Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Atelierul meu (strung)

Vizitator

Postări Recomandate

A demontat cineva caruciorul unui strung de banc? Cred ca mi s-a deteriorat cremaliera si trebuie sa-l demontez. Nu as vrea sa deteriorez si altceva din lipsa de experienta in asemenea demontari. Astept instructiuni si eventual poze de la o astfel de demontare.

Link spre comentariu

Da! Eu am demontat la SP80 si la Craftsman, dar pe atunci nu m-am gandit m-ar ajuta in viitor daca fac poze in timpul demontajului.

Sania la strungurile de banc, este condusa/miscata doar de acel pinion care este angrenat pe cremaliera. Atat! Dupa ce demontati piesa de sustinere a surubului(bucsa), puteti chiar sa trageti de carucior pana iasa afara. Se misca/culiseaza usor. Sa aveti grija la remontare, sa ramana piulita despicata pe deschis, cea care se cupleaza pe surubul conducator, altfel o sa va enervati ca nu intra la loc.

De unde cumparati cremaliera? Uitati-va pe p.o.w.e.r.b.e.l.t.ro (sa scoate-ti punctele dintre litere, altfel nu ma lasa sa postez)http://www.powerbelt.ro/produse.cfm?type=cremaliere#cremaliere3. Au multe chestii interesante/utile, preturi OK si oameni de nota 10! Lucreaza cu o firma de courierat.

Pentru gaurirea cremalierei noi, ca sa n-aveti surprize ca nu se potriveste la gauri, va recomand, daca efectuati operatiunea ''acasa'', sa suprapuneti cremaliera veche peste cea noua si sa da-ti gaurile dintr-o prindere! Puteti folosi scoci ca sa le tine-ti cat de cat fixe pana le prinde-ti si centrati in menghina sau pe ceva cale, daca menghina nu e suficient de lata.

Nu stiu, nu cred ca o sa gasiti cremaliera exact la dimensiunile actuale, latime, inaltime, etc., dar se poate freza fara probleme. Se recomanda ca cele 2 parti care se aseaza pe strung/batiu(din inaltime si o fata), sa fie rectificate! Daca aveti aceasta posibilitate, ar fi perfect.

Cand da-ti jos caruciorul, asta inainte de-a comanda cremaliera, uitati-va bine si la pinion! Astea se intampla sa se uzeze ''uniform'' si atunci sa fie nevoie sa schimbati ambele repere!

post-67498-139829705161_thumb.jpg

Link spre comentariu

Multumesc tuturor pentru indrumari. Cred ca luni am sa imi fac timp pentru demontare. Am sa incerc sa fac poze cu telefonul mobil. Din pacate nu am inca mijloacele tehnice necesare sa le descarc pe calculator.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

La intrebarea asta ti-am raspuns pe un alt topic. Nu trebuie sa o pui peste tot unde crezi ca se potriveste. In primul rand, dupa cate imi mai aduc aminte, exista un topic special pentru strungul SNB400. Cauta-l si posteaza acolo, iar daca nu exista, atunci deschide unul cu acest titlu. Pe acest topic, ca de altfel si pe cel pe careti-am raspuns, aceasta chestiune este offtopica, adica in afara subiectului discutat.

Link spre comentariu

L-am demontat cu o saptamana intarziere. Urgenta cea mai mare, o constituie insa lemnele pentru incalzit. Am facut fotografii. Le am pe telefon. Cand voi putea sa le urc pe calculator, am sa le atasez. Cremaliera dinspre universal, are lipsa 4 dinti grupati 2+1+1 in zone diferite, plus inca unul uzat. Dimensiunile de gabarit sunt 210x20x10. Este poansonata pe fata dinspre exterior cu doua cifre de 1 - sa fie oare 11?! Modulul cel mai probabil, tinand cont de adancimea dintelui este m=2. Am si roata demontata. Nu am analizat-o inca. Se pare ca in timpul lucrului, s-a desfacut un surub M4 de la suportul rotii (din plastic) care impreuna cu un stift de Ø4x15 au cazut in tava cu span. Nu le-am vazut si in concluzie, sigur au fost aruncate impreuna cu spanul. Stiftul l-am realizat dintr-o coada de burghiu de Ø4, iar surubul (cu locas hexagonal) l-am facut dintr-un surub cu 2 mm mai lung, dupa ce am polizat surplusul. Cremaliera insa trebuie procurata. Cam pe unde ar trebui sa caut pe Internet? Oare Vasile o avea asa ceva la Hi-End?!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări