constructia unui banc din lemn masiv, necesar amplasarii strungului. Blatul bancului se va face din scandura groasa de 5 cm. Dimensiunile (orientative) sunt in mm.post-27597-1398293596_thumb.pngpost-27597-139829359605_thumb.pngpost-27597-139829359609_thumb.pngpost-27597-139829359612_thumb.pngpost-27597-139829359615_thumb.pngBancul a fost proiectat pentru a servi cu caracter multifunctional. In diversele imagini de mai sus se poate vedea ca pe el s-au mai montat un polizor si o menghina de 70 mm. De asemenea el poate fi prevazut cu o platforma intermediara, acoperita cu pod din scandura groasa de 2...3 cm montata sub blat, care poate fi folosita la sustinerea (in mod suplimentar) a laditelor necesare sculelor si materialelor (de tipul celor care se vad sub bancul subsemnatului) Cei care vor un banc doar pentru sustinerea strungului, vor renunta la piciorul suplimentar precum si la cele doua traverse intermediare si vor redimensiona lungimile cadrului in mod corespunzator.

Link spre comentariu

Continuare.post-27597-139829359616_thumb.pngpost-27597-139829359618_thumb.pngpost-27597-13982935962_thumb.pngLista cantitativa este urmatoarea: - Lungime cadru = 2 buc (constructie simetrica) - Traversa 1 = 3 buc; - Traversa 2 = 1 buc; - Picior 1 = 4 buc; - Picior 2 = 1 buc; - Coltar 1 = 6 buc; - Coltar 2 = 4 buc.Cei cu dare de mana pot face bancul din cherestea de stejar. Ceilalti pot folosi cu incredere si cheresteaua de rasinoase. Diferitele elemente se vor asambla folosind suruburi pentru lemn (din cele cu cap bombat si gat patrat) Cei ce au posibilitatea, vor incleia suplimentar diferitele imbinari cu adeziv plastic de tipul PRENADEZ (atentie este extrem de inflamabil!)

Link spre comentariu

Lemnul+prelucrarea lui costa ceva mai mult decat teava rectangulara.Daca se opteaza pt teava rectangulara3x40x60>,>6m lungime=32ron.Electrozi sudura+disc debitat50 ron.Pana la 100ron fie cumperi tabla neagra pt. blat fie cumperi scandura.In mod sigur iese mai solid decat din lemn,si se lucreaza mult mai rapid...o idee...!?

Link spre comentariu

Este o idee intr-adevar buna si chiar recomandabila, dar numai pentru cei cu dare de mana. Impreuna cu colegul miron1947, faceam estimari la subiectul "Adancime filet" din cadrul acestui subforum. Din acele discutii precum si din experienta mea (ca fapt divers, pot spune ca am o bogata practica a constructiilor metalice din profile usoare de otel) se pot trage urmatoarele concluzii: - Intr-un oras industrializat, situat in apropierea unor importante intreprinderi metalurgice pentru produse din otel, precum este Brasovul, un kilogram de profil usor din otel costa cu putin sub 1 $. Pentru orasele situate mai departe de centrele metalurgice, cum ar fi spre exemplu Slatina, aceeasi cantitate poate ajunge la 1,2...1,25 Euro, adica aproximativ 1,5 $ - datele sunt referitoare la depozitele accesibile amatorilor, care accepta sa livreze profilele debitate la dimensiunile solicitate de client; - Un banc construit din profile usoare de otel are cu aproximatie aceasi greutate cu a unuia din lemn de dimensiuni similare. Bancul prezentat de mine, cantareste cu aproximatie 80 kg - fara blat. Insa cu blat cu tot a costat cu siguranta 100 lei - la nivelul anului 2006. Facand socoteala in conditiile cele mai avantajoase pentru o constructie metalica, rezulta ca fara blat aceasta ar costa 80$ adica aproximativ 240 lei. La aceasta se adauga blatul, care dintr-o tabla medie de format 1000x2000x6 (aproximativ 12 kg) costa 12$ adica 36 lei. Un pachet mic de electrozi de provenienta turceasca costa aproximativ 10$, adica 30 lei si sunt sanse reale sa fie consumat in intregime. suruburile necesare imbinarilor nesudate (imbinarea blatului de cadru) costa cam 10 lei. doi litri de vopsea, 15 lei, etc... Sumand rezulta cam 330 lei brut. Tinand cont si de eventuale cheltuieli suplimentare (transport, etc) se apropie semnificativ de 400 lei.

Link spre comentariu

Nu stiu daca chiar astea sunt preturile(mai ales in valuta),dar ati omis sa precizati durata de viata,rezistenta ,posibilitatea [atasarii-extinderii] a diverse [chestii] prin sudura,mult mai simplu si mai rapid decat pe o constructie din lemn.Bineinteles ca fiecare opteaza pt materialele pe care le are mai la indemana si pe care stie si le poate prelucra.

Link spre comentariu

Nu am omis. Pur si simplu am prezentat varianta pe care am adoptat-o eu insumi. Din pacate varianta metalica - pe care as fi preferat-o din multe puncte de vedere, printre care si cele pe care le enumeri - nu este astazi la indemana foarte multor romani din cauze pe care nu mai trebuie sa le arat aici.In ceea ce priveste constructia metalica sudata, de altfel parerile sunt impartite. Cei care stau intr-un apartament la bloc cu 2...3 camere (adica probabil majoritatea) nu vor alege prioritar varianta de baza in constructie metalica (v. discutiile de pe topicul "Adancime filet") Si apoi colegul gcom61 nu s-a referit decat la avantajele constructiei metalice. Dezavantajele le-a trecut cu vederea. Ori principalul dezavantaj al meselor metalice din profile usoare il constituie vibratiile, care se propaga si chiar sunt amplificate la o constructie metalica, in timp ce o constructie masiva din lemn, absoarbe cea mai mare parte a spectrului de vibratii. Stimate coleg, daca te uiti mai la deal pe acest topic, vei vedea si un banc universal in constructie metalica, pe care era montat in acel moment un staier. Iata in atasament acelasi banc fara acest dispozitiv montat.post-27597-139829359623_thumb.jpgDupa cum se vede pe banc a ramas montat doar un universal cu 3 bacuri, pe care il folosesc in permanenta la operatii de filetare, precum si electromotorul universal de antrenare a diverselor dispozitive atasabile, care fiind montat sub banc nu deranjeaza prin nimic. Pe banc, care are un format de 1000x500x800, poate fi montata practic toata gama de dispozitive si accesorii necesare unor lucrari de lacatuserie - inclusiv accesorii si dispozitive speciale de prelucrat ornamental profilele usoare si/sau masive din otel (otel patrat, hexagonal, otel lat, etc...)Bancul din imagine cantareste (degrevat de toate accesoriile) 75 kg si a costat cu siguranta 550 lei. Dupa cum se vede, calculul de la postarea de mai sus, s-a facut in conditiile cele mai avantajoase, asa cum de altfel am si specificat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări