Vizitator Postat Ianuarie 8, 2014 Partajează Postat Ianuarie 8, 2014 Materialul este sub forma de banda lata si se vinde taiat in acel format? De unde se poate procura? Cam care ar fi echivalentul in STAS-ul romanesc? Link spre comentariu
mircea56 Postat Ianuarie 8, 2014 Partajează Postat Ianuarie 8, 2014 Exista la T.E.K.R.O cremaliere la metru toate modulele. Link spre comentariu
catalin Postat Ianuarie 9, 2014 Partajează Postat Ianuarie 9, 2014 am vazut peste 10 modele de cremaliere dar nici una din fonta !modele insemnand diferite dimensiuni .. cremaliera cu dinti pe ambele parti sau pe o singura parte. Link spre comentariu
radu cnc Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 Datorita timpului mare de executie am ales varianta cumpararii si ajustarii ulterioare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 15, 2014 Partajează Postat Ianuarie 15, 2014 In opinia mea, dupa prima operatie de frezare - cea de aducere la dimensiune a grosimii cremalierei, ar trebui procedat ca in schema tehnologica atasata. Pentru alinierea dupa dintii cremalierelor, se poate utiliza o pereche de stifturi rectificate - cu nuanta de verde in schema. Operatia 2, este necesara pentru aducerea in acelasi plan a suprafetelor opuse dintilor, ale celor doua cremaliere. Suprafata colorata cu albastru, reprezinta fundul menghinii plan-paralele. Operatia a treia, este similara cu a doua in ceea ce priveste alinierea dupa dinti, dar cremalierele se intorc cu dintii catre unul dintre bacurile manghinei plan-paralele. De aceasta data se prelucreaza insa prin copiere gaurile cremalierei. Pentru lamare (ultima operatie) se indeparteaza cremaliera uzata, utilizata pe post de "sablon". Suprafetele care urmeaza a fi prelucrate, sunt colorate cu nuante de portocaliu. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 12, 2014 Partajează Postat Mai 12, 2014 Radu, mi-a expediat cremaliera (in imagine impreuna cu cea veche si cu alezorul conic trimis de Radu pentru a putea termina lucrarea direct montata pe strung) Multumesc mult Radu. Solutia ta de expediere, m-a surprins putin. Raman deci dator in viitor. Te astept pe la mine, sa ne cunoastem (asa dupa cum ne-am inteles in convorbirile telefonice avute) atunci cand iti vei putea programa o vacanta in zona judetului Olt. As vrea sa imi spui daca alezorul expediat odata cu piesa este de utilizare manuala, sau se poate folosi si cu o bohrmasina electrica de mana. Astept asadar raspunsul tau. Link spre comentariu
radu cnc Postat Mai 12, 2014 Partajează Postat Mai 12, 2014 Cel mai indicat este folosirea lui manual deoarece alezorul fiind conic va aschia pe toata lungimea de contact si exista riscul de gripare. Se poate folosi si cu o masina de gaurit cu turatie mica si lichide impotriva griparii. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 26, 2014 Partajează Postat Mai 26, 2014 Alezand gaurile conice de stift ale cremalierei, am descoperit ieri inca o problema. Lagarul din plastic al pinionului de legatura de la cremaliera la roata de manevra a saniei principale era fisurat in dreptul uneia dintre gaurile pentru stift. Alaturi in imagine, este si suportul metalic taiat la plasma, care urmeaza sa intre in componenta noului lagar. Dupa constructie si inlocuire, vom vedea si cum functioneaza noua cremaliera, care deja se afla montata pe strung. Link spre comentariu
almarghi Postat Mai 27, 2014 Partajează Postat Mai 27, 2014 de ce nu l-ai taiat ca sa iasa dintr-o singura bucata? Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 27, 2014 Partajează Postat Mai 27, 2014 Nu il fac eu, ci apelez la colaborari. Nimeni nu ar fi acceptat sa execute piesa dintr-o bucata. Altminteri, oricum o constructie modulara metalica, este superioara unei piese din plastic. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 30, 2014 Partajează Postat Mai 30, 2014 Lagarul este gata. Duminica urmeaza sa ma ocup de montaj si de reglaje la strung. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 30, 2014 Partajează Postat Mai 30, 2014 Nu am mai avut rabdare pana duminica. Am montat totul si strungul merge ok. Am luat si un span de proba. Este prima reparatie mai importanta in cei aproape 8 ani de cand il utilizez. Cele mai multe multumiri le merita Radu pentru cremaliera. Lagarul de la surubul conducator a ramas in continuare din plastic. Nu ma deranjeaza. Daca nu il lovesc in mod accidental, nu cred ca se va deteriora altfel. De fapt cred ca este singura piesa dintre cele originale, confectionata din plastic cu care a fost echipat strungul, ramasa in componenta sa. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 1, 2014 Partajează Postat Iunie 1, 2014 Iata si prima lucrare, dupa reparatie. O fulie pentru un coleg de serviciu. Canalul pentru pana urmeaza sa i-l taie altcineva. Link spre comentariu
almarghi Postat Iunie 1, 2014 Partajează Postat Iunie 1, 2014 clar iti trebuie un aparat foto sau un telefon cu o camera mai buna.... 1 Link spre comentariu
philiprobz Postat Iunie 1, 2014 Partajează Postat Iunie 1, 2014 (editat) mi-ai luat vorba din gura...no offense Editat Iunie 1, 2014 de philiprobz Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum